Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν στρατολόγηση προσφύγων

Σήμα κινδύνου από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για δράση τζιχαντιστών που επιχειρούν δημιουργία πυρήνα φανατικών ισλαμιστών μέσα στη Γερμανία...

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών προειδοποίησε σήμερα πως φανατικοί ισλαμιστές μπορεί να επιδιώξουν να στρατολογήσουν νεαρούς πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία πως οι ισλαμιστές στη Γερμανία, με το πρόσχημα ότι προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση των μεταναστών ώστε να προσηλυτίσουν και να στρατολογήσουν εκείνους που ζητούν άσυλο», δήλωσε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

«Η προσοχή μας επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε ασυνόδευτους νεαρούς πρόσφυγες που μπορούν να αποτελέσουν εύκολη λεία για τους ισλαμιστές», είπε ο Μάασεν.

Ο Μάασεν πρόσθεσε πως ο αριθμός των υπερσυντηρητικών σαλαφιστών μουσουλμάνων στη Γερμανία αυξήθηκε στους 7.900 σε σύγκριση με 7.500 τον Ιούνιο. Περίπου 740 ισλαμιστές από τη Γερμανία, από τους οποίους το ένα πέμπτο είναι γυναίκες, έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ.

Το ένα τρίτο από αυτούς έχουν επιστρέψει τώρα στη Γερμανία, ενώ 120 έχουν σκοτωθεί. Ο Μάασεν είπε πως δεν έχει ακόμη αποδειχθεί κατά πόσον ισλαμιστές έχουν εισχωρήσει μεταξύ των προσφύγων.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές σε οκτώ κτίρια στο Βερολίνο, περιλαμβανομένου ενός τεμένους και των γραφείων ενός συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι χρησιμοποιούνταν από ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον πόλεμο στη Συρία.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]