Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί ξεσάλωσαν εορτάζοντας τα γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Χθες ήταν η επέτειος των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στα Σκόπια άδραξαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν με προκλητικές εκδηλώσεις. Και πως να μην το κάνουν αφού στην Ελλάδα ουδείς θυμήθηκε την επέτειο γέννησης του Μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη και βεβαίως ουδείς ασχολήθηκε. Αν επρόκειτο όμως για κανένα φεστιβάλ κάνναβης, θα το θυμούνταν όλοι!

Γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο: Σκόπια: Οι Σλάβοι γιόρτασαν την επέτειο της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μια ομάδα πολιτών από την πόλη των Σκοπίων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι φέρουν αρχαία γονίδια, γιόρτασαν σήμερα τα γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους, όπου έχει αναγερθεί το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων πιστεύουν ότι είναι οι κληρονόμοι του Αλεξάνδρου, έχοντας αρχαίο αίμα και γονίδια αισθάνονται υποχρεωμένοι να γιορτάσουν τα γενέθλιά στις 22 Ιουλίου ημέρα γέννησης του Αλεξάνδρου, στο άγαλμά του.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν ντυμένοι με κάτι που έμοιαζε με αρχαία φορεσιά, έφεραν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, φορούσαν χρυσά δακτυλίδια με λιοντάρια και πουκάμισα που είχαν την εικόνα του Αλεξάνδρου. Διάβασαν και σλαβικά ποιήματα που είναι αφιερωμένα στον Αλέξανδρο.
«Η Μακεδονία είναι η μητέρα του κόσμου» διάβασε μια γυναίκα με δραματικό τόνο ένα ποίημα.
Οι συμμετέχοντας πρότειναν ο ‘έφιππος πολεμιστής’ στο κέντρο των Σκοπίων να ονομάζεται ‘Μέγας Αλέξανδρος’, όπως του ταιριάζει.

Φώναζαν συνθήματα: «Ζήτω η Μακεδονία», «Δεν θα αλλάξουμε ποτέ το όνομα!» Τα συνθήματα τα είπαν και στην αγγλική γλώσσα για να τα καταλάβουν οι τουρίστες που παρευρίσκονταν στην πλατεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετείχαν μόνο Έλληνες και ως Έλλην συμμετείχε και ο Μ. Αλέξανδρος. Ο Αλέξανδρος θεωρούσε τον εαυτό του γιό του θεού των Αιγυπτίων Άμμωνα Δία και απόγονο του Αχιλλέα και του Ηρακλή, πράγμα που πίστευαν και οι σύγχρονοί του. Η καταγωγή του ήταν δωρική, διότι και οι Μακεδόνες και οι Ηπειρώτες ήσαν Δωριείς.
    Το όνομα ετυμολογείται από τη ρίζα του ρήματος αλέξω, που σημαίνει απωθώ, προστατεύω, αποκρούω (εξ ου και πολλές παράγωγες λέξεις όπως άλεξις = βοήθεια) απαντάται και στις λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο κλπ. και το όνομα ανήρ (ανδρός), της Αρχαίας Ελληνικής, και κατά συνέπεια σημαίνει "ο που απωθεί βίαια τους άνδρες(=εχθρούς)" άρα ο πολύ γενναίος και ισχυρός πολεμιστής.
    Κακό πράγμα η πλύση εγκεφάλου, ως ένα σημείο τους καταλαβαίνω εδώ και 60 χρόνια αυτό πιστεύουν. Το θέμα είναι αν ο ίδιος ο Μ. Αλέξανδρος θα καταλάβαινε τα ποιήματα που διάβασαν!!!Έχει και η κακογουστιά, η αμετροέπεια και η κλοπή της ιστορίας μας τα όριά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στις 20 Ιουλιου γιορταζουν την ψευδοεπανασταση του Ιλιντεν !

    Αντε! Και του χρονου φωτογραφια με Αιθιοπες.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομως εδω συμβαινει αλλο: ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΑΤΗ ΝΑ Σ'ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]