Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόιμπλε εκτός διαπραγμάτευσης...;

Στην ίδια μοίρα Σόιμπλε και Βαρουφάκης
Τον παρόπλισε η Μέρκελ; Έτσι φαίνεται…

Επιβεβαιώνοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία, Κάρστεν Σνάιντερ, παραδέχθηκε οτι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει παροπλιστεί στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα μάλιστα με τη χαρακτηριστική του δήλωση στο ZDF, ο κ. Σόιμπλε έχει πλέον τον… ίδιο ρόλο με το Γιάνη Βαρουφάκηκ στις διαπραγματεύσεις: «Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις, αλλά όχι πια να διαπραγματεύεται».

«Τώρα, μόνο οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ, μιλούν», συμπλήρωσε με νόημα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σνάιντερ, μετά από αυτή την εξέλιξη, οι «πιστοί» του Σόιμπλε στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, «αυτοί οι οποίοι έπαιρναν τον προσανατολισμό τους από τον υπουργό Οικονομικών» όπως τόνισε, πλέον διερωτώνται: «Είμαι σύμφωνος με αυτό;», επισημαίνοντας έτσι τη διαφαινόμενη ρήξη στο κυβερνών κόμμα της Μέρκελ.

Ο Σνάιντερ δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι, παρά την πολεμική και τα τεντωμένα νεύρα που κυριαρχούν στο θέμα της συζήτησης για την κρίση στην Ελλάδα, η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη. Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, είπε στο Deutschlandfunk και συμπλήρωσε ότι είναι «σχετικά σίγουρος» ότι θα επιτευχθεί λίαν προσεχώς συμφωνία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε τέλος και η δήλωσή του, οι δανειστές να διαγράψουν 50-60 δισ. του ελληνικού χρέους.

Τόνισε μάλιστα ότι «σχετικά σίγουρος» ότι συμφωνία θα επιτευχθεί, αν όχι αυτή τη βδομάδα, την ερχόμενη, για την απελευθέρωση των περίπου 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Συμπλήρωσε όμως ότι στο αμέσως επόμενο στάδιο θα πρέπει να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές για τη χώρα. Στα πλαίσια ενός τρίτου πακέτου βοήθειας θα έπρεπε οι δανειστές να προβούν σε μια διαγραφή χρέους ύψους 50 έως 60 δισ. ευρώ, διαφορετικά η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Τo Grexit θα πρέπει να αποφευχθεί τόσο για οικονομικούς όσο και για πολιτικούς λόγους. Την παρούσα αναταραχή για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες κατά τους δανειστές δεν είναι επαρκείς, τη χαρακτηρίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σκηνοθετημένη.

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ημερησία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]