Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν θέλει να «τραβήξει την πρίζα» στην Ελλάδα

«Όσο η χώρα παραμένει φερέγγυα ο ELA μπορεί να χορηγείται»

Στον τρόπο με τον οποίο ζυγίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τις αποφάσεις για την Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ θα συζητήσουν σήμερα Τετάρτη για την ελληνική τραπεζική βοήθεια, σε μια τετριμμένη (chore) συνεδρίαση, που γίνεται όλο και πιο άβολη κάθε εβδομάδα. Κατά το Bloomberg στο επίκεντρο του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας θα ευρεθεί το εάν η ΕΚΤ θα καταστήσει πιο αυστηρούς τους κανόνες πρόσβασης στον ELA, καθώς η χώρα κινείται προς την χρεοκοπία.

«Οι αξιωματούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αποφάσεις τους θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την πολιτική κρίση τη στιγμή που οι συνομιλίες διάσωσης εμφανίζουν σημάδια προόδου», σημειώνει το πρακτορείο και υπενθυμίζει πως ο Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένως δηλώσει πως οι πολιτικοί αντί των μη εκλεγμένων κεντρικών τραπεζιτών, πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας, και οι αποφάσεις του συμβουλίου της ΕΚΤ να βασίζονται σε κανόνες, όπως η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών και η απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης.

Το Bloomberg επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η ΕΚΤ δεν θέλει να είναι αυτή που θα «τραβήξει την πρίζα» αναφορικά με την Ελλάδα όταν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Κατά τους ίδιους, όσο υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να παραμείνει φερέγγυα, τότε ο ELA μπορεί να χορηγείται. Εάν αυτή η πιθανότητα εξαφανιστεί, τότε η έκτακτη χρηματοδότηση θα σταματήσει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μάς την έχουν τραβήξει άλλοι. Πριν καιρού με αποτέλεσμα ενα μεγάλος αριθμός πολιτών, όπως άνεργοι, νέοι σε ηλικία κτλ δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τρανταχτό παράδειγμα οι υπάλληλοι της βουλής 3 χιλιάδες τον αριθμό, τρώνε πίνουν, αποτελούν τον στρατό κατοχής, είναι η αφρόκρεμα του πελατειακού φασισμού, καλύπτονται από τα ποιο αισχρά υποκείμενα του παρασιτισμου του φασισμού, της επίσημης νομενκλατούρας, των απατεώνων και λοιπά κακοποια στοιχεία, του πανίσχυρου διμοσιουπαλληλικου κατεστημένου. Το ίδιο πρόβλημα έχουν κάθε ιδιωτικός τομέας της οικονομίας. Τα σοβιέτ, δεν μπορούν να παράγουν χρήμα, μόνο να ληστεύουν τούς υπόλοιπους. Ο κύκλος του φασιστικού λόμπυ όλο και διευρύνεται όλο και εισέρχονται και περισσότεροι ειδικά στα ασφαλιστικά ταμεία, προς άρμεγμα ψήφων. Και η μόνη ελπίδα, η ΕΕ,το παίζει πολύ ουδέτερη. Πότε πια ΝΔ ποτέ ποια αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]