Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσική ρουλέτα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Η ψυχρολουσία την οποία δέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από τον Αμερικανό ομόλογό του που ανέβαλε χωρίς εξηγήσεις και χωρίς επαναπρογραμματισμό τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον ενόσω ο κ. Καμμένος πετούσε για τις ΗΠΑ, πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως όχι μόνον τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας αλλά και την κυβέρνηση στο σύνολό της.

Μετά τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση Ξηρού, η οποία τουλάχιστον φαίνεται να έχει, προς στιγμή τουλάχιστον λήξει, η ισορροπία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο από τα ανοίγματα της δεύτερης στη Μόσχα.

Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης ότι οι Αμερικανοί δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία (όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε) σε ενέργειες όπως ο «εκσυγχρονισμός» των αρχαίων αεροσκαφών που λανθασμένα αποφάσισε η κυβέρνηση, ούτε και σε πρωτοφανείς δηλώσεις του υπουργού Αμυνας σε σχέση με την πρόταση κατασκευή βάσης τους στο Αιγαίο.

Όλα αυτά δεν τους συγκίνησαν τόσο ώστε να αποφύγουν να δώσουν αυτό το ισχυρό μήνυμα.

Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η γεωπολιτική τοποθέτηση μιας χώρας είναι ζήτημα με πολύ ευρύτερο ορίζοντα από εκείνον της ζωής μιας κυβέρνησης και ότι δεν σηκώνει εξυπνάδες, ειδικά δε όταν αυτή η χώρα βρίσκεται στην κατάσταση της δικής μας σήμερα.

Σε όλα τα χρόνια της κρίσης, οι ΗΠΑ έβαλαν αρκετές φορές πλάτη απέναντι στην επιθετικότητα της γερμανικής πολιτικής την οποία και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις φρέναραν από ακρότητες – κι αυτό αποτελεί γενική παραδοχή.

Επιπλέον όλων αυτών, ας σημειωθεί και ότι η Ελλάδα δεν είχε ούτε ιστορικά, ούτε σήμερα, το παραμικρό απτό, πραγματικό σημάδι ότι η Μόσχα έχει τη διάθεση να έρθει σε ρήξη με τους Αμερικανούς για την ίδια ακόμα και αν η Αθήνα αποφάσιζε να πράξει το αδιανόητο σφάλμα, να επιχειρήσει δηλαδή μια de facto κατάργηση της Συμφωνίας της Γιάλτας ή της όποιας νέας, τρέχουσας συνεννόησης κορυφής μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του κόσμου.

Τελικά, όλα αυτά δεν συνιστούν τίποτα άλλο παρά ένα είδος ρωσικής ρουλέτας στο οποίο η Ελλάδα δεν πρέπει να επιδοθεί.

Γιατί μία, δύο, τρεις, η θαλάμη (με έξι σφαίρες) θα αδειάσει…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ποσο πιο ρουφιανος πια....
    Γλυφτη ....σου πεφτουνε τα σαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί έγινε όμορφε; Πάλι στον καθρέφτη κοιταζόσουνα;

      Διαγραφή
    2. Εξ ´ ίδιων κρίνεις τα αλλότρια ;
      Ρε Κουτεντέ ( εαν δεν εισαι γραικυλος και σπιουνιος ) δεν μπορείς να καταλάβεις τι καπνό φουμάρει ο τύπος που έγραψε αυτο το γελοίο αθρο ;

      Ο τύπος δεν ξερει οτι τους Ρωσσους τους έφτυναν κατάμουτρα αυτοι που ψηφιζατε ;
      Εαν ζητήσουμε συγνώμη ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ , εμείς , οι πολιτες- οπλίτες και οχι ο....λαος , οπως μας αποκαλούν οι δικτατορες δωσίλογοι , εξοστρακίζοντας και τους 300+Τον πρόεδρο της κυνοβουλευτικης συμμορίας , γιατι οι Ρωσσοι να ρισκάρουν ; Για να σωσουν γραικυλους και απατριδες ;
      Οι Ρωσσοι εχουν δικα τους σχέδια για την Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο μας , δεν θα τους κάτσει , οπως δεν θα κάτσει και στους δυτικούς που μας γενοκτονουν .

      Μόνοι μας θα σωθούμε και σίγουρα δεν θα ειναι πολιτικός ο Εθνάρχης μας .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]