Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα παιγνίδια του Σόιμπλε με την "ελληνική χρεοκοπία"

Αδυναμία να δώσει τη… διαβεβαίωση ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Μάλιστα ο Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να παράσχει μία τέτοια διαβεβαίωση, όπως είχε κάνει παλαιότερα και συγκεκριμένα το 2012.

«Η κυρίαρχη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας άφησε σε πολύ διαφορετική κατάσταση», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στις εκλογές.

Δεν παρέλειψε επίσης να αφήσει αιχμές και για τη στάση της Κομισιόν απέναντι στην Αθήνα. «Πολλοί μιλάνε για πράγματα που είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν είναι υπεύθυνοι για αυτά. Η Κομισιόν παίζει το ρόλο της ως μέρος των τριών Θεσμών. Αλλά ενεργεί εντός των ορίων αυτής της λειτουργίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τελευταία δόση προς την Αθήνα ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μοιραστεί σε μικρότερες δόσεις.

Χωρίς συμφωνία, το πρόγραμμα θα εκπνεύσει σε έξι εβδομάδες, αφήνοντας στην Ελλάδα χωρίς άλλη επιλογή παρά να αθετήσει πληρωμές χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει αυτό το καλοκαίρι, τονίζει η εφημερίδα.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης πως ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορέσει να υπάρξει μόνο όταν το τρέχον πρόγραμμα ολοκληρωθεί.

Η Ελλάδα «δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το πρόγραμμα, δεν έχει πλέον το πρωτογενές πλεόνασμα που είχε πέρυσι και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλει νέο πρόγραμμα», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός.

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους τρεις Θεσμούς ήταν πάντα δύσκολες, αλλά πάντα επιτυγχάνουν. Δεν έχω καμία πρόθεση να παρέμβω σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για την έγκριση ή μη μιας τελικής συμφωνίας ανήκει στους ΥΠΟΙΚ του Eurogroup.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]