Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρωμιά και δυσωδία σε κύκλωμα δουλεμπόρων αστυνομικών και πρακτόρων της ΕΥΠ

Εισαγωγικό σχόλιο: Η «καταιγίδα» αποκαλύψεων που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία κυκλώματος μετακίνησης και νομιμοποίησης λαθρομεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη τόσο της Αστυνομίας, όσο και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, απασχολεί ήδη την Δικαιοσύνη, αλλά θα έπρεπε να απασχολήσει πολύ περισσότερο τους πολιτικούς προϊσταμένους. Κι αυτό επειδή ενδεχομένως «αποκαλύπτεται» η «κορυφή του παγόβουνου», ενός διεφθαρμένου και αδίστακτου κυκλώματος, που διαθέτει σοβαρές πολιτικές προσβάσεις και έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα από όσα του προσάπτουν τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα»...

Δική μας πεποίθηση είναι πως το «τέρας τρώει τις σάρκες» του, σε μία προσπάθεια τακτικού ελιγμού – οπισθοχώρησης και αποφυγής των ποινικών – εγκληματικών του ευθυνών.
Επίσης, θεωρούμε πως δεν είναι δυνατή η λειτουργία ενός τέτοιου κυκλώματος χωρίς την ύπαρξη κάποιας ανώτερης ή ανώτατης πολιτικής κάλυψης και γι αυτό τον λόγο θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα θα αποκαλύψει η έρευνα της αρμόδιας εισαγγελέως Διαφθοράς, κυρίας Ράικου. Λαμβάνοντας υπόψιν, μάλιστα, αποκαλύψεις των Wikileaks, στις οποίες αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για κατάπτωση των υπηρεσιών ασφάλειας της Ελλάδας (έχουμε καταγράψει σε αναλυτικά δημοσιεύματά μας τα αποτελέσματα αυτής της κατάπτωσης) θεωρούμε ότι είμαστε μάρτυρες ενός «κανιβαλισμού» του ίδιου του κυκλώματος που προσπαθεί να προστατεύσει τα ανώτερα κλιμάκιά του, και, φυσικά, τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά.

Ενδεχομένως, οι συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα δουλεμπόρων Αστυνομικών και στελεχών της ΕΥΠ, δύνανται να δημιουργούν και μείζον πρόβλημα σε ήδη υπάρχουσες – εν εξελίξει- επιχειρήσεις της ΕΥΠ που αφορούν την συλλογή πληροφοριών μέσα από συγκεκριμένες ομάδες των οποίων οι δραστηριότητες δεν συνάδουν με τη νομιμότητα και έχουν σχέση με δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών που εδρεύουν στην Τουρκία.
(Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτούμε ακόμη κι αυτή την εκδοχή, επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν με ολέθριες συνέπειες για τα δίκτυα πληροφοριών της ΕΥΠ -αποκαλύφθηκαν εν εξελίξει επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας- και για κάποια από τα ικανότερα στελέχη και συνεργάτες της...)

Σε κάθε περίπτωση, οι δραστηριότητες αυτού του κυκλώματος προσβάλλουν τόσο τους πολλούς και έντιμους αστυνομικούς όσο και τα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που εργάζονται συνειδητά και απερίσπαστα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της χώρας. Και την εντιμότητα αυτών των κρατικών υπαλλήλων (οι οποίοι σήμερα διασύρονται εξαιτίας της ανωνυμίας των καταγγελλόμενων μέσω των δημοσιευμάτων) οφείλει να προστατεύσει πρώτιστα η Ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας η παρέμβαση οφείλει να είναι ταχύτατη και άκρως αποτελεσματική, ενώ η τιμωρία των ό,ποιων ενόχων θα πρέπει να είναι παραδειγματική (για αποφυγή επαναλήψεων και "μιμητών").

Στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα δουλεμπόρων

Ο «Μιχάλης», ο «Νικήτας», ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου επί της οδού Κουμουνδούρου καθώς και μερικοί ακόμη αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. (ενδεχομένως και του Λιμενικού) βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για σχέσεις επίορκων αξιωματικών με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Η έρευνα της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου θα αποδείξει αν τελικά και σε ποιο βαθμό ευσταθούν όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα δουλεμπόρων και τις «στενές» τους επαφές με αστυνομικούς, λιμενικούς και πράκτορες της ΕΥΠ.

Μιας ιστορίας που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια με κεντρικά πρόσωπα τότε έναν 46χρονο Ιρακινό, τον Μιχάλη, που αν και συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων δεν φυλακίστηκε, τον συμπατριώτη του, ιδιοκτήτη ψησταριάς στην Κουμουνδούρου, έναν πράκτορα της ΕΥΠ με το ψευδώνυμο «Νικήτας» και αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Στο κόλπο φέρεται πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία να εμπλέκεται και ένας αστυνόμος Α΄ που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και απομακρύνθηκε όπως επίσης και ένας ιδιώτης που διατυμπάνιζε ότι είχε «χοντρές» άκρες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις τότε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στο «κάδρο» μπήκε και ένας ανώτερος αξιωματικός που υπηρετούσε στο Αλλοδαπών και μιλούσε τακτικά στο τηλέφωνο με τον Ιρακινό ιδιοκτήτη της ψησταριάς στην Κουμουνδούρου, για θέματα που αφορούσαν σε διακίνηση μεταναστών. Ο ίδιος όταν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις έκανε λόγο για παιχνίδια αξιωματικών μέσα στην ΕΛ.ΑΣ., υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με κυκλώματα και όλες οι υποθέσεις που έχει αναλάβει είναι καθ’ όλα νόμιμες.

Στις αρχές Μαρτίου, το ίδιο πρόσωπο φέρεται να συνομιλεί με τον ιδιώτη που διατείνονταν ότι είχε τις άκρες στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στις κρίσεις που θα πραγματοποιούνταν εκείνη την εποχή επαναλάμβανε ότι θα φύγει ο τότε διοικητής του Αλλοδαπών και θα αναλάβει ένας συγκεκριμένος αξιωματικός όπως και τελικά έγινε. Οι δύο άνδρες φέρονται δε να λένε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες να φύγει ο κ. Γιάννης Πανούσης από αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Πρέπει να αποδειχτούν όλα αυτά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι που θέλει χρόνο και έρευνα σε βάθος» τονίζει «πηγή» της Κατεχάκη και προσθέτει: «Όλων όσων τα ονόματα αναφέρονται στο διαβιβαστικό θα κληθούν να καταθέσουν στην κυρία Ράικου και ελπίζουμε σύντομα να ξεκαθαρίσει αυτό το πολύ σοβαρό θέμα».

Πολιτευτής εμπλέκεται στην έρευνα

Και πολιτικές προεκτάσεις αποκτά η έρευνα για τη διασύνδεση δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματικούς Αστυνομίας - Λιμενικού.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε γίνει το 2007 πρόταση να κατέβει υποψήφιος στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά.

Ο πολιτευτής είναι 66 ετών, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κλοπές και σήμερα εμφανίζεται να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το διάστημα της κράτησής του είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολιτευτών, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργών της Κυβέρνησης. Επερώτηση για την υπόθεσή του είχε καταθέσει το 2008 ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τ. Κουράκης.

Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ’ υπόδειξη δουλεμπόρων. Στις επίμαχες συνομιλίες φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους και ταυτόχρονα να μετείχαν σε παρασκηνιακές ζυμώσεις ώστε στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τοποθετούνταν πρόσωπα της αρεσκείας τους σε κρίσιμα πόστα. Επικαλούνταν γνωριμία τους με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα αναλάμβανε να υλοποιήσει τις επιλογές τους.

Στοιχεία εμπλοκής έχουν προκύψει συνολικά για πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και σε βάρος υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.. Κατά πληροφορίες πάντως, ο κ. Πανούσης και ο διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Γ. Ρουμπάτης έχουν ζητήσει εκτάκτως συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Δεν αποκλείεται στο «κάδρο» της υπόθεσης να βρίσκονται και υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί συνάντηση του κ. Πανούση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, σχετικά με ανάμειξη αξιωματικών του Λιμενικού στο δουλεμπορικό κύκλωμα.

Πηγές: Καθημερινή, Πρώτο Θέμα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εγώ θα συμφωνήσω με το σοφότατο εισαγωγικό σχόλιο του ιστολογίου. Εάν όλα αυτά αληθεύουν, ποιό το όφελος της δημοσιοποίησής τους αντί της συστηματικής εσωτερικής έρευνας από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΩΒΑΖΟΥΜΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΙΚΟΥ...

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά πιστεύω πως όσα μαθαίνουμε είναι τα ελάχιστα από όσα πραγματικά γίνονται, οπότε και ποτέ δεν έχουμε την πραγματική εικόνα των γεγονότων, αλλά την εικόνα που άλλοι επιλέγουν να βάλουν μπροστά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρωμιά και δυσωδία στο "πατριωτικό" κομμάτι των Ελλήνων, που ψηφίζουν Χ.Α. σε ποσοστό 50%+ και ωρύονται για τον κίνδυνο των λαθρομεταναστών. Και τους κουβαλάνε οι ίδιοι, για να βγάζουν λεφτά... Ο κόσμος ανάποδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συλληψεις και παραδειγματικες τιμωριες θα δουμε Η' θα συνεχιζουν οι ενοχοι τα εκτροπα με την συστηματικη συνεργασια και ανοχη των επιορκων δικαστων που συγκαλυπτουν πλεον απροκαλυπτα τους ενοχους σοβαρων εγκληματων στην Ελλαδα;;; Καθαρση και νεμεση χρειαζομαστε ταχυτατα και σε βαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]