Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαντλίν Ολμπράιτ: Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου ή Έλληνες πίσω από όσα έγιναν στο Κουμάνοβο…!

Του Vladislav Perunović

Η Μαντλίν Ολμπράιτ, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ (1997-2001 και η πρώτη γυναίκα που κατείχε αυτή τη θέση), κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Μπιλ Κλίντον, και η οποία αυτή τη στιγμή έχει την ιδιότητα της καθηγήτριας διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Georgetown, δήλωσε την άποψή της σχετικά τόσο με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όσο και για τα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ Albright ως πρόβλημα την ονομασία, λέγοντας εμμέσως πως η ελληνική θέση είναι «ένα μία από τις πιο τρελές συζητήσεις όλων των εποχών".

Σε ένα τμήμα του βίντεο από το πρωϊνό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της ΠΓΔΜ, MRT, η κυρία Αλμππράιτ δήλωσε ότι, από την αμερικανική κυβέρνηση το όνομα «Μακεδονία» είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την αναφορά στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, ακόμη και πριν από την αναγνώρισή του κρατιδίου από τις ΗΠΑ με το συνταγματικό όνομα το 2004.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη βία στην πόλη Κουμάνοβο, η κυρία Ολμπράιτ εξέφρασε την άποψη ότι η δράση αυτή υποκινήθηκε ούτε από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ή από Έλληνες, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσει με κάποια στοιχεία αυτή την άποψή της.
Τέλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της αναφέροντας πως το θέμα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελεί
Κατέληξε εξήγηση της με ένα συμπέρασμα ότι το θέμα του ονόματος δεν αποτελεί προτεραιότητα σήμερα, επειδή υπάρχει κρίση ασφαλείας στην ΠΓΔΜ.

Δηλώσεις του βίντεο

«Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω την τρέλα για το ζήτημα της ονομασίας, αλλά σήμερα όλοι αποκαλούμε «Μακεδονία», δήλωσε ο πρώην Αμερικανός υπουργός Madeline Albright, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες πριν από 20 χρόνια, όταν ήταν Αμερικανίδα Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη.

Το ερώτημα ήταν με ποια σειρά θα πρέπει να τοποθετείται η λέξη «Μακεδονία» [sic]. Αν θα έπρεπε να κάτω από το "L", επειδή είναι κοντά στο "m", όπως στο "Μακεδονία" ή "F", όπως στην "πρώην". Σοβαρά, αυτή η συζήτηση ήταν σε εξέλιξη μέχρι και πριν από λίγο και ήταν μία από τις πιο τρελές συζητήσεις όλων των εποχών. Δεν έχω καμία ιδέα εάν αυτό το θέμα θα πρέπει να λυθεί, αλλά όλοι σήμερα αποκαλούμε το συγκεκριμένο κράτος «Μακεδονία».

Η κυρία Ολμπράιτ δήλωσε επίσης πως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κουμάνοβο, η «Μακεδονία» [sic] έχει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό της ονομασίας.

Όταν διαβάζουμε για τα γεγονότα από την περασμένη εβδομάδα, είναι πραγματικά ενοχλητικό. Και πάλι πρόκειται για ορισμένες εξτρεμιστικές ενέργειες και διασπάσεις σε διάφορες εθνοτικές ομάδες. Το ερώτημα είναι αν σε όσα έγιναν συμμετείχε το Κοσσυφοπέδιο ή είχαν συμμετοχή οι Έλληνες.
Νομίζω ότι το ζήτημα του ονόματος δεν είναι το πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτήν την στιγμή. Δεν θέλουμε να δούμε κάποια κλιμάκωση και τώρα ήρθε η ώρα για εμάς να πάρουμε κάποια μέτρα, και όχι όταν η κατάσταση θα γίνει πολύ πιο δύσκολη...

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς θα θυμίσουμε στην κυρία Ολμπράιτ κάτι που ξεχνάει επιτηδευμένα: Το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, που έπαιρναν από τους Σέρβους αιχμαλώτους (κυρίως άμαχους) οι άνδρες του Χάτσι (του νεαρού Κοσοβάρου που της κρατούσε συντροφιά τα βράδια) και που σήμερα είναι πρόεδρος του Κοσσόβου…




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εαν λειτουργουσε πραγματικα το διεθνες δικαιο και απεδιδε καθαρση και νεμεση, Μαντλιν και Κισσινγερ θα επρεπε να εχουν καταδικασθει και εκτελεσθει προ πολλου για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας. Ομως συνεχιζουν απτοητοι τα ανθελληνικα σχολια τους και συνωμοσιες τους εις βαρος της Ελλαδας ως φαρμακερα φιδια. Περιμενω να δω εαν και πως θα απαντησουν Καμμενος και Κοτζιας στην φονισσα, Η' εαν θα σκυψουν το κεφαλι στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτή η πατσαβούρα και η Κοντολίζα Ράις είναι διορισμένες στο δικαστήριο της Χάγης και στον ΟΗΕ. Σε ποιό Διεθνές Δίκαιο να ελπίσουμε!!!!!!

      Διαγραφή
  2. "Η τρελα για το ζητημα της ονομασιας"!!

    Η ξεκαθαρη οψη του απεχθους σιωνισμου απο ενα ατομο που βομβαρδιζε αυτους που την εσωσαν

    απο τους Ναζι οταν ηταν πιτσιρικα!

    Και τωρα ξαναβρεθηκε στην "επικαιροτητα" για να μαλωσει τους "κακους " Ελληνες!

    Τελειως ανιστορητα , σε βαθμο αυτοεξευτελισμου, και χωρις στοιχεια για κατηγοριες εις βαρος της

    Πατριδας μας!

    Κι ολα αυτα γιατι;

    Διοτι αν ημασταν "λογικοι" θα επρεπε να αποδεχθουμε τους Σλαβους ως "Μακεδονες"!

    Η διαχρονικοτητα της πολιτικης αλητειας της Δυσης (ΗΠΑ και Ευρωπης) μονο απο τρελους θα

    μπορουσε να ηταν εφαρμοσιμη! Και απο "λογικους" αποδεκτη!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπε κατα το παρελθόν ο Αμερικανός καθ. Νόαμ Τσόμσκυ."Όλοι προβλιματίζονται πως να σταματίσουμε την τρομοκρατία. Υπάρχει όμως ένας τρόπος πραγματικά εύκολος: να σταματήσουμε να είμαστε μέρος της.
    Ειπε επίσης και το εξής ακόμη πιο συγλονιστικό " αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης,τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί."
    Όσο αφορά την καταγωγή του Τσόμσκυ δέν πρέπει να μας διαφεύγει πως είναι ταυτόσημη με της Ολτράιντ,αλλά η απόψεις απέχουν τόσο όσο η Γή απο τον Κρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια σημαντικη λεπτομερεια :

      Μονο οι Αμερικανοι προεδροι θα επρεπε να κρεμαστουν;

      Για τα σιωνιστικα lobbies στις ΗΠΑ που ελεγχουν τους πολιτικους, εκει τιποτα;


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]