Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προδιαγραφές φιάσκου

Σε κοινοβουλευτικό... πρωινάδικο τείνει να εξελιχθεί «με το καλημέρα» η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια και το περιβόητο PSI

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Οι λίστες των μαρτύρων που προτείνουν τα κόμματα αγγίζουν το όριο της απόλυτης γελοιότητας, κυρίως για το ανέφικτο της κλήσης ξένων κυβερνητικών και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων προς... απολογία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και επιπλέον, προδίδουν φιλοσοφία μετάθεσης ευθυνών στους «απέξω», αντί να επικεντρωθεί η έρευνα στη διακρίβωση των κινήτρων όσων «δικών μας» ασμένως αποδέχτηκαν όσα τους πρότειναν ή τους επέβαλαν οι δανειστές.

Φοβούμαι, για παράδειγμα, ότι ο Πιερ Μοσκοβισί έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να εξηγεί μες στο κατακαλόκαιρο θεμελιώδεις μακροοικονομικές έννοιες στον... ποδηλάτη Αμυρά ή να υποστεί την ανάκριση κάποιας κυρίας Κοζομπόλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί καλά καλά να προφέρει το όνομά του.

Με άλλα λόγια, βουλευτές και κόμματα σηκώνουν πολύ ψηλά τον πήχη της διαδικασίας, κινδυνεύοντας να οδηγηθούν σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο. Οι διάφοροι μεγαλόσχημοι που καλούνται να παραστούν, αν δεν επιλέξουν να... σνομπάρουν τη διαδικασία (γιατί κανείς δεν τους υποχρεώνει να συμμετάσχουν), στην καλύτερη περίπτωση θα καταθέσουν ένα υπόμνημα επαναλαμβάνοντας τις γνωστές γενικόλογες διατυπώσεις που δεν θα διαφωτίσουν στο ελάχιστο το τοπίο.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να πάει στον βρόντο, δεδομένου ότι υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες και για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο και για το πώς φτάσαμε μέσω του ολέθριου PSI να στραγγαλίσουμε τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος τη ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να μας την εξιστορήσουν οι... γιατροί χωρίς σύνορα. Γι' αυτόν τον λόγο, αντί για γιατρούς, θα έπρεπε να καλέσουν ως πρώτους και βασικούς μάρτυρες όλους εκείνους τους συμβούλους που προσλήφθηκαν αντί αμοιβής για να καθοδηγήσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις σχετικά με το τι πρέπει να πράξουν. Από τον Αμερικανό μεγαλοδικηγόρο Λι Μπουχάιτ έως τον αριστερό τραπεζίτη της Lazard Ματιέ Πιγκάς. Αυτοί πληρώθηκαν για να προτείνουν εναλλακτικές διεξόδους άμυνας. Εχουν υποχρέωση να προσέλθουν. Και πιθανότατα θα πουν την αλήθεια, γιατί δεν τους συμφέρει να διακινδυνεύσουν την επαγγελματική υπόστασή τους.

Επομένως, αν έδωσαν εναλλακτικές λύσεις, π.χ. μονομερές «κούρεμα» όταν το χρέος ήταν ιδιωτικό και εξ ολοκλήρου στο ελληνικό δίκαιο, οφείλουμε να το ξέρουμε. Μόνον έτσι θα στοιχειοθετηθούν οι ευθύνες όσων μας φόρτωσαν με τα Μνημόνια και η Εξεταστική δεν θα εκφυλιστεί σε ακόμη μία φαιδρή διαδικασία συγκάλυψης!

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]