Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εξεταστική να πει: Ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια;
Ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων και ποιος τους φυγάδευσε μετά;
Με ποιου την εντολή και τον σχεδιασμό;
Ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά;
Ποιος είναι ο εγκέφαλος;

Το ερώτημα είναι όχι μόνον ένα από τα μεγαλύτερα της ελληνικής ιστορίας, αλλά, πλέον, είναι και εξαιρετικά επίκαιρο, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή περί εξεταστικής επιτροπής του μνημονίου.

Γιατί αν πρόκειται αυτή να πάει πίσω στο ΄81 όπως ζητά ο Αντώνης Σαμαράς, ή ακόμα και στο ’74, ή να αναφέρεται σε πραξικοπήματα όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, από το τελευταίο εκ των οποίων έχουν περάσει περίπου πενήντα χρόνια και δεν έγινε και όπως αναφέρθηκε στη Βουλή, τότε, γιατί να μην ασχοληθεί και με τη δολοφονία του Καποδίστρια; Ούτως ή άλλως, έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και έχει και πολύ μεγαλύτερη σημασία για την μετέπειτα πορεία του ελληνικού κράτους…

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν, από κάθε άποψη και από όλες τις πλευρές, κατώτερη των περιστάσεων – συνοδεύθηκε ακόμα και με χοντρά πραγματολογικά λάθη...

Ηταν κατώτερη της υπόθεσης των ευθυνών του πως φτάσαμε ως εδώ, των ουσιαστικών και πραγματικών ευθυνών, ήταν όμως κατώτερη και των πραγματικών, οριακών στιγμών που αυτή τη στιγμή βιώνει η Ελλάδα.

Ηταν, με λίγα λόγια, επί της ουσίας μια μέτρια θεατρική παράσταση για την οποία η Ελλάδα κάθε άλλο παρά έχει αυτή την ώρα την πολυτέλεια.

Η εξεταστική ξεκίνησε όπως ξεκίνησε.

Καλώς όμως ξεκίνησε.

Ας κάνει τώρα τη δουλειά της, χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς να καταστεί επίκεντρο της ζωής της χώρας - τουλάχιστον μέχρι να καταλήξει κάπου.

Γιατί αν εξελιχθεί σε σήριαλ για τα κανάλια, θα κάνει τεράστιο κακό σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και στον ίδιο της τον σκοπό.

Εκτός κι αν στο τέλος μάθουμε τουλάχιστον για τον Καποδίστρια…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο τίτλος για 'μένα δεν είναι καθόλου ειρωνικός. Πιστεύω ότι όοοολο το κακό στο κράτος μας ξεκίνησε με την δολοφονία Καποδίστρια, από τότε είμαστε δέσμιοι συμφερόντων. Αν κυβερνούσε μια 10ετία ίσως και να είχαμε κράτος δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι σκότωσαν τον Καποδίστρια ;
    Εσυ . Που και τωρα σκοτώνεις όλη την Ελλαδα υπηρετώντας κατοχικα σκουλήκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ααπόλυτο δίκιο. Αλλά, ας στοχαστούμε: σε ποια εφημερίδα είναι το άρθρο; Και εδώ είναι όλες οι απαντήσεις ...
      Από το 1981, είναι η καλύτερη λύση. Στη δεκαετία του '80 είναι που έγινε το μεγαλύτερο πάρτι. Το 1981 ήταν ο τελευταίος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της χώρας και το χρέος στο 26,7% του ΑΕΠ. Το 1989 ήταν στο 97%.... Τι άλλο ψάχνεις;;;
      Θυμάται κάποιος έναν Πρωθυπουργό (!) να λέει ''Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!'' !!!...
      ... Ποιος άλλος; Αντρέας, θεός, ήλιος καταπράσινος, καλοκαιρινός!... σαν τη χώρα που άφησαν όλοι πίσω τους ... ...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]