Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δευτερεύων δίκτυο εξτρεμιστών στη Βοσνία με προεκτάσεις στη Μέση Ανατολή

Του Ιωάννη Μιχαλέτου

Πλειστάκις ο παρών ιστότοπος έχει αναφερθεί και αναλύσει τις σχέσεις ενός πολυπλόκαμου δικτύου εξτρεμιστών στη Βοσνία με τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή (Ισλαμικό Κράτος, Αλ Νούσρα, πόλεμος στο Ιράκ).
Η Βοσνία αποτελεί το βασικό κόμβο επικοινωνίας,λογιστικής υποστήριξης και στρατολόγησης εξτρεμιστών στην Ευρώπη και παρ'όλες τις σχετικά πρόσφατες εξαρθρώσεις τρομοκρατικών δικτύων, το πρόβλημα παραμένει.

Adnan Pezo
Τέως ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Active Islamic Youth", γεννηθείς 14 Φεβρουαρίου 1973, διαμένει στη Ζένιτσα και έχει πολλές διασυνδέσεις στην Αυστρία και στο Σάντζακ (Ράσκα).

Semir Imamovic
Ιδιοκτήτης και Διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας "G.I.D Saff" και εξέχων προπαγανδιστής εδώ και 20 έτη.

Kuduzović Safet
Προπαγανδιστής με πολυετή δράση,απόφοιτος του Ισλαμικού πανεπιστημίου του Αμμάν-Ιορδανίας και τέως Ιμάμης στο Λίντζ της Αυστρίας στο τζαμί "Kewser Dzemat".
Συνεργάζεται στενά με την ιστοσελίδα "Studi Din" που είναι καταχωρημένη και γνωστοποιημένη ως αγωγός διαδικτυακής στρατολόγησης στις τάξεις των τρομοκρατών στη Μέση Ανατολή. Γεννηθείς 8 Ιανουαρίου 1971.

Durovic Alsad
Συντονιστής μικρών ομάδων στο Brcko, γεννηθείς 27 Απριλίου του 1972 στο Bijelo Polje, διαμένει και στην πόλη Maoca.

Ribic Hajrudin
Ομοίως ως άνω, γεννηθείς 10 Απριλίου του 1970 στο Satrovici διαμένει στο Brcko, στην "Osmana Dervisevica".

Mamdouh Abdel Rahman
Γεννηθείς στις 19 Φεβρουαρίου του 1960 στη Γκίζα της Αιγύπτου ή 22 Απριλίου του 1964. Από το 1994 διαμένει στη Βοσνία και εργαζόταν ως διευθυντής στην οργάνωση "IWC" που τη χρηματοδοτούσε το Κουβέιτ στην πόλη Τούζλα. Από το 2000 έχει διαμείνει στο Κόσοβο και στα Σκόπια επιτελώντας την ίδια εργασία.
Από το 2012 έχει εξαφανιστεί και βρίσκεται στη Τουρκία ή Συρία.

Η οργάνωση "ISLAMIC WORLD COMMITTEE OR COMMISSION" -IWC- ιδρύθηκε το 1982 και από το 1994 δραστηριοποιήθηκε στη Βοσνία (Σεράγεβο, Τούζλα) όπως και στη Κροατία-Ζάγκρεμπ, αλλά και στην Αλβανία,Κόσοβο, Αυστρία και Βουλγαρία. Πριν από 15 έτη η υπηρεσία πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, την κατέταξε σε οργανισμό που υποστήριξε τη διεθνή τρομοκρατία λόγω χρηματοδότησης ομάδας Μουτζαχεντίν που είχαν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην περιοχή "Maglaj".
Ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις για χρηματοδοτήσεις ενόπλων και στους τωρινούς πολέμους στη Μέση Ανατολή. Η οργάνωση συνδέεται με την "Μουσουλμανική Αδελφότητα".

Jevad Golos
Αυτό-αποκαλούμενος Ιμάμης, συντονιστής της οργάνωσης "Daru-l-Quran", με ιδιαίτερη έφεση στην προπαγάνδα σχετιζόμενη με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Γεννηθείς το 1981 στο Μόσταρ, σπούδασε θεολογία στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού-Συρίας.

Πηγή RIMSE


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]