Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Καρφιά» Πούτιν προς τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους ξένους ηγέτες για να μην παραστούν στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υποστηρίζει ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι άσκησε πιέσεις σε ηγέτες άλλων χωρών να μην παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Μόσχα με την ευκαιρία της 70ής επετείου από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

Στις 9 Μαΐου στη Μόσχα θα γίνει μια στρατιωτική παρέλαση την οποία ο Πούτιν έχει χαρακτηρίσει ένδειξη «σεβασμού στα θύματα των Ναζί και φόρο τιμής στους νικητές του ναζισμού». Ωστόσο πολλοί διεθνείς ηγέτες δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση που τους απηύθυνε και δεν θα παραστούν στις τελετές, επικαλούμενοι την υποστήριξη που προσφέρει η Ρωσία στους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες της Ουκρανίας.

Όταν ρωτήθηκε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εάν η Ρωσία έχει προσβληθεί από αυτούς που αρνήθηκαν την πρόσκλησή της, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «όποιος δεν επιθυμεί να πάει στη Μόσχα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει».

«Είναι προσωπική απόφαση κάθε πολιτικού ηγέτη και απόφαση της χώρας την οποία εκπροσωπεί. Ορισμένοι είναι πρόθυμοι να παραστούν, ενώ σε άλλους απαγορεύτηκε από την Ομπκόμ της Ουάσινγκτον που τους είπε ότι δεν θα πρέπει να πάνε, μολονότι πολλοί θα το ήθελαν», συνέχισε.

Η «Ουάσινγκτον Ομπκόμ» (κατά κυριολεξία η «Επιτροπή του Κόμματος της Επαρχίας Ουάσινγκτον») είναι ένας υποτιμητικός όρος που υποδηλώνει ότι τα μετασοβιετικά κράτη και ορισμένοι ακτιβιστές εντός της Ρωσίας παίρνουν εντολές από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η άρνηση πολλών Δυτικών ηγετών να παραστούν στους εορτασμούς είναι άλλη μια ένδειξη του χάσματος στις σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα, οι οποίες έχουν βρεθεί στο χειρότερο σημείο τους μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Εμείς τιμούμε τη γιορτή μας. Αυτή είναι η γιορτή μας. Τιμούμε τη γενιά των νικητών. Ο λόγος που το κάνουμε είναι ότι η σημερινή γενιά, εντός και εκτός της χώρας, δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να επιτρέψει ποτέ να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]