Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νόμος απαγορεύει την σίτιση αστέγων σε 33 πόλεις των ΗΠΑ!

homeless-austerity-neoliberal (1)

Τριάντα τρεις πόλεις έχουν ήδη απαγορεύσει ή να σκοπεύουν να απαγόρευσουν την σίτιση σε άστεγους ανθρώπους – και μερικοί δήμοι απειλούν μάλιστα με φυλάκιση εάν συλληφθεί κάποιος πολίτης να δίνει έστω και ένα πιάτο φαγητό!

Οι νόμοι αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι για την πρόληψη του φαινομένου των αστέγων, κατά το νεοφιλελεύθερο σκεπτικό ότι οι άστεγοι «επαναπαύονται», είναι «τεμπέληδες» και δεν αναζητούν εργασία.

Ενώ παράλληλα, η δωρεάν σίτιση στερεί «κέρδη» από τις «επίσημες» φιλανθρωπικές εταιρίες που παίρνουν κονδύλια από το προυπολογισμό, δημιουργώντας μια νέα βιομηχανία από τον πόνο και την ανέχεια που οι ίδιες οι ελιτ δημιουργούν, οι άστεγοι αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες για να είναι χωρίς τροφή και στέγη.

«Οι πόλεις σκέφτονται ότι κόβοντας την πηγή τροφής, αυτό θα κάνει τους άστεγους να φύγουν μακριά»...

«Βοηθήστε να σταματήσει αυτή την άχρηστη, αβάσιμη σκληρότητα» καλούν ανθρωπιστικές οργανώσεις σε αυτές τις 33 πόλεις για να σταματήσουν τα σχέδια για την απαγόρευση, δίνοντας τροφή στους άστεγους τώρα!

homeless-austerity-neoliberal (2)

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τιποτα δεν με εκπλησσει πλεον που γινεται στις ΗΠΑ αφου εμπρακτως αποδεικνυεται για δεκαετιες οτι ειναι αδιστακτοι και απανθρωποι προκειμενου να εξυπηρετουν συγκεκριμενα σκοτεινα μυαλα και οικονομικα συμφεροντα. Ας φροντισουμε εμεις να διατηρησουμε και αναπτυξουμε την ανθρωπια και κοινωνικη αλληλεγγυη προς τους συνανθρωπους μας που αντιμετωπιζουν δυσκολιες και ας αποτελουν οι ΗΠΑ παραδειγμα προς αποφυγη σε ολα οσα κανουν και υιοθετουν με θυματα τους ανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]