Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για πλημμέλημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αθώος για απόπειρα απιστίας σε βάρος του Δημόσιου, ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος είναι η ετυμηγορία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το Mega, η νόθευση εγγράφου αφορά στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και στη διαγραφή των ονομάτων των τριών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός απαλλάχθηκε της κακουργηματικής κατηγορίας, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε κατά πλειοψηφία ότι δεν αποδείχτηκε ζημιά σε βάρος του Δημοσίου από την πράξη του πρώην υπουργού ώστε να δικαιολογείται το κακούργημα που επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα ειναι πενταετής φυλάκιση.

Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που αποφάσισαν για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είναι:

Πρόεδρος ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Πάσσος και μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι: Αγγελική Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, Δημοσθένης Πετρούλιας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ και οι σύμβουλοι Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος και Ταξιαρχία Κόμβου.

Από τον Άρειο Πάγο εκτός του κ. Πάσσου είναι οι εξής αρεοπαγίτες: Κωνσταντίνος Τσόλας, Δημήτριος Κράνης, Δημήτριος Κόμης, Αντώνης Ζευγώλης, Αργύριος Σταυράκης και Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου.


 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν πειράζει ....εσεις συνεχίστε να πληρώνετε τα κατοχικα χαράτσια ...ειναι πατριωτικο καθήκον σας το είπαν και οι ...Α-πάτριδες τσιπραιοι και τα πρασινομπλε σκουλήκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]