Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Γιατί η Μέρκελ αποφεύγει τον Τσίπρα

«Η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα». Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα, το οποίο επικαλείται γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

«Ο στόχος της Καγκελαρίου είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg, διαβλέποντας τη στάση του Βερολίνου αλλά και το κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η γερμανική κυβέρνηση έναντι της Ελλάδας.

Σύμφωνα, πάντα, με το διεθνές οικονομικό δίκτυο, η Μέρκελ δεν έχει κλείσει ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, γεγονός που καταδεικνύει την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εξάλλου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το Σάββατο στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει: « Η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες που επλήγησαν απ' την κρίση, εφόσον αυτές οι χώρες προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και προσαρμοστούν δημοσιονομικά».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναζητεί συμμάχους απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις για λιτότητα την ώρα που η νεοσύστατη ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών», τονίζεται στο άρθρο που υπογράφουν οι Τζόναθαν Στερνς και Μαρκ Ντιν για το Bloomberg.

Μεταξύ άλλων, το πρακτορείο κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπου υπογραμμίζεται ότι «η Ελλάδα θα αναλάβει τις οικονομικές της υποχρεώσεις την ώρα που τα spread των ελληνικών κρατικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν ενώ οι τραπεζικές μετοχές κατρακύλησαν».

Η «χείρα βοηθείας» από τη Γαλλία και η παρέμβαση Ομπάμα

Την ίδια στιγμή το Bloomberg δίνει έμφαση στη συμπαράσταση που φαίνεται ότι δείχνει το Παρίσι προς την Αθήνα, μετά και τις δηλώσεις του Μισέλ Σαπέν, ότι «είναι απολύτως νόμιμο η Ελλάδα να λέει ότι θέλει να συζητήσει τρόπους ελάφρυνσης του χρέους της. Μπορούμε να συζητήσουμε, μπορούμε να αναβάλουμε αλλά δεν μπορούμε να το ακυρώσουμε».

Τέλος, γίνεται αναφορά στην παρέμβαση του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αμφισβητεί ανοικτά τη συνταγή της λιτότητας. «Δεν μπορείς να συνεχίζεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», δήλωσε ο Ομπάμα, μιλώντας στο CNN.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]