Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αυτό πρέπει να είναι το διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης

Γράφει ο Economikos

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην βάλει κανένα πρόστιμο στη Γαλλία για το υπερβολικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και μάλιστα της έδωσε πίστωση χρόνου 2 ετών για να το διορθώσει.
Πρόστιμα δεν έπεσαν ούτε σε Γαλλία και Βέλγιο που έχουν και αυτές υπερβολικό έλλειμμα, δηλαδή πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

Έχουμε γράψει ξανά στο Ολυμπία, για την επιλεκτική μεταχείριση που φαίνεται να «απολαμβάνουν» αυτές οι χώρες από τις Βρυξέλλες, την ώρα που η Ελλάδα παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό που είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτές τις χώρες, με τρομερές περικοπές και πρωτογενή πλεονάσματα στα ύψη, τα οποία αν μειωθούν θα μπορέσει να ανασάνει η οικονομία και αυξηθεί το ΑΕΠ.

Μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, δηλαδή για τους προϋπολογισμούς, είναι ο Πιερ Μοσκοβισί, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Γιατί λοιπόν, πιέζουν την Ελλάδα συνεχώς; Λέτε να έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι Γαλλία και Ιταλία είναι δυο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης και της Ευρωζώνης; Σαφέστατα αυτό ισχύει και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.
Ακόμα και αν πρόκειται για χώρες, όμως οι οποίες δεν μπορούν να βοηθηθούν από κανένα μηχανισμό στήριξης, πού ακριβώς βρίσκεται η ισοτιμία των μελών της Ευρωζώνης;
Μήπως λοιπόν, οι λόγοι είναι περισσότερο πολιτικοί και συμφέρει κάποιους να συνεχίζουν να παρουσιάζουν την Ελλάδα σαν το κακό παιδί της γηραιάς ηπείρου;

Καταλάβατε τώρα γιατί ο Ολάντ έκανε το καλό παιδί στη Μέρκελ το τελευταίο χρονικό διάστημα;
Δεν έχει καταλάβει όμως, ότι όσο και να προσπαθεί να αναβιώσει τον γαλλο-γερμανικό (οικονομικό αυτή τη φορά) άξονα, δεν θα τα καταφέρει και ούτε θα σωθεί πολιτικά.

Μήπως λοιπόν, η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την επιλεκτική μεταχείριση ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους (ας του κάνει ο θεός) «εταίρους»;

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]