Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απάντηση Τσίπρα σε Σόιμπλε: Να λυπάσαι τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι σκυφτό, όχι τους Έλληνες

Δεν ξεπεράσαμε μεσα σε 3 εβδομαδες τα τεράτστια οικονομικά μας προβλήματα, είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.
Αυτό που άλλαξε ειναι είπε ότι ο Ελληνας πολίτης δεν αισθάνεται την απαξίωση και τον εξευτελισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σα να ειναι χώρα - αποικία.
Ο λαός είπε με τις συγκεντρώσεις στέλνει μήνυμα στους ευρωπαίους οτι η Ελλάδα είναι εδώ και θα βγει από αυτή την αυτοτροφοδοτούμενη παγίδα χρέους.
Θέλω να επαναλάβω κάτι που είπα στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι έχασε την ψυχαρμία του όχι γιατί καταφέρθηκε κατα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά γιατί επιτέθηκε στον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει.»

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του δεν είναι διαχειριστές των μνημονίων. Δεν μας ζητούν μόνο οι δανειστές αλλά και πολιτικές δυνάμεις μέσα στην χώρα να συμβιβαστούμε με το μνημόνιο. Τους απαντούμε: Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία αλλά είναι παράδοση και ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας. Είναι υποχώρηση από την Ευρώπη του Διαφωτισμού και προσχώρηση στην ευρώπη των τελεσιγράφων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα οτι διαβεβαιώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παραχωρήσεις σε αξίες και αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας. Για άλλη μια φορά διαβεβαιώνουμε ότι σε σχέση με την παράδοση που υπάρχει άλλα να λενε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά, εμείς σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε.
Ξεκινάμε αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου, καταθέτουμε με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα σχέδια κοινωνικής σωτηρίας που θα απαγορεύει την πώληση δανείων.
Ξεκινάμε άμεσα την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων ξεκινώντας καταθέτοντας νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς ψιλά γράμματα.

Οι ρυθμίσεις είπε ο πρωθυπουργός θα φέρουν έσοδα στα ταμεία και θα δώσουν ανάσα. Θα ψηφιστούν με ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Για να ξέρει ο λαός ποιός στηρίζει ποιόν, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νόμος για να δοθεί τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα. Αποκαθιστούμε την εργασιακή νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι την σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό δεν θα την διαταράξει και δεν θα την βάλει στην ζυγαριά των συμφερόντων των δανειστών. Θα λέμε πάντα την αλήθεια και θα αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα είπε.

Η πορεία της χώρας δεν εξαρτάται μονο από την χώρα αλλά και από τον πατριωτισμό του κάθε πολίτη είπε και πρόσθεσε ότι κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα και κανείς δεν ενδίδει στην κρισιμότητα των στιγμών. Όλοι μαζί σηκώνουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.
Ολοι μας οι πολίτες συμμετέχουμε ενεργά στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης είπε ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η συλλογική υπευθυνότητα ενός λαού.
Εκανε άνοιγμα στους λαούς της Ευρώπης λέγοντας ότι είδε αλληλεγγύη των γερμανών πολιτών. Με τον γερμανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτα, είπε ο πρωθυπουργός. Επίσης είπε ότι δεν μας εκφράζει το προκλητικό μήνυμα ποιυ εξέπεμψε μια ατυχής γελοιογραφία που απεικόνιζε τον κ. Σόιμπλε με στολή ναζί. Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα φαντάσματα της ιστορίας.

Αναφερόμενος στις χθεσινές διαβουλεύσεις ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε τεθεί υπόψιν μας σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο θα εισηγείτο ο Μοσκοβισί. Κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμών μας το αποδεχθηκαμε. Εκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης, όχι του τρέχοντος προγράμματος, η οποία θα οδηγούσε σε ενδιάμεση τετράμηνη συμφωνία ως ένα ματαβατικό στάδιο για ένα νέο συμβόλαιο. Προέβλεπε χρημαοδότηση των δράσεων για την κρίση και προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη ο Ντάισελμπλουμ το αντικατέστησε με ένα νέο που δεν είχαμε καν υπόψιν μας. Ηθελαν να μας εξωθήσουν σε μη συμφωνία, είπε ο κ. Τσίπρας. Το σχέδιο αυτό εξειδίκευε και τα μέτρα ώστε το μνημόνιο να μην μείνει κενό περιεχομένου. Μας ζητούσαν να προχωρήσουμε και σε μέτρα όπως ιδιωτικοποιήσεις, δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα. Το γεγονός ότι τεθηκε προς συζήτηση αυτό το προκλητικό έγγραφο είναι από μόνο του απόδειξη ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στην ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση και να παίξουν με το μέλλον της ευρώπης.

Εμείς καλούμε όλους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, είπε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας είναι πολιτική και δεν κρίνεται με τελεσίγραφα. Είναι μια διαπραγμάτευση που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. Την λύση δεν θα την δώσουν τεχνοκράτες, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Λύση μπορεί να υπάρξει μετά την χθεσινή εξέλιξη. Είμαστε δυο φορές πιο αισιόδοξοι ότι λύση μπορεί να υπάρξει αρκεί να το θελήσουν όλοι. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με ψυχραιμία και λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι ζούμε την γέννηση μιας νέας εποχής και γι αυτό είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα του λαού μας. Η ενότητα στην κοινωνία. Η συναίνεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση και η επιλογή του νέου προσώπου για ΠτΔ δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Ακουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου προφανώς όχι από την πρώτη ψηφοφορία και όχι με τον αριθμό που απαιτείται κανονικά. Ξέρετε, αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην χώρα αριστερός πρόεδρος. Ομως η Αριστερά, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικούσε έμπνευση. Ετσι πιστεύω ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόσωπο που εμπνέει και ενώνει, είναι αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στις 7:30 μ.μ. σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της βουλής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Την μιση αλήθεια ειπε το ΑΕΡΓΟ απατριδο και νεαρό κεφαλι της Λερναιας Υδρας .
    Η άλλη μιση ειναι οτι ήλθαν για κορνιοποιησουν οτι απο τα χαλάσματα στέκουν ακομη μισογκρεμισμένα .
    Τα χαλάσματα της Πατριδος της θρησκειας και της οικογένειας των Ελλήνων θελουν να γκρεμίσουν ολοκληρωτικά και παντοτινά .

    Θα τους αφήσουμε ;
    Και εαν οχι , πότε θα σταματήσουμε την γενοκτονια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]