Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυροβολούν την Ελλάδα, σκοτώνουν την Ευρώπη

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Το πιο άκαμπτο και, δυστυχώς, επί της ουσίας, το απεχθέστερο δυνατό πρόσωπό της έδειξε χθες η γερμανική Ευρώπη με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ελληνική υπόθεση, ο οποίος, βέβαια, ήταν εκείνος ακριβώς που αναμέναμε.

Η στάση αυτή υπαγορεύθηκε φυσικά από το Βερολίνο, κάτι που γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο από την καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη ότι στο παρά πέντε χθες το απόγευμα αποσύρθηκε σχέδιο ανακοίνωσης που του είχε δείξει ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί και το οποίο η ελληνική πλευρά μπορούσε να υπογράψει.

Αντί γι αυτό, όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ εμφάνισε τελικά στη συνεδρίαση άλλο κείμενο που δεν άφηνε πλέον κανένα περιθώριο συμφωνίας.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα δεν προχώρησε σε συμφωνία επί ενός ανακοινωθέντος, γεγονός που οδήγησε στην αποστολή τελεσιγράφου από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα. Τελεσίγραφο το οποίο απαιτεί από την Ελλάδα να ζητήσει η ίδια επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος και αυτό μέχρι την Παρασκευή.

Το τελεσίγραφο αυτό εμπεριέχει και συνοψίζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας απεχθούς Ευρώπης τόσο ως προς τη μέθοδο, όσο και ως προς την ουσία της.

Ως εκ τούτου, η Αθήνα δεν θα έπρεπε να το κάνει δεκτό.

Ασφαλώς, κάτι τέτοιο, θα αυξήσει δραματικά το ενδεχόμενο να υπάρξουν πολύ σκληρές συνέπιες για την Ελλάδα.

Όμως η αποδοχή ενός τέτοιου τελεσιγράφου δεν θα έχει λιγότερες ή πιο ήπιες τελικά συνέπιες για τη χώρα, καθώς η παράδοση σε αυτό το τελεσίγραφο ισοδυναμεί με έναν διαρκή θάνατο της χώρας.

Από τη στιγμή που το Βερολίνο διοικεί την Ευρώπη και επιβάλλει αυτή τη γραμμή στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα πρέπει πλέον να είναι έτοιμη για όλα.

Η χώρα δεν μπορεί να εκβιαστεί άλλο. Εξι χρόνια ακραίων εκβιασμών με καταστρεπτικά αποτελέσματα, ήταν υπεραρκετά.

Εχουν διαλύσει κάθε τι που η Ευρώπη πριν τη γερμανική κυριαρχία αντιπροσώπευε.

Αφου δεν θέλουν να το κατανοήσουν αυτό στο Βερολίνο, άλλος δρόμος πλην της σύγκρουσης, δεν υπάρχει, με ότι αυτή σημαίνει και συνεπάγεται, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Γιατί πυροβολώντας την πρώτη, σκοτώνουν τη δεύτερη…

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]