Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι την "παράδοση" της Ρωσίας στους Τούρκους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σίγουρα η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι κυβερνήσεις της δρουν με μανία εναντία στα εθνικά της συμφέροντα και οι κυβερνήτες της, σαν μεγάλοι ανθέλληνες, πολεμούν με λύσσα κάθε ξένο παράγοντα που «τόλμησε» να ενδιαφερθεί να μας βοηθήσει πραγματικά και όχι με ληστρικό τρόπο στην μεγαλύτερη κρίση που περνάμε από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την παράδοση της χώρας στους δεδηλωμένους ευρωπαίους καταστροφείς μας και στους ξένους εγκληματίες τοκογλύφους, είχαν δυστυχώς την φοβερή συνέπεια να συνταχτούμε μαζί τους σε ένα οικονομικό πόλεμο ενάντια στην Ρωσία του Πούτιν, μοναδική χώρα που είχε ενδιαφερθεί να επενδύσει στην χώρα μας για την ανόρθωση της οικονομίας μας γιατί απλούστατα τα συμφέροντα της τα είχε δει να συμβαδίσουν με τα δικά μας. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ενάντια τα εθνικά μας συμφέροντα και ενάντια στα οικονομικά μας συμφέροντα, ήταν η καταστροφή των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία. Το γεγονός αυτό ενθουσίασε την γειτονική Τουρκία που τώρα καλείται να καλύψει με τον πιο κερδοφόρο τρόπο την νέα αυτή ελληνική μειοδοτική πολιτική. Εκατόν δεκαέξι, (ακούστε !!!), τουρκικές εταιρείες παράγωγης αγροτικών προϊόντων και όχι μόνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, έχουν ήδη κληθεί από τους Ρώσους να προωθήσουν τις εξαγωγές προϊόντων ανταγωνιστικών προς τα ελληνικά προς την μεγάλη ρωσική αγορά από την οποία αποκλειστήκαμε χάριν των Ευρωπαίων «σωτήρων» της Ελλάδας.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο τα αγροτικά προϊόντα. Το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο και οι συνέπειες αυτής της αντιρωσικής πολιτικής θα τις δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα και στο πετσί μας την νέα αυτή εθνική μειοδοσία χάριν της ευρωπαϊκής αυτοκτονικής μας πολιτικής. Το μεγάλο θέμα στο όλο αυτό θέατρο του οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας, είναι στο ενεργειακό πεδίο. Μετά την προδοτική εγκατάλειψη εκ μέρους μας του ενεργειακού αγωγού Μπουργάζ, (Πύργος), Αλεξανδρούπολης, που θα αναβάθμιζε την χώρα μας γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά, τώρα έρχεται και η πιθανή ματαίωση του έργου του South Stream, δηλαδή του ενεργειακού αγωγού Ρωσίας -Βουλγαρίας και Ελλάδας, που επίσης θα μας έδινε μεγάλα ενεργειακά ατού. Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά τρίβουν τα χέρια τους γιατί η αντεθνική πολιτική των δικών μας κυβερνήσεων σπρώχνει και στο κολοσσιαίο αυτό θέμα τους Ρώσους στην τουρκική αγκαλιά. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, (13/8), η ρωσική ηγεσία σκέπτεται σοβαρά την αντικατάσταση του South Stream στην πιθανή περίπτωση που οι Ευρωπαίοι έτεροι μας με τις ασφυκτικές πιέσεις τους ματαιώσουν το έργο, με ένα νέο αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από κει στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του αγωγού Σαμψούντας –Τζευχάν. Αντιλαμβάνεται κανείς πως με το νέο αυτό σχέδιο την περεταίρω ενεργειακή αναβάθμιση της Τουρκίας και την περεταίρω ενεργειακή υποβάθμιση της χώρας μας. Αλλά το πιο σημαντικό με όλα αυτά είναι ότι με την καθοριστική δική μας συμβολή καθιστάμε τους Τούρκους γεωστρατηγικούς ετέρους με την Ρωσία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εμείς βουλιάζουμε στην αυτοκτονία των εθνικών μας συμφερόντων χάριν των «σωτήρων» μας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]