Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία εκτουρκίζεται και κανείς στην Ελλάδα δεν ασχολείται

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Το υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδας καθεύδει, καθ’ ότι ο κύριος Βαγγέλης Βενιζέλος ασχολείται με τον… διάλογο της Κεντροαριστεράς. Στο υπουργείο Αμύνης, τώρα, επικρατεί ευχάριστος αναβρασμός για τον διορισμό (αν και υποβιβασμό θα τον έλεγα) του κ. Αβραμόπουλου σε Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα συστημικά κανάλια και εφημερίδες ασχολούνται με την… ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι» (που μάλλον στέρεψε και όχι λόγω θέρους).

Έτσι, κανείς δεν παρακολουθεί σοβαρά και υπεύθυνα τις εξελίξεις στην εύφλεκτη γειτονιά μας, εκτός όταν έρχονται εντυπωσιακές εικόνες από την Ουκρανία ή παλουκωμένα κεφάλια από το αναδυόμενο Χαλιφάτο.
Αλλά και πάλι χωρίς σοβαρή ανάλυση. Μόνον σε κάτι ιδιωτικές ιστοσελίδες και σε κανα-δυό έντυπα διαβάζει κανείς σοβαρή ανάλυση.

Το άμεσο πρόβλημα για την εθνική μας ασφάλεια (ανάμεσα στα δεκάδες μέτωπα που έχουμε) είναι ασφαλώς ο τουρκικός αναθεωρητισμός. Το πολιτικό σύστημα, βέβαια, θεωρεί την ενασχόληση με τα εθνικά θέματα… εθνικισμό και την παρακολούθηση του τουρκικού επεκτατισμού ως… τουρκοφοβία!
Ας σοβαρευτούμε όμως.
Μία βραδεία, ύπουλη, αθέατη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη είναι η δημογραφική εξέλιξη της Βουλγαρίας. Εδώ και δεκαετίες, αργά αλλά σταθερά, η αναλογία του αυτόχθονος βουλγαρικού πληθυσμού προς την μουσουλμανική μειονότητα, μεταβάλλεται επί το δυσμενέστερο.
Οι μεν Βούλγαροι δεν αναπαράγονται, ενώ υπάρχει συνεχής μετανάστευση στο εξωτερικό (Γερμανία κ.λ.π.). Οι δε Μουσουλμάνοι (τουρκόφωνοι, Ρομά, Πομάκοι), αυξάνονται συνεχώς με τεράστιους ρυθμούς γεννητικότητας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η εικόνα που παρουσίαζε προ δεκαπενταετίας η Βουλγαρία (8. Εκατ. Συνολικός πληθυσμός, εκ των οποίων 750 χιλ. μουσουλμάνοι) έχει ανατραπεί πλήρως. Ο συνολικός πληθυσμός, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έχει πέσει επισήμως στα 7,3 εκατ., αλλά ο αριθμός αυτός είναι τυπικός, δεδομένου ότι περίπου 1 εκατ. Βούλγαροι έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες. Άρα, μιλάμε για έναν πραγματικό πληθυσμό γύρω στα 6 εκατ. και κάτι.
Ταυτόχρονα, η μουσουλμανική μειονότητα αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ο ακριβής της αριθμός είναι στατιστικά απροσδιόριστος. Προφανώς, λοιπόν, η πραγματικότητα σήμερα είναι ένας πληθυσμός μουσουλμάνων γύρω στο 1,2 με 1,5 εκατ., σε συνολικό πληθυσμό 6-6,2 εκατ. κατοίκων.

Οι μουσουλμάνοι έχουν συγκροτήσει μειονοτικό κόμμα, το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες του Αχμέτ Ντογκάν, που έλαβε 400.000 ψήφους στις εκλογές του 2013, δηλαδή ποσοστό 11,3% και ήρθε τρίτο κόμμα μετά το συντηρητικό και το σοσιαλιστικό. Οπωσδήποτε οι μουσουλμανικοί ψήφοι διεσπάρησαν και στα άλλα κόμματα, κατά την πάγια πολιτική της τουρκικής πολιτικής να έχουν εκπροσώπους σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να εκτιμήσει αυτά τα δεδομένα και να χαράξει κάποια στοιχειώδη γραμμή στην εξωτερική μας πολιτική. Αυτοσχεδιάζει, πάσχει από διανοητική οκνηρία, ατολμία ή είναι επικεντρωμένο στα πελατειακά του μικροσυμφέροντα.
Ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, όμως, αδυνατεί καν να παρακολουθήσει αυτά τα στοιχεία, τυφλωμένο από τις ιδεοληψίες της «πολυπολιτισμικότητας» κ.λ.π.
Ο γράφων έχει γυρίσει την Βουλγαρία χωριό-χωριό με ένα σακίδιο στον ώμο. Σε ένα τραίνο, κοντά στο Παζαρτζίκ, μία ομάδα στρατιωτών του βουλγαρικού στρατού φωνασκούσε στα τουρκικά. Τους ρώτησα τι εθνικότητα έχουν και απάντησαν ομόφωνα «τούρκοι». Παρατήρησα ότι φοράνε στολές του βουλγαρικού στρατού. «Ναι, αλλά είμαστε τούρκοι», επανέλαβαν με έμφαση. «Αν γίνει πόλεμος μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, τι θα κάνετε;» ρώτησα θρασύτατα. «Θα πολεμήσουμε με την μητέρα Τουρκία», μου απάντησαν ομόφωνα, προς δόξαν των «πολυπολιτισμικών» προσεγγίσεων.

Μήπως είναι καιρός για μία σοβαρή συζήτηση σχετικά με την Βουλγαρία;

Πηγή «KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" Κ.Α. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ 21, ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ, ΤΟΥ 40. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΡΑΠΟΓΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως τονε κι ας αργησε.....
    Πανω που σκεφτομουνα βλεποντας τα πνευματικα χαλια της Πατριδας οτι θελουμε και τη Πολη...
    Σιγουρα δεν ειμαστε αξιοι να την παρουμε κι αν ο Θεος μας αξιωσει να μας τη δωσει δεν θα γινει ετσι απλα. Θα περασουμε δια πυρος και σιδηρου. Απ εξω θα πολεμαμε με τους Τουρκους και μεσα με τους λαθρο. Θα ειμαστε αξιοι να ανταπεξελθουμε σε δυο μετωπα και ταυτοχρονα να φερθουμε επιτελους σαν Ορθοδοξοι ωστε να ελκυσουμε το ελεος του Θεου;
    Αν ειναι καποιος λαος που εχει τη δυνατοτητα σε μια στιγμη να γινει μια γροθια, αυτος ειμαστε εμεις! Θα το καταφερουμε αραγε οταν θαρθουν τα γεγονοτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]