Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός Οιοκονομικών παραπέμπεται με βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου με ψήφους 4 εναντίον 1 για:

* νοθεία εγγράφου και
* απόπειρα απιστίας.

Ο πρώην Υπουργός απαλλάσσεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ απαλλάσσονται και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν παραπέμπονται τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης που αρχικά βαρυνόντουσαν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη νόθευση δημοσίου εγγράφου που διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών! Δηλαδή, ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε τους «καθ’ όλα…νόμιμους συγγενείς του» με αποτέλεσμα το κατηγορητήριο να μην περιλαμβάνει κακουργηματική απιστία και παράβαση καθήκοντος!

Εμείς αναρωτιόμαστε: Μόνο αυτές είναι, άραγε, οι παραβάσεις που διέπραξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Μόνο γι αυτά πρέπει να ελεγχθεί ο υπουργός που συνεργάστηκε με τον Γ. Παπανδρέου, για να έρθει το ΔΝΤ και η τρόικα στην Ελλάδα;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Βαρέθηκα πια αυτή την ιστορία με τον Παπακωνσταντίνου! Όλο "δικάζεται" και όλο η δίκη τρενάρει.

    Όσο ο Βενιζέλος είναι στην εξουσία, ο Παπακωνσταντίνου δεν πρόκειται να περάσει από δίκη, διότι υπάρχει κίνδυνος να τον πάρει στο λαιμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
    Έστειλαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!!

    [[Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου]]

    Διαβάζω σήμερα ότι 136 δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από το 2009 μέχρι σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Υπουργοί ή Υφυπουργοί.
    Όλες αυτές τις δικογραφίες η βουλή τις απέρριψε ως προδήλως αβάσιμες!!!!!!!!!!!!!
    Παρέπεμψαν μόνο τον Παπακωνσταντίνου, ο μόνος ένοχος που βρήκαν!!!!!!!!!! προφανώς γιατί οι κατηγορίες ήταν προδήλως βάσιμες.
    Επί 6 μήνες πάλευαν να βρουν αποδείξεις να τον ενοχοποιήσουν. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ότι αυτός αλλοίωσε την λίστα, τον παρέπεμψαν γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ποσό άνω των 120χιλ. εδώ γελάνε και οι πέτρες, 2 χρόνια έχουν την λίστα στα χέρια τους και εισέπραξαν τα α....... μου....κοπρόσκυλα

    Φίλοι του Γ. Παπακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγενείς Παπακωνσταντίνου:
    Δεν είχαμε κίνητρο, νόμιμες και φορολογημένες οι καταθέσεις μας
    Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.gr:
    Φορολογικές δηλώσεις και αποδείξεις για την περιουσιακή τους κατάσταση προσκόμισαν οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινου, στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποδείξουν οτι τα χρήματα που...
    ...βρέθηκαν στους λογαριασμούς που αφαιρέθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ
    είναι και νόμιμα και φορολογημένα
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματά τους είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια από την ελεγχόμενη κατάθεση του 1,222 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της έτερης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο στη λίστα Λαγκαρντ, προσκόμισε στοιχεία οτι ο εν λόγω λογαριασμός, προτού κλείσει, είχε 750.000 ευρω και 150.000 δολάρια, χρήματα τα οποία επαναπατρίσθηκαν με το νόμο Αλοφοσκούφη και φορολογήθηκαν.

    ***Παράλληλα, οι συγγενείς του πρώην υπουργού αρνήθηκαν την ηθική αυτουργία που τους αποδίδεται για την αλλοίωση της λίστας, εμμένοντας οτι δεν είχαν κίνητρο να αφήσουν τον πρώτο εξάδελφό τους να προβεί στην αλλοίωση,
    ***δεδομένου ότι τα χρήματά τους ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Προσέθεσαν δε οτι και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνείται δημόσια την οιαδήποτε εμπλοκή στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
    ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ!
    Οι λέρες του διαδικτύου και των ΜΜΕ αγνοούν, διαστρεβλώνουν, παραποιούν και υπονομεύουν πρόσωπα και κομματικούς αντιπάλους προκαλώντας κάθε έντιμη φωνή και συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. παπανδρεου ζητα ολιγοημερη αδεια....η βουλη εγκρινει;;;;;;;η βουλη ενεκρινε......ησυχο ησυχο το κωλ...αρακι περπατει στην αμμουδια δια να ευρη εναν βραχακι το απευθυσμενο να αδειασει τα περιτωματα του πανω στο βραχακι.....φιλοι τηs θαλασσαs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]