Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαρίν Λεπέν: «Διαβολική η πολιτική της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα»!

«Διαβολική» χαρακτηρίζει την πολιτική που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, στο Στρασβούργο.
Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια «η Ελλάδα έζησε για τα καλά το ελληνικό δράμα από μια πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα. Μια πολιτική διαβολική,καταστροφική που οδήγησε σε μια πολύ υψηλή ανεργία, μείωση των μισθών και των συντάξεων και ένα αβυσσαλέο δημόσιο χρέος…
Αυτό θα είναι και το μέλλον της Γαλλίας όσο παραμένει στο ευρώ. Η Ελλάδα ,όπως και η Γαλλία πρέπει να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.
Η ΕΕ μας κάνει οικονομικό πόλεμο. Εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε ένα αντιδημοκρατικό τέρας. Αυτή η ΕΕ οικοδομήθηκε σαν μία φυλακή».

Η Μαρίν Λεπέν φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές του 2017. «Θα είμαι στον δεύτερο γύρο και θα κερδίσω. Είτε ο αντίπαλός μου είναι ο Σαρκοζί ή οποιοσδήποτε άλλος. Να σας θυμήσω –μια και είστε από την Ελλάδα- ότι ο Σαρκοζί ως πρόεδρος της Γαλλίας το 2012 ήταν αυτός που εμπόδισε να γίνει το δημοψήφισμα στη χώρα σας για την έξοδο από το ευρώ» λέει η Μαρίν Λεπέν.

Μισητή η Γερμανία στην Ευρώπη

Οι απόψεις της Λεπέν βρίσκουν εύφορο έδαφος ,καθώς ποτέ άλλοτε η ΕΕ δεν ήταν τόσο αποξενωμένη από τους Ευρωπαίους πολίτες. Τεράστια τμήματα του πληθυσμού πολλών χωρών-μελών μισούν πλέον ανοιχτά την πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης και κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στην σκληρή λιτότητα που επιβάλει η Γερμανία μέσω της ΕΕ

- «Πως κρίνετε την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ«;ρωτάμε την κ. Λεπέν.
«Η πολιτική αυτή είναι καλή για τη Γερμανία αλλά βλάπτει όλες τις άλλες χώρες. Η Ανγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλει την πολιτική της ενάντια στη βούληση των υπολοιπων λαών της Ευρώπης ,αλλά αν δεν βλέπει ότι με τα μαρτύρια τα οποία περνούν οι άλλοι Ευρωπαιοι πολίτες,η Γερμανία θα καταστεί μισητή, θα προκαλέσει έκρηξη στην Ευρώπη»

Η Μαρίν Λεπέν ήταν πάντως μεταξύ των ευρωβουλευτών που υπέβαλαν την πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το σκάνδαλο «Luxleaks» και τη βοήθεια που παρείχε ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε εκατοντάδες πολυεθνικές να πληρώνουν νομίμως πολύ χαμηλούς φόρους.
Σημειώσαμε όμως στη συζήτηση μαζί της ότι τελικά η πρόταση μομφής ουσιαστικά ευνόησε τη Γερμανία, καθώς ο Γιούνκερ πλέον είναι αποδυναμωμένος και πιο ευάλωτος στις πιέσεις του Βερολίνου.

«Ο κ.Γιούνκερ είναι το σύμβολο του κυνισμού της πολιτικής της ΕΕ, η οποία από τη μία πλευρά παρέχει τεράστιες διευκολύνσεις για φοροαποφυγή στις πολυεθνικές και από την άλλη επιβάλει πολιτική της λιτότητας για τους λαούς της Ευρώπης. Μια πολιτική που επιβάλλεται στις χώρες όπως στην Ελλάδα μέσω της τρόικας, η οποία εμποδίζει την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης δημοσιονομικής πολιτικής. Αντίθετα,αυξάνει τους φόρους για τις λαϊκές τάξεις. Η πρόταση μομφής που καταθέσαμε είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο:Να δείξουμε τον κυνισμό της ΕΕ. Οσο για την αντίδραση της Γερμανίας κατά του κ.Γούνκερ απλώς την αποδίδω στα επιμέρους συμφέροντα ανάμεσα στις διάφορες ομάδες».

Η Μαρίν Λεπέν δεν κρύβει ότι είναι φανατική αντίπαλος του ευρώ. Τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ της εξόδου τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας από την ευρωζώνη. «Είμαι υπέρ της Ευρώπης των εθνών» λέει στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ και προσθέτει:
«Το έθνος είναι η πιο λειτουργική δομή που μας επιτρέπει να υπερασπιστούμε την ασφάλεια, να διατηρήσουμε την ταυτότητα και να εγγυηθούμε την ευημερία του λαού. Αν γίνω πρόεδρος της Γαλλίας η πρώτη μου ενέργεια θα είναι να προκηρύξω δημοψήφισμα μέσα σε έξι μήνες με το ερώτημα Ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη διάρκεια αυτών των έξι μηνών θα διαπραγματευθώ με τις Βρυξέλλες την επαναφορά της νομισματικής,νομοθετικής, εδαφικής και οικονομικής κυριαρχίας της Γαλλίας. Αν οι Βρυξέλλες το αποδεχτούν ,θα προτείνω στους πολίτες να διατηρήσουν τη Γαλλία σε μια Ευρώπη ριζικά αναπροσανατολισμένη. Αν η ΕΕ αρνηθεί,θα απευθύνω έκκληση για την έξοδο της Γαλλίας. Αυτή θα είναι η επιλογή του αιώνα»

- Θα μπορούσε όμως να σταθεί η Γαλλία εκτός της ΕΕ;

- Υπάρχουν ευρωπαικές χώρες οι οποίες είναι έξω από την ΕΕ και τα καταφέρνουν καλά.

- Και αν οι Γάλλοι απορρίψουν την πρότασή σας;

- «Θα είμαι εγώ που θα φύγω. Οταν είμαι σε ένα αυτοκίνητο που δεν μπορώ να πιάσω ούτε το τιμόνι, ούτε να επιταχύνω ή να φρενάρω ,δεν μπορώ να το οδηγήσω στο σωστό δρόμο»

Μεταλλαξη του Εθνικού Μετώπου

Εχοντας φυσικά εκ των προτέρων αρνητική εικόνα για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο που ίδρυσε ο πατέρας της 48χρονης Μαρίν Λεπέν, ο 86χρονος σήμερα Ζαν Μαρί Λεπέν με σαφή ρατσιστικό και ξενοφοβικό προσανατολισμό, διακρίναμε στη διάρκεια της συζήτησης μια στροφή στη φρασεολογία της σημερινής προέδρου του Μετώπου. Το Εθνικό Μέτωπο έχει βγει από την εξτρεμιστική γωνιά του και έχει μεταμορφωθεί σε έναν λαϊκίστικο σχηματισμό. «Την ευθύνη την έχει η παγκοσμιοποίηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση» λέει η Μαρίν Λεπέν αναφερόμενη στις αιτίες της κοινωνικής κατατστροφής.

Οι αντι-μεταναστευτικές κορώνες έχουν επίσης αποσιωπηθεί σε μεγάλο βαθμό στην ορολογία της χρησιμοποιούνται πλέον λέξεις όπως «ολιγαρχία», «λιτότητα για τους εργαζόμενους». Όπως λέει χαρακτηριστικά «ζούμε σε ένα σύστημα ολιγαρχικό όπου οι δισεκατομμυρούχοι έχουν την εξουσία με την υποστήριξη της ΕΕ. Στη Γαλλία, τόσο το Σοσιαλιστικό κόμμα όσο και το UMP του Νικολά Σαρκοζί βρίσκουν θετικό το νόμο της ζούγκλας που πλήττει σκληρά τους μισθωτούς».
Με μεγάλη δόση υπερβολής σίγουρα, η Μαρίν Λεπέν ισχυρίζεται ότι το «μόνο κόμμα που έχει όραμα για τον άνθρωπο ,ενδιαφέρεται για τους πολίτες είναι το Εθνικό Μέτωπο».
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά το κόμμα της έχει πλέον «ισχυρά ερείσματα στα συνδικάτα και οι λαικές τάξεις μας ψηφίζουν. Στην περιφέρειά μου στο Πα ντε Καλέ το 50% των μελών και των οπαδών μας προέρχεται από το Κομμουνιστικό ή το Σοσιαλιστικό κόμμα.Υπάρχει ακόμη φραστική τρομοκρατία εναντίον μας, από τις ελίτ, αλλά εμείς προχωράμε».

Το σημαντικό είναι ότι και τμήματα της οικονομικής ελίτ της Γαλλίας αρχίζουν να «φλερτάρουν»με την Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο.
Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η πολιτική της Μαρίν Λεπέν συνοψίζεται σε ένα νέο–γκωλισμο που μεταλλάσει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο σε ένα δεξιό κόμμα το οποίο υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Γαλλίας εναντίον της υποτέλειας στη Γερμανία.
Την ώρα που ο Σαρκοζί θέλει να διεκδικήσει –με τις ευλογίες του Βερολίνου – και πάλι την γαλλική προεδρία της το 2017 για να συνεχίσει η Γαλλία να είναι χώρα υποτελής στη Γερμανία, η Μαρίν Λεπέν υπόσχεται απαγκίστρωση και πιο ανεξάρτητη πολιτική.
Αυτή την προοπτική αρχίζει και τη βλέπει με καλό μάτι ένα τμήμα της γαλλικής οικονομικής ελίτ, που βλέπει σήμερα τη Γερμανία να αντιμετωπίζει τη Γαλλία ως δύναμη δεύτερης κατηγορίας και να αρνείται να δεχτεί ακόμη και την ελάχιστη παρέκκλιση στην δημοσιονομική πολιτική. Η γαλλική οικονομική ελίτ είχε βέβαια καλομάθει στον παρασιτισμό, αρχικά επί της Δυτικής Γερμανίας και στη συνέχεια επί της ενιαίας Γερμανίας όλα τα μεταπολεμικά χρόνια και βλέπει σήμερα ότι το Βερολίνο κυριαρχώντας πλέον απόλυτα στην Ευρώπη, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να κάνει «ενέσεις» στήριξης στους Γάλλους επιχειρηματίες.
Αλλωστε, οι Γάλλοι επιχειρηματίες έχουν την άποψη ότι ακόμη και στην άκρως υποθετική περίπτωση που η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας, θα τους κάνει τα χατήρια όπως ο Φρανσουά Ολάντ σήμερα και προηγουμένως ο Νικολά Σαρκοζί.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 267


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]