Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Βερολίνο μας οδηγεί κατευθείαν στον όλεθρο

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Εκείνο που έρχεται, παγώνει το αίμα: ο Σόιμπλε, (αφού πρώτα συνέκρινε τη Μέρκελ με τον Ναπολέοντα για τις… κατακτήσεις της στην Ευρώπη!) τώρα λέει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με εκείνη της εποχής των Καννών. Παρ όλα αυτά, παρά και το γεγονός ότι ακόμα και οι πιο σοβαρές γερμανικές εφημερίδες αναρωτιούνται σήμερα αν η «Ευρώπη» εγκατέλειψε τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον επισκέπτεται πάλι στο Βερολίνο – ίσως για τον μεγάλο αποχαιρετισμό…

Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επιβεβαιώνει ουσιαστικά πλήρως τη θέση ότι όπως το Βερολίνο έριξε τον Παπανδρέου, τώρα ρίχνει και τους Σαμαρά και Βενιζέλο, σε μία «ευρωπαϊκή», «δημοκρατική», κατά τα λοιπά, χώρα.

Η νέα αυτή γερμανική απόλυτη κυριαρχία επί της Ευρώπης, που στήθηκε πάνω στην κρίση και διευρύνοντάς τη, είναι που επανεξέλεξε τη Μέρκελ για όγδοη φορά αρχηγό του κόμματός της, με ποσοστό άγνωστο στις δυτικές δημοκρατίες, της τάξεως του 92% και πλέον – όπως στις παλιές καλές εποχές με άλλους συνέβαινε…

Η Γερμανία τώρα ρίχνει λοιπόν Σαμαρά – Βενιζέλο. Τους στέρησε τη δυνατότητα να εμφανίσουν μία συμφωνία και να προχωρήσουν με αυτή, τους έκλεισε το δρόμο και ουσιαστικά τους εξανάγκασε σε παραίτηση - γιατί με αυτό ισοδυναμεί η προκήρυξη προεδρικής εκλογής. Δηλαδή, τους τελείωσε, όπως τελειώνει και τη δημοκρατία στην Ευρώπη με πρώτη την Ελλάδα, όπου οι κυβερνώντες, με την επιλογή Δήμα, το μόνο που ουσιαστικά έδειξαν, είναι ότι άφησαν πια τα πράγματα στη μοίρα τους.

Η πολιτική αστάθεια δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τίποτα άλλο εσωτερικό. Η πολιτική αστάθεια είναι 100% αποτέλεσμα της γερμανικής απόφασης να τινάξει τώρα στον αέρα την ελληνική κυβέρνηση. Το χρηματιστήριο αποτύπωσε ακριβώς αυτή την πραγματικότητα, όταν την ώρα ακριβώς που ανακοίνωνε ο Σαμαράς το όνομα του υποψήφιου προέδρου, εκείνο γνώριζε τη μεγαλύτερη πτώση της 25ετίας. Το success story είναι πια νεκρό και άθαφτο, το πτώμα του βρωμάει…

Ταυτόχρονα, άρχισαν ξανά –και θα ενταθούν- τα σενάρια περί ελληνικής αποχώρησης από το ευρώ, ενώ περνάει απαρατήρητο από τους πολλούς κάτι εξαιρετικά σημαντικό: ότι οι Γερμανοί δεν ζήτησαν «υπογραφή» του Τσίπρα στις δεσμεύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου.

Όχι, αυτό δεν συμβαίνει ασφαλώς επειδή τον… συμπαθούν. Συμβαίνει επειδή η στάση τους είναι σήμερα ακόμα σκληρότερη απ’ ότι ήταν ακόμα και το ’11 ή το ’12 και πιο αποφασιστική μέχρι και στην κατεύθυνση της έξωσης της Ελλάδας από το ευρώ, αν δεν υποταχθεί πλήρως, απόλυτα και ολοκληρωτικά στις βουλήσεις τους κι αν δεν την αρπάξουν ολόκληρη όπως ήδη πολύ οργανωμένα πράττουν.

Δεν ζητούν λοιπόν υπογραφές, διότι θα απαιτήσουν αμέσως πράξεις: το δίμηνο που άφησαν ανοιχτό, σημαίνει ότι αν γίνουν σε αυτό το διάστημα εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση, η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα απαιτήσουν να τους τα δώσει όλα χωρίς κουβέντα, ακόμα κι αυτά που δεν μπορούσαν πια να τους δώσουν οι Σαμαράς – Βενιζέλος και γι αυτό τους αλλάξανε μέσα σε ένα βράδυ…

Τα πράγματα θα γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δύσκολα. Αυτά που απαιτεί το επικίνδυνο πλέον για την Ευρώπη Βερολίνο, δεν έχουν σχέση με τίποτα άλλο παρά με την ακραία εθνικιστική επεκτατική πολιτική του. Και δεν θα κάνει πίσω.

Ετσι, το ζήτημα είναι τι θα κάνει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Θα πει επιτέλους το όχι σε όλα αυτά, ή θα ακολουθήσει τα χνάρια Σαμαρά, που, πλέον, όλοι βλέπουν καθαρά που οδηγούν;

Οσο κι αν είναι επώδυνος, ο μόνος δρόμος είναι ο πρώτος.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ
    Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Παραμυθιάζουν τους Έλληνες οι ένοχοι επίορκοι και πολώνουν το κλίμα σαν διέξοδο της αδυναμίας τους.
    *Πίστευαν όλοι, ότι διώχνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου, θα μπορούσαν εύκολα και μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τη χρεοκοπία του Καραμανλή. Όμως τα ‘’χάλασαν’’ στη μοιρασιά και στο ξεπούλημα, αφού κάθε ένας ‘’καπετάνιος’’ φρόντιζε πρώτα για τον εαυτόν του ξεπουλώντας τους άλλους.
    *‘Όμως ο λαός μας ελπίζει περιμένοντας την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και επί τρία χρόνια ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ περισσότερα και από τις δυνατότητές του, στερώντας το ψωμί των παιδιών του. Όμως οι αδίστακτοι ‘’καπετάνιοι ‘’ της ξηράς , απεδείχθησαν ακατάλληλοι και επικίνδυνοι να κυβερνήσουν το σκάφος που είχε πλώρη προς το βράχο της χρεοκοπίας.
    *Άδικα μόνος του ο Γιώργος Παπανδρέου, φώναζε για μια εθνική συμπαράταξη και παρουσία στους ‘’αιρετούς φασίοστες’’, άδικα φώναζε και φωνάζει για τη λάθος πορεία και τακτική της κυβερνητικής πανσπερμίας του ’’τρώμε όλοι μόνοι μας’’ !!!
    *Τιμώντας αυτές τις θυσίες του λαού μας, καλούμαστε όλοι να συσστρατευτούμε στο εθνικό έργο αλλαγής της χώρας, μακριά από πολώσεις, αδιέξοδες αντεγκλήσεις και προσπάθειες αποφυγής ή μετάθεσης ευθυνών.

    *Η Ελλάδα θα πετύχει αρκεί να ανταποκριθούν με δυναμισμό οι εταίροι μας μπροστά σε μια γενικευμένη κρίση και αμφισβήτηση του Ευρώ. Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.
    *Έχει αποδειχθεί περίτρανα πια ότι το πρόβλημα έχει ευρωπαϊκές διαστάσεις. Η λύση πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ίδια η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να φοβάται και να υποτιμά τις δικές της δυνατότητες επίλυσης της κρίσης.
    Η Ελλάδα απέδειξε για πολλοστή φορά τις μέρες αυτές, ότι δεν φοβάται και αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
    Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης.
    Καλά κάνει ο Παπανδρέου και εξακολουθεί να καταγγέλλει:
    "Διότι όπως είχε πει δημόσια από τις αρχές της κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ελλάδα μπορεί να έχει τα προβλήματα της, τα οποία θαρραλέα αναγνώρισε -και έκανε και κάνει το δέον με κόπο και πόνο- όμως δεν είναι η ίδια το πρόβλημα.
    Το πρόβλημα αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δομές της Ευρωζώνης. Και δεν μπορεί τρία χρόνια τώρα να μεμψιμοιρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας να αμφισβητείται το Ευρώ από τις αγορές, ενώ διογκώνονται οι αρνητικές συνέπειες μιας ολιγωρίας που κοστίζει ακριβά στους λαούς της.

    ** Και είναι περισσότερο από ΦΑΝΕΡΟ, ότι ο μόνος που ξέρει και μπορεί να διαπραγματευθεί με την Ευρώπη και γενικότερα με κάθε ένα που μπορεί να συμμετάσχει στη λύση του Ελληνικού προβλήματος, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με την αλώβητη αξιοπιστία και την καθαρή θέση που τιμά και τον τιμά.
    *Είναι ο μόνος ΕΝΤΙΜΟΣ πολιτικός και υπεύθυνος Έλληνας με την ομάδα των εργατικών καταξιωμένων συνεργατών του, που και γνωρίζει και μπορεί να σταθεί σαν ίσος προς ίσον με το’’ ΜΕΡΚΟΖΥΚΟ κατεστημένο’’ της Ευρώπης.
    *Είναι ο μόνος που γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει πίσω του μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ομάδα λαών και ανθρώπων έτοιμους να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη σωτηρία της Ελλάδας, σε κάθε διεθνή οργανισμό και σε κάθε παγκόσμια προσπάθεια συμπαράστασης για την επίλυση της Ελληνικής κακοδαιμονίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ...

      Διαγραφή
    2. Είναι φανερό ότι τον κερνάει ο Γιώργος απ' αυτά που παίρνει!

      Διαγραφή
    3. Δεν τα πιστεύω αυτά που διαβάζω. Οχι μόνο τα σκέφτεται, τα λέει και δημόσια, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Παίζει με τον πόνο μας..!!
      Εκτός αν υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται ακόμα έτσι, μετά απ' όλα αυτά,και βρούμε μια εξήγηση για το πως πως φτάσαμε ως εδώ...

      Διαγραφή
  2. Αλέξη Τσίπρα δεν μας χρωστάει κανείς τίποτα,

    εκτός βεβαίως από τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας!
    Εμείς οι Έλληνες, όμως, χρωστάμε στον εαυτό μας να ενηλικιωθούμε κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά.
    Εμείς οι Έλληνες ευθυνόμαστε πρωτίστως για τα χάλια μας, κι αυτό δεν το αναφέρεις πουθενά στην επιστολή σου, όπως δεν το είχες αναφέρει και στις δημαγωγικές προεκλογικές ομιλίες σου.

    Χαμήλωσε, λοιπόν, τους τόνους της αλαζονείας και προσγειώσου, συμμετέχοντας σε οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, και άσε τις παπαρολογίες του τύπου «όποιους ο λαός έδιωξε από την πόρτα δεν τους μπάζεις από το παράθυρο.»

    Το 16,78% που πήρες στις εκλογές δεν σε αναδεικνύει σε αδιαμφισβήτητο ηγεμόνα του αποφασίζομεν και διατάσσομεν.
    Ούτε μπορείς να προσθέτεις στο ποσοστό σου αντιμνημονιακά κόμματα που θεωρείς μιάσματα.

    Άλλωστε, υπάρχουν επιταγές του μνημονίου, Αλέξη Τσίπρα, εκείνες που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο νοικοκύρεμα του κράτους, που δεν εφαρμόστηκαν, και που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας εδώ και δεκαετίες!
    Το μνημόνιο δεν είναι μόνο βάρβαρα μέτρα μονομερούς λιτότητας, που ομολογουμένως είναι άδικα και αδιέξοδα, και τα οποία έχω καταγγείλει επανειλημμένως κι εγώ από τούτο το ιστολόγιο.

    Το μνημόνιο είναι πολύ περισσότερα. Για να πετύχεις λοιπόν μια minimum ανάσχεση των μέτρων λιτότητας, πρέπει να επικεντρωθείς στην επανίδρυση του κράτους εκ θεμελίων μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Και να θυμάσαι, ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις αυγά.

    Προσωπικά, αν με ρωτάς, θα ήθελα όλο το πολιτικό προσωπικό που μας εξαθλίωσε να εξαφανιστεί πάραυτα από προσώπου Ελλάδας, αλλά δεν γίνονται αυτά. Πολιτική σημαίνει πρωτίστως ρεαλισμός και κοινός νους.

    Αυτά τα πολιτικά υλικά (μπάζα) διαθέτει ο τόπος, με αυτά είμαστε καταδικασμένοι να πορευτούμε, κάνοντας την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

    Ωστόσο, εσύ δεν ήσουνα μέχρι τις 5 Μαΐου εναντίον μονοκομματικών κυβερνήσεων; Τι επιδιώκεις λοιπόν τώρα με την άρνησή σου να συνεργαστείς; Το χάος; Εκτός κι αν βλέποντας τα δύσκολα θέλεις ν' αποφύγεις τις ευθύνες συμμετοχής σε κυβέρνηση, που αναπόφευκτα θα σου μείωνε τη δημοφιλία και τα ποσοστά.

    "Αριστερέ" Αλέξη Τσίπρα, είναι ώρα να καταλάβεις ότι η αριστερή αμπελοφιλοσοφία είναι επιταγή χωρίς αντίκρισμα! Η στήριξη των εργαζομένων περνάει μέσα από την ευνομία και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κι επομένως του κεφαλαίου.

    Εκείνο που πράγματι πρέπει να καταργηθεί σε παγκόσμια κλίμακα είναι τα απατηλά χρηματοπιστωτικά εργαλεία (derivatives, CDS κλπ.), με τα οποία οι παγκόσμιοι αεριτζήδες των αγορών υφαρπάζουν τον πλούτο των κρατών τον οποίο παράγει η πραγματική οικονομία. Αλλά τούτο δυστυχώς μοιάζει με μάχη του μέρμηγκα εναντίον του ελέφαντα…

    Επικεντρώσου λοιπόν στο εφικτό και το δέον γενέσθαι εντός των τειχών και άσε το μεγαλοϊδεατισμό για... τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, GAP, τη δόξα του οποίου δεν φαντάζομαι να ζήλεψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρεμια .....
    Δεν ειναι αλήθεια αυτα που ¨ ακούτε και βλέπετε ¨
    Το Ματριξ ειναι .
    Εθνοκτονια γενοκτονια γίνεται βάσει του σχεδιου τους .
    Δεν έφεραν για πλάκα τους κανιβαλους κατα εκατομμύρια .
    Δεν τους δινουν ιθαγένεια , επειδη δεν γνωρίζουν την διαφορα με την υπηκοότητα .

    Δεν ειναι ουτε φιλάνθρωποι οι αντιπροσωποι σας , ουτε δήμο- κρατες , ουτε τίποτα .
    Ενα μηδέν ειναι , το απόλυτο τίποτα .

    Ειμαστε ζαμπλουτοι , σας κοροϊδεύουν , μην ακούτε σειρήνες , πετάξτε το διαβολοκουτι , διοτι ειναι το όπλο του αντινοου .

    Μετα - νοια = αλλαγή τρόπου σκέψεως και ζωής .
    Ραγιάδες ; Η ελεύθεροι ;

    Και πρώτα ολα , συν Αθήνα και χείρα κινει .

    Καλη φωτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχάσαμε το 2011 που το Βερολίνο ήθελε να επιβάλει στην χώρα μας την δική του Κυβέρνηση.
    Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε. Εάν μας χρεοκοπήσουν ,τότε θα ενεργοποιηθούν τα cds και οι
    Αμερικάνικες τράπεζες θα πληρώσουν περίπου 55 δις $ για ασφαλισμένα ομόλογα, οπότε δεν
    πρόκειται να το δεχθούν αυτό όσο και άν το θέλει το Βερολίνο. Στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να διώξουν την συγκυβέρνηση ,γιατί δεν θέλησαν να περάσουν νομοσχέδια για το ασφαλιστικό,την πώληση τραπεζών,τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ. Ψηλά το κεφάλι.Εμείς θα κερδίσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]