Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στηρίξτε τον διπλανό, άγνωστο, συνάνθρωπό σας...

Στις ημέρες της ανέχειας, την περίοδο που η φτώχεια και η εξαθλίωση γίνονται βίωμα για ολοένα και περισσότερους συμπατριώτες μας που διαπιστώνουν πως γι αυτούς δεν υπάρχει αύριο, αφού στοχεύθηκαν από τα ευεργετήματα των πολιτικών διασωστών μας, κι ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ίσως θα έπρεπε όσοι ακόμη μπορούν να τείνουν χέρι βοήθειας προς εκείνους που αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της φιλίας των "εταίρων" και της αλληλεγγύης των "συμμάχων".

Ένα κείμενο που μας ήρθε ηλεκτρονικά (και το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω) από μία ομάδα ανθρώπων που έχουν κάνει σκοπό ζωής το να βοηθούν σιωπηλά συμπολίτες τους, μας θυμίζει πως για όσο είμαστε άνθρωποι πρέπει να φερόμαστε ως άνθρωποι, αλλά και πως η καταστροφή μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα...

Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Δυστυχώς, παιδιά, τον τελευταίο καιρό οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Προφανώς λόγω της περιόδου (τέλη κυκλ., εφορίες, ενφια, έξοδα θερμάνσεως κλπ) ο κόσμος έχει μείνει εντελώς άφραγκος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Μέσα στα ήδη υπάρχοντα περιστατικά προστέθηκαν εχθές άλλες 8 οικογένειες οι οποίες χρίζουν άμεσης βοήθειας. Απευθύνθηκαν σε εμάς καθώς είμαστε οι μόνοι, ως γνωστόν, που δεν ζητάμε χρονοβόρες προσκομίσεις εγγράφων και εργαζόμαστε με εχεμύθεια, βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη και στην καλή προαίρεση*. Οι συγκεκριμένες οικογένειες έμειναν άνεργες και ντρέπονται αφάνταστα για την ανέχειά τους και για την “κατάντια” τους μή θέλοντας να προσφύγουν στους έμμισθους “εθελοντές” του δήμου ή του κράτους για να ζητήσουν βοήθεια (η οποία βοήθεια, απ’ ό,τι μας πληροφορούν όσοι την λαμβάνουν, είναι μικρή και διαρκεί ελάχιστα). Πάλι η κοινωνία καλείται να βγάλει “το φίδι από την τρύπα”, καθώς και η εκκλησία η οποία επιτελεί τεράστιο, πολύπλευρο και σιωπηλό έργο.

Παρακαλείσθε να ενεργοποιηθείτε για αγορά προμηθειών (όσοι φυσικά μπορείτε).
Το μέηλ της Κίνησης το λαμβάνουν 84 άτομα (!) και τις κοινοποιήσεις στο FB περίπου 500 (!) αλλά καμμιά 40αριά άτομα είναι ενεργοποιημένα. Τουλάχιστον αυτήν την περίοδο ας ευαισθητοποιηθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε.

Ευτυχώς σήμερα θα μας χορηγήσουν άνθρωποι της Μεραρχίας κάποια δέματα (από το υστέρημά τους διότι και αυτοί μοιράζουν σε οικογένειες) και την Παρασκευή θα μας προσφέρουν μερικές προμήθειες οι Πρόσκοποι. Φιλότιμες προσπάθειες αλλά , δυστυχώς, δεν φτάνουν ούτε για αστείο. Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών μας το αγοράζουμε με χρήματα από το ταμείο μας.Τώρα τις γιορτές φροντίζουμε και για θέρμανση (ξύλα κατά βάση) γιατί είναι λυπηρό τα Χριστούγεννα οι οικογένειες να μην έχουν το βασικό αγαθό της ζέστης. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε η πιό άμεση και έμπρακτη λύση στα προβλήματα πολλών οικογενειών.

* Παρόλο που παύσαμε να δίνουμε βοήθεια σε μερικούς “επαγγελματίες” φτωχούς, αλλά και σε όσους δεν εκτιμούσαν αυτά που τους προσφέραμε, τα περιστατικά παραμένουν πολλά.

Χρειαζόμαστε: αλεύρι, λάδι, μερέντα, γάλα, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, κρουασάν, τσουρεκάκια, κονσέρβες (μανιτάρια, κρέας κλπ), σαμπουάν, καθαριστικά αλλά και ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας. Ακόμα και κρέατα δεχόμαστε καθώς διαθέτουμε και ψυγείο, απλώς θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση (για ευνόητους λόγους).

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τους φίλους που μας στηρίζουν καθημερινά είτε με προϊόντα, είτε με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις, είτε με δωρεάν παροχή άλλων υπηρεσιών ή αγαθών.

Υ.Γ 2 Οταν μιλάμε για συμμετοχή στην Κίνηση ΔΕΝ εννοούμε να μας στέλνετε συνεχώς καινούργια περιστατικά, αλλά να μας στέλνετε βοήθεια (προμήθεια τροφίμων ή άλλων αγαθών). Ήδη εξυπηρετούμε πάρα πολλές οικογένειες με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε. Είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι, δεν έχουμε προϋπολογισμό και δεν μας χορηγεί κανένας φορέας χρήματα. Τα πάντα γίνονται με προσωπική εργασία και με οικονομικές εισφορές φίλων. Παρ' όλα αυτά ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια σε πολλές περιπτώσεις, με τις περιορισμένες δυνατότητές μας, πράγμα αξιοζήλευτο για πολλές ΜΚΟ με… πακτωλό χρημάτων…

Να είστε όλοι καλά! 
Καλά Χριστούγεννα

Τηλ. επικοινωνίας Αλεξανδρούπολης 25510-33313  —  6948806255
Τηλ. επικοινωνίας Κομοτηνής  6972853377

http://kinisialexandroupolis.blogspot.gr/

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άλλο θελουν οι πεινασμένοι αρθρογραφε και αυτο δεν ειναι τσουρέκια και ευχές .
    Να πεινάσουν μπας και καταλάβουν οτι ο σκλάβος δεν εχει μέλλον και να γυρίσει δια πάντως την πλάτη στα ανδρεικελα , τους δωσιλογους ανθελληνες και Ελληνοφωνους που δήθεν τους κυβερνά .
    Που ειναι άραγε ολα αυτα τα εκατομμύρια που πεινάνε ; Στα λαγουμια του ;
    Αν δεν θελουν να βγουν και να ζητήσουν πίσω την Πατριδα πρώτα και έπειτα την τροφη τους καλλίτερα να μην βγουν ποτέ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]