Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου

Ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς  και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ζήτησαν από τον  Πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η  σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, δήλωσε με γραπτή ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Αν δεν εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία όπου απαιτούνται 200 ψήφοι, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 22 Δεκεμβρίου όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι και αν και πάλι δεν εκλεγεί πρόεδρος θα πραγματοποιηθεί η τρίτη ψηφοφορία στις 27 Δεκεμβρίου όπου απαιτούνται 180 ψήφοι.

Σε περίπτωση που και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος τότε θα πάμε σε εκλογές.

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τον λόγο της "επιτάχυνσης" της διαδικασίας. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν για πρόεδρο και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, η επιμήκυνση του... μνημονίου και τα άλλα τραγικά για τα οποία έχουν ήδη συμφωνήσει με την τρόικα οι ολετήρες της χώρας. Προφανώς ο Σαμαράς πήρε το μήνυμα της αντικατάστασής του και... φεύγει... Εκτός και εάν θελήσει να το παίξει "σκληρό καρύδι" (λόγω της γνωστής μαγκιάς) και αποφασίσει να παραμείνει δημιουργώντας ισχυρές εθνικές (και πολιτειακές) αναταράξεις...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]