Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα Βαλκάνια η πρώτη πράξη του δράματος που θα κάνει κόλαση την Ευρώπη

Το πλανητικό imperium του νέο-οθωμανισμού, ενσωματώνει στρατηγικά, το μιλιταριστικό στοιχείο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού, και μαζί του τις πρακτικές της οικονομικής βουλιμίας που κυριαρχούν στα ισχυρά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η εφιαλτική στρατηγική ενσωμάτωση, αν δεν τσακιστεί εν τη γενέσει της, θα μετατρέψει σε κόλαση ολόκληρη την Ευρασία...

Του Κ. Κυριακόπουλου

Οι εξελίξεις στη γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής, με τις εμφανείς προεκτάσεις τους  να βιάζουν πλέον ανοικτά τα εθνικά σύνορα της χώρας, βάζουν εκ των πραγμάτων τη πατρίδα  μας αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δίλημμα και οι αποφάσεις επείγουν.

Αν η χώρα μας συνεχίσει να παραμένει φοβική και αμυνόμενη έναντι των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας, τότε οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο διαμελισμό, και μαζί της η Ευρώπη ολόκληρη θα βυθιστεί για πολλούς αιώνες στον Ισλαμικό Μεσαίωνα που κάνει πλέον απειλητική την εμφάνισή του.

Η άλλη επιλογή, είναι η ανάγκη για άμεση οριοθέτηση της κατάλληλης εθνικής γεωστρατηγικής ατζέντας που θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και θα την απομακρύνει από το καναβάτσο του αμυνόμενου και φοβικού κομπάρσου. 

Επιτιθέμενη διπλωματικά και επιχειρησιακά, θα αναβαθμίσει γεωστρατηγικά το ρόλο της, και φυσικά θα αναβαθμίσει συνολικά τη στοχευμένη αποτελεσματικότητα των χειρισμών και των πρωτοβουλιών της, μέσα στη σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα. Υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία της, τις πολιτισμικές της παρακαταθήκες, για λογαριασμό ολόκληρου του πραγματικά πολιτισμένου κόσμου.

Η στρατηγική του νέο-οθωμανισμού δε ναυάγησε όπως επιμένουν να ισχυρίζονται οι δόλιοι και οι αφελείς. Ο νέο-οθωμανισμός μεταφέρει το επιχειρησιακό ειδικό βάρος του δυτικότερα, στην καρδιά της Ευρώπης, και στα Βαλκάνια θα παιχτεί η πρώτη πράξη του δράματος.

Η Τουρκία δεν οδηγείται στην αυτοδιάλυση…
Όπως λαθεμένα και δόλια επιμένουν οι κάθε λογής προφητολάγνοι. Οργανώνεται στη βάση ενός καλά επεξεργασμένου επιχειρησιακού σχεδίου φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα ισχυρό πλανητικό imperium, ως τρίτο πόλο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, που αν θα έρθει, θα μείνει και θα αφήσει μια μαύρη σφραγίδα ντροπής στην ιστορία του πλανήτη.
Αυτό το πλανητικό imperium του νέο-οθωμανισμού…
Ενσωματώνει στρατηγικά, το μιλιταριστικό στοιχείο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού, και μαζί του τις πρακτικές της οικονομικής βουλιμίας που κυριαρχούν στα ισχυρά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή η εφιαλτική στρατηγική ενσωμάτωση, αν δεν τσακιστεί εν τη γενέσει της, θα μετατρέψει σε κόλαση ολόκληρη την Ευρασία.

Το ραντεβού λοιπόν της Ελλάδας με την ιστορία είναι κρίσιμο…
Και η κρισιμότητά του προσδιορίζεται από τον ίδιο το χαρακτήρα και τη δυναμική των επερχόμενων εξελίξεων. Μπροστά σε όλα όσα αναμένεται ν ακολουθήσουν, η χώρα μας ή θα αποτελέσει το ισχυρότατο ανάχωμα που θα τσακίσει το νέο-οθωμανικό εφιάλτη, ή θα καταστεί, προδομένη από τους ίδιους τους ηγέτες της, η Κερκόπορτα για τη βίαιη εισβολή του ισλαμικού Μεσαίωνα στην Ευρώπη.

Οι πέντε στόχοι της εθνικής γεωστρατηγικής ατζέντας…
Αυτοί που θα αναπροσδιορίσουν εκ θεμελίων το περιεχόμενο της εξωτερικής πολιτικής, και γύρω από τους οποίους οφείλουμε να επιδιώξουμε τη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού μετώπου ασυμβίβαστης δράσης σε διπλωματικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο, δε μπορεί παρά να είναι οι ακόλουθοι:
  • Η μέγιστη κατά το δυνατόν διεύρυνση των στρατηγικών μας συμμαχιών, σε όλους τους τομείς της διεθνούς παρουσίας της χώρας.
  • Η αφύπνιση των μαλακισμένων της Ευρώπης, που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως όσο αυτοί ασχολούνται με τις λογιστικές καρτέλες της «ανάπτυξης», ο εφιάλτης προετοιμάζει το δολοφονικό του ξέσπασμα που θα την αγκαλιάσει με θάνατο και γενικευμένο σκοταδισμό.
  • Ο οριστικός και αμετάκλητος διαμελισμός της Τουρκίας, και ο οριστικός αφανισμός του imperium που βρίσκεται στα σκαριά, πρέπει να καταστεί σαφέστατη επιδίωξη μιας ευρύτερης γεωστρατηγικής συμμαχίας, με εμπνευστή και χορογράφο την Ελληνική εξωτερική πολιτική.
  • Ο αφανισμός των ισλαμικών – φονταμενταλιστικών προτεκτοράτων της Βοσνίας και του Κοσσόβου από το χάρτη, και η γεωγραφική και διοικητική ενσωμάτωσή τους στη Σερβία, στην Κροατία και στο Μαυροβούνι, πρέπει επίσης να αποτελέσει στόχο και ύψιστη προτεραιότητα, αυτής της ευρύτερης γεωστρατηγικής συμμαχίας.
  • Είναι τέλος προφανές, πως η σοβαρή πολιτική, πολιτισμική και γεωστρατηγική αποδυνάμωση του φονταμενταλισμού στην Ευρώπη, περνά αναγκαστικά μέσα από τη δραστική αποδυνάμωση του αλβανικού τσαμπουκά και της Σκοπιανής προκλητικότητας και αλητείας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ολοι ξερουν τι θα γινει και που βαδιζουμε , ειναο ομως μερος του σχεδιου δυαλισης των κρατων. τα αλλα ειναι μονο για να συζηταμε. αυτα που θα γινουν φαινονται δια γυμνου οφθαλμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τα βλέπεις, φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού λες, και έχεις δίκιο. Τί είναι αυτό που εμποδίζει τους περισσότερους να τα δουν, όμως; Τυφλοπόντικες είναι;

      Διαγραφή
  2. Οταν απο καθε σπιτι θα επιστρατευθει καποιος, τοτε θα τα δουν ΟΛΟΙ μεσα σ ενα 24ωρο....και θα μαθουν και θα καταλαβουν και θα γονατισουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]