Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κακέκτυπο

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώνει» τη γραμμή του, τόσο μικρότερη θα γίνεται η διαφορά

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνιά, όταν αναλύουν στις κλειστές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ τις απόρρητες δημοσκοπήσεις. Όχι για να παρατηρήσω τη χαρά στα πρόσωπά τους επειδή προσεγγίζουν τάχα την αυτοδυναμία. Αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί είναι πολύ συντηρητική η ελληνική κοινωνία για να τους αφήσει μόνους να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο ελληνικός λαός, είμαι βέβαιος, θα βάλει χωροφύλακα (συνεταίρο) πάνω από το κεφάλι τους, αν θελήσει να τους δώσει το τιμόνι. Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνιά, όμως, για να δω το άγχος τους τώρα που πλησιάζουν το σημείο της πρόσκρουσης.

Περιέργως πρέπει να σας πω ότι βλέπω θετικά τη δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι, θέλουν δεν θέλουν, θα αναγκαστούν να συναντηθούν με τη λογική. Η λογική λέει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, ότι η χώρα θα βαδίσει και στα επόμενα χρόνια υπό καθεστώς εποπτείας – επιτήρησης. Χαλαρότερης και χωρίς το άγχος των Τόμσεν και λοιπών καμπαλέρος, αλλά εποπτείας.
Γι αυτό και ο Τσίπρας διοχετεύει προς τα έξω την άποψη ότι «μας εξασφαλίζει η παρουσία του ΔΝΤ».
Η λογική λέει ότι «κούρεμα στο χρέος δύσκολα θα γίνει, γι αυτό πρέπει να αποδεχτούμε την επιμήκυνση, η οποία θα συνδεθεί υποχρεωτικά με τις μεταρρυθμίσεις.
Γι αυτό και ο Σταθάκης λέει ότι «η επιμήκυνση μπορεί να εξελιχθεί σε κατ’ ουσίαν διαγραφή».
Κατά βάθος ξέρουν ότι αν πούμε στους ξέρουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, στην ουσία λέμε ότι μπορεί να σας φεσώσουμε και πάλι, όπως και με το PSI. Οπότε, αγορές μόνο με τα κιάλια.

Η λογική λέει –και οι νέοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επίσης- ότι τα πανεπιστήμια θέλουν φύλαξη και τα σχολεία πλήρη λειτουργία χωρίς καταλήψεις.

Η λογική λέει ότι πρέπει να αφήσουμε τους πρυτάνεις να διαγράφουν τα αιώνια ρεμάλια, να καταργήσουν τις μετεγγραφές και να ορίζουν αριθμό εισακτέων για να βγάζουμε επιστήμονες και όχι πτυχιούχους.
Γι αυτό και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των καταλήψεων, οι οποίες φθίνουν.

Η λογική λέει ότι είναι αδύνατον να «κουρευτούν» όλα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια με σεισάχθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλαβε από τις αντιδράσεις στη δέσμη ιδεών Δένδια.

Καθώς λοιπόν πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η Αριστερά θα αναγκάζεται να βρίσκεται όλο και πιο πολύ απέναντι στον παλαιό εαυτό της και θα τον απαρνείται προκειμένου να ικανοποιήσει τον νέο.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα «διορθώνει» τη γραμμή του, τόσο θα μειώνεται και η διαφορά.
Μεταξύ του πρωτοτύπου και του κακέκτυπου, η επιλογή είναι προδήλως αυτονόητη.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]