Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υστεροφημία των πράξεων ενός μνημονιακού προέδρου…

Ο τρόπος ζωής και η στιγμή του θανάτου κάθε προσωπικότητας είναι για την Ιστορία τα βασικά κριτήρια για να αποφασίσει αν πρέπει στον άνθρωπο μια θέση στο μέλλον ή όχι.

Οι ανθρώπινες πράξεις δηλαδή είναι τα μέτρα και τα σταθμά με τα οποία λειτουργεί η ζυγαριά της υστεροφημίας.

Όπως έχει κατ' επανάληψιν τονιστεί τόσο από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από τους απλούς ανθρώπους, η σωκρατική φιλοσοφία απέκτησε το τρομερό ειδικό βάρος της επειδή ο φορέας της, ο ίδιος ο Σωκράτης, επέλεξε να την υπηρετήσει πίνοντας το κώνειο.

Αν διάλεγε την οδό της διαφυγής και προτιμούσε να μείνει εν ζωή παρά με τον θάνατο να γίνει το... ζωντανό παράδειγμα της ισχύος των ιδεών του, σήμερα οι διδαχές του θα αποτελούσαν υποσημείωση και όχι πυλώνα της παγκόσμιας φιλοσοφίας.

Ο Λεωνίδας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Αθανάσιος Διάκος δεν μίλησαν υπέρ του έθνους. Έδρασαν υπέρ αυτού και της ελευθερίας του με αντίτιμο τη ζωή τους.

Ο χρόνος απεφάνθη ότι πρέπει να τους απονείμει αγέραστο έπαινο επειδή οι πράξεις τους ήταν ισάξιες της αθανασίας.

Οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης, έχοντας τα παραπάνω κατά νου, δεν μπορεί παρά να νιώσει θυμηδία για τις απόπειρες του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να αποκαταστήσει το κύρος του και να κερδίσει υστεροφημία, χωρίς να το δικαιούται, με λόγια άνευ περιεχομένου και απόπειρες σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Σε 1.847 ανέρχονται συγκεκριμένα οι υπογραφές που έβαλε καθ' όλο αυτό το διάστημα για την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων και αποφάσεων.
Σε καμία από αυτές δεν έφερε αντίρρηση και κανένα νομοθέτημα, ούτε το πιο επουσιώδες, δεν ανέπεμψε -όπως είχε το δικαίωμα από το Σύνταγμα- στη Βουλή, ώστε να αφήσει το δικό του θετικό αποτύπωμα στην Ιστορία».

Σε 55 λέξεις η εφημερίδα μας κατέγραψε τη μνημονιακή θητεία που θα αφήσει πίσω του ο κ. Παπούλιας.
Έτσι όρισαν οι πράξεις του.

Πηγή «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Έτσι θα τον καταγράψει η κανονική ιστορία και όχι η «ιστορία των μισθωμένων ιστορικών»…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε, πολλές φορές το όνομα κάποιου γίνεται βρισιά και αυτό που καταγράφεται στη γλώσσα δεν μπορεί να το σβήσει κανένας ιστορικός, είτε μισθωμένος είτε όχι. (βλ. Εφιάλτης ή Τσολάκογλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Ο κύριος Καρλ έχει ως δεύτερη πατρίδα την γερμανία, η πρώτη δεν ξέρω ποια είναι πάντως όχι η Ελλάδα. Επειδή είναι ηλικιωμένος δεν σημαίνει ότι θα αποποιηθεί τις ευθύνες του και την στήριξη του στην γενοκτονία μας...
    Εύχομαι σύντομα να μας αδειάσει την γωνιά και ο επόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας να τιμήσει τον θεσμό της προεδρίας και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και μόνο αυτών. Προσωπικά μου είναι απεχθής και μια από τις χειρότερες φιγούρες της μεταπολίτευσης μαζί με όλη τη συμμορία του πασόκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]