Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O τουρκικός στρατός απαγόρευσε το Game of Thrones

Εισάγονται μαθήματα Ισλαμισμού στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας

Απαγόρευσε την προβολή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones ο τουρκικός στρατός, εισάγοντας ταυτόχρονα μαθήματα επιλογής για το Ισλάμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αναβάθμισαν τους κανόνες για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και πρόσθεσαν ένα νέο άρθρο στο κεφάλαιο με τίτλο «η προστασία των σπουδαστών».

Το νέο αυτό άρθρο απαγορεύει την προβολή του «Game of Thrones» στο πλαίσιο της προστασίας των εκπαιδευόμενων από «σεξουαλική εκμετάλλευση, πορνογραφία, επιδειξίες, καταχρήσεις, παρενοχλήσεις και άλλες αρνητικές συμπεριφορές».
Σημειώνεται ότι το 2012, τέσσερις στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν από το Στρατό, καθώς είχαν επιτρέψει στους μαθητές τους να παρακολουθήσουν την σειρά σε στρατιωτικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης οι νέοι κανόνες προβλέπουν και την εισαγωγή μαθημάτων επιλογής για το ισλάμ στις στρατιωτικές σχολές για πρώτη φορά. Αυτά θα στηρίζονται στη «βασική θρησκευτική εκπαίδευση, το Κοράνι και τη ζωή του Μωάμεθ», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Δίκαια αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Το παραγόμενο αποτέλεσμα των τουρκικών στρατιωτικών σχολών, θα είναι φανατικοί στρατιωτικοί ισλαμιστές  και ως εκ τούτου, ποιός και πως θα μπορεί να προσδιορίσει την διαφορά τους από τους τζιχαντιστές του "Ισλαμικού Κράτους";

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]