Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμετανόητα υπέρ των Μνημονίων ο Γιώργος απειλεί με επιστροφή!

«Έχει ο καιρός γυρίσματα!» δήλωσε προσδοκώντας φιλοαμερικανική στροφή στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σχεδόν τρεισήμισι χιλιάδες λέξεις χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για να παρουσιάσει -υποτίθεται- το βιβλίο του Συμεών Κεδίκογλου την περασμένη Τετάρτη. Στην πραγματικότητα προσπάθησε να εξάρει το δικό του κυβερνητικό έργο, το οποίο οδήγησε τη χώρα και τον λαό της στη μνημονιακή καταστροφή. Από αυτές τις χιλιάδες λέξεις, τέσσερις μόνο προκάλεσαν ένα ρίγος στη σπονδυλική στήλη όλων των Ελλήνων. "Εχει ο καιρός γυρίσματα" είπε ο Γ. Παπανδρέου και όλοι το εξέλαβαν ως συγκαλυμμένη απειλή επιστροφής του στην εξουσία! Αμετανόητα μνημονιακός ο ίδιος, χωρίς το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για την ολέθρια πολιτική που άσκησε ως πρωθυπουργός εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο αδιανόητο σημείο να κατηγορήσει τη ΝΔ ως... αντιμνημονιακό κόμμα!!! "Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς, όταν τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι;" τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουγαν.

"Το ζήτημα δεν είναι η "μεταμνημονιακή Ελλάδα"" ισχυρίστηκε φυσικά ο άνθρωπος που υπήγαγε την πατρίδα μας στο επονείδιστο καθεστώς της μνημονιακής υποτέλειας. "Πρωτοφανές μεταρρυθμιστικό έργο" χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική που άσκησε. "Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στη θέση μας" υπογράμμισε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση. "Ούτε ψήγμα συναίνεσης" πρόσθεσε αναφερόμενος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Μιλάει ο άνθρωπος που ένωσε πραγματικά ολόκληρο τον ελληνικό λαό, αλλά... εναντίον της πολιτικής του! Μιλάει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του πολιτικού άλματος εις... βάθος! Αυτός που έσπασε κάθε... αβυσσαλέο ρεκόρ, παίρνοντας για το ΠΑΣΟΚ με τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του το 2009 ποσοστό 44% και με το "πρωτοφανές μεταρρυθμιστικό έργο" καταβαραθρώνοντάς το, δυόμισι χρόνια αργότερα, στο απίστευτο... 13%!

Τέτοια πτώση εκλογικού ποσοστού από την πολιτική σχεδόν παντοδυναμία στο όριο της πολιτικής ανυπαρξίας, αμφιβάλλουμε αν έχει σημειωθεί ποτέ πουθενά στον κόσμο - και δεν εννοούμε φυσικά τις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά και κράτη τύπου Μπουρκίνα Φάσο, Τούβαλου ή Κιριμπάτι! "Δώσαμε τιτάνια μάχη όχι μόνο να περιορίσουμε το έλλειμμα, αλλά και να κουρέψουμε μεγάλο μέρος του χρέους" διακήρυξε ο πρώην πρωθυπουργός. Πέτυχε διάνα! Παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 115% στις αρχές Οκτωβρίου του 2009, με τις λαθροχειρίες του ΠΑΣΟΚ το ανέβασε στο 129% του ΑΕΠ στα τέλη του 2009, μας έβαλε στο Μνημόνιο αρχές Μαΐου του 2010 και σήμερα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας βρίσκεται αισίως στο... 175% του ΑΕΠ! Από τη μια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι ακόμη και σε απόλυτα μεγέθη μεγαλύτερο σήμερα από το 2009.

Από την άλλη, η τραγική καταβαράθρωση του ΑΕΠ της χώρας μας που επέφερε η υπαγωγή της από τον Γ. Παπανδρέου στο επαίσχυντο μνημονιακό καθεστώς οδήγησαν τον ελληνικό λαό στη σημερινή οικονομική τραγωδία, έργο του Γιώργου Παπανδρέου. "Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη!" συνέχισε απτόητος ο Γιώργος, προκαλώντας συναισθήματα απέραντης φρίκης στους Ελληνες. Διαπιστώνει μάλιστα "απουσία μεταρρυθμιστικής ορμής τα τελευταία δύο χρόνια" όπως είπε στην ομιλία του, εντοπίζοντας "τη μαύρη τρύπα του πολιτικού μας συστήματος"! Και μόνο η απλή σκέψη της εφιαλτικής κατάστασης που θα επικρατούσε στην Ελλάδα, αν ποτέ η μαύρη μας μοίρα τα έφερνε έτσι ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να ξαναγινόταν πρωθυπουργός της χώρας, προκαλεί αισθήματα πανικού σε δέκα εκατομμύρια Ελληνες! Δεν είναι πάντως η προσπάθεια επιστροφής του Γ. Παπανδρέου μια προσωπική επιλογή εν κενώ. Καθώς όλο και περισσότερο μυρίζουν εκλογές τον Μάρτιο λόγω αποτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να μαζέψει 180 βουλευτές για να εκλέξει δικό της Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι να επιβιώσει πολιτικά, ο Γιώργος προσπαθεί να ξαναπάρει ενεργή θέση στο πολιτικό παιχνίδι. Αν όντως γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν σίγουρη.

Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσανατολισμένος προς τις ΗΠΑ, οι πιθανότητες του Γ. Παπανδρέου, ως ανθρώπου της πολιτικής εμπιστοσύνης των Αμερικανών, να βοηθηθεί να ξαναπαίξει ενεργό πολιτικό ρόλο αντικειμενικά αυξάνονται. Η σφοδρότατη αντιπάθεια του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων προς το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου εξαιτίας της πολιτικής που άσκησε και ο χαρακτηρισμός του ως καταστροφέα της Ελλάδας συνιστούν σίγουρα σοβαρό εμπόδιο, αλλά ο ίδιος αισιοδοξεί ότι με τη βοήθεια των ΗΠΑ θα το υπερβεί.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]