Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράξενες επιλογές και μεθοδεύσεις Μανιάτη στα ενεργειακά

Γράφει ο Λελιάτσος Παναγιώτης

Την ώρα που ο Ελληνικός λαός αναζητά λύσεις στα τεράστια οικονομικά του προβλήματα την ώρα που η χώρα αναζητά μανιωδώς την δημοσιονομική της εξυγίανση εφαρμόζοντας εξοντωτικές πολιτικές οι διαχειριστές της εξουσίας, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου εναποθέτει τις ελπίδες σωτηρίας του στην εξόρυξη και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα.

Η Διαχείριση των υδρογονανθράκων της χώρας θεωρείται ένα μείζον πολιτικό και οικονομικό ζήτημα το οποίο απαιτεί την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από πλευράς αρμοδίου υπουργού ΥΠΕΚΑ. Ο αρμόδιος φορέας του δημοσίου ΕΔΕΥ ο οποίος θα έπρεπε να είχε στελεχωθεί εδώ και μια διετία με αποφάσεις του αρμοδίου υπουργού καθυστερούσε πέραν του δέοντος και αυτό δημιουργούσε προβληματισμούς στην προώθηση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της χώρας.

Κατόπιν αυτού και προ μηνός με αποφάσεις που πήρε ο αρμόδιος υπουργός ΥΠΕΚΑ στελέχωσε τον εν λόγω φορέα με αδιαφανείς και μη αξιοκρατικές διαδικασίες τις οποίες αποκαλύψαμε και καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό από τον βουλευτή επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κύριο Τέρενς Κουίκ και στην οποία ο κύριος Μανιάτης εδώ και ένα μήνα επιδεικτικά δεν απαντά μη σεβόμενος τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Καταγγέλλαμε τον τρόπο επιλογής των προσώπων τις καθυστερήσεις διορισμών και τις μεθοδεύσεις εξυπηρετώντας εγχώρια πετρελαϊκά συμφέροντα.

Θα θυμίσουμε τον κύριο Μανιάτη ο οποίος δημόσια έλεγε πως έχουνε σταλεί πάνω από εκατό βιογραφικά ανθρώπων εξειδικευμένων πάνω στο αντικείμενο. Μετά από τρία χρόνια πλήρους απραξίας έρχεται ο κύριος Μανιάτης και μετά τον φωτογραφικό διαγωνισμό διορισμού εξωτερικού συμβούλου ο οποίος ουσιαστικά θα αναλάβει την διαχείριση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων διορίζει στον Δημόσιο φορέα ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, αναρωτιόμαστε βιογραφικά στείλανε οι εν λόγω κύριοι και με ποια κριτήρια έγινε ο διορισμός τους.

Ένα μήνα μετά ο κύριος Μανιάτης με νέα απόφαση αντικαθιστά ένα εκ των μελών του αρμοδίου φορέα δια λόγους τους οποίους αναμένουμε να μας τους κοινοποιήσει.
Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες ενός εκ των αποπεμψάντων από το ΔΣ της ΕΔΕΥ κυρίου Σχετάκη Αντωνίου και στελέχους της ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτει πως υπήρξε δημόσια ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό από τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κυρίου Γρυσπολάκη ο οποίος ομιλούσε για την μη τήρηση του προεδρικού διατάγματος στο οποίο όριζε τον τρόπο Στελέχωσης της ΕΔΕΥ και αυτός ήταν ο λόγος της αποπομπής του.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάστε κύριε υπουργέ τι ήταν αυτό που σας ανάγκασε μέσα σε ένα μήνα μετά την στελέχωση της ΕΔΕΥ να αντικαταστήσετε ένα εκ των μελών της;

Ποια τα κριτήρια της πρώτης και της δεύτερης επιλογής σας;

Μήπως γιατί αποκαλύψαμε πως στελεχώσατε τον αρμόδιο φορέα με πρώην στελέχη του ομίλου Λάτση;

Μήπως ο στενός κύκλος των Συμβούλων του κυρίου Σαμαρά επιβάλλουν τις τοποθετήσεις με προχειρότητα και αναξιοκρατία των στελεχών της ΕΔΕΥ;

Ποια τα κριτήρια της νέας επιλογής σας και ποιος σας επέβαλλε αυτήν;

Η προχειρότητα των αποφάσεων σας η μεθόδευση εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων αποκαλύπτονται από τον τρόπο που διαχειρίζεστε ένα τόσο μεγάλο σοβαρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα όπως είναι η διαχείριση των υδρογονανθράκων της χώρας.

Για αυτό σας καταγγέλλουμε πως εξυπηρετείτε συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι αυτά του Ελληνικού δημοσίου.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις σας για να προασπίσουμε την διαφάνεια την αξιοκρατία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.


 (κάντε κλικ για μεγέθυνση)







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]