Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλήρης αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος

Έπειτα από 5 έτη πλήρους εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, υπέρμετρης υπερχρέωσης των πολιτών, πρωτοφανούς ανεργίας και απόλυτης κατάρρευσης του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, το μνημονιακό οικονομικό πρόγραμμα της Τρόϊκας, το οποίο υποστηρίζουν με πάθος ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ντόπια οικονομική ολιγαρχία, απέτυχε παταγωδώς.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, το δημόσιο χρέος σκαρφάλωσε στο 175% του ΑΕΠ περίπου, παρότι κουρεύτηκε μεγάλο μέρος του χρέους, κυρίως προς το εσωτερικό της χώρας, το δε ΑΕΠ μειώθηκε 25% περίπου σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση, περίπου 5% το χρόνο κατά μέσο όρο.

Και την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, προπαγανδίζει δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, μήπως και αποφύγει την διαφαινόμενη εκλογική συντριβή, το Χρηματιστήριο καταρρέει, τα δε spreads εκτινάχτηκαν στα ύψη. Tο επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου άγγιξε σήμερα το 8%. Μην ξεχνάμε ότι μπήκαμε στο μνημόνιο μόλις ξεπεράσαμε το 6%!!!! Επομένως, η έξοδος στις αγορές αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός.

Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι φταίει η πολιτική αστάθεια και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η αλήθεια είναι άλλη. Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε πλήρως και αυτά που βλέπουμε είναι οι συνέπειες της αποκαλυφθείσας αλήθειας που κρυβόταν επιμελώς πίσω από το success story.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι, ότι όσο θα παραμένουν, αυτό το μη βιώσιμο χρέος που κρατά την Ελλάδα μόνιμα πτωχευμένη και το ίδιο πολιτικό σύστημα που την πτώχευσε, όλα τα άλλα είναι απλώς παραμύθια για μικρά παιδιά.

Επομένως, με κάθε τρόπο πρέπει, αφενός να απαλλαγούμε από αυτό το βραχνά του χρέους με κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του, διαφορετικά το χρέος αυτό θα φάει τον ελληνισμό, αφετέρου να αλλάξουμε το υπεύθυνο πολιτικό σύστημα που συνεχίζει την ίδια τακτική εκμετάλλευσης της κοινωνίας.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Το ΔΧ είναι οικονομική θεωρία που με την πολιτική βούληση έγινε η μόδα ,ο καθρέπτης των οικονομιών παγκόσμια. Τα λάθη πληρώνονται. Ο μεγάλος δανεισμός , η πλασματική ανάπτυξη, η ανισότητα που εξακολουθεί στην φορολογία ,είναι η βασική αιτία της κρίσης χρέους.Το πρόγραμμα που μας υπέβαλε το ΔΝΤ και ΕΕ με την εσωτερική υποτίμηση και την μείωση της κατανάλωσης απέτυχε, διότι η κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν οικονομική ,αλλά πολιτική και το πρόγραμμα στα μέτρα τριτοκοσμικής χώρας.Σήμερα η χώρα μας είναι κατεστραμμένη μετά από 5 χρόνια μνημόνια που δυστυχώς οι εταίροι μας θέλουν να συνεχισθεί και κάνουν τα πάντα να μας δανείσουν για να υπογράψουμε νέο μνημόνιο . Πρέπει να υπάρχει κέρδος από τον δανεισμό .Εάν τολμήσουν και δανεισθούν με νέο μνημόνιο το πολιτικό σύστημα θα καταρρεύσει και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Δεν διαθέτω μαντικές ικανότητες ,αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ξεσηκωμό από την κοινωνία της μεσαίας τάξης που τελικά θα κυριαρχήσει και δεν ξέρουμε το μέγεθος των γεγονότων και μέχρι που θα φθάσει.Η ζωή του Έλληνα έγινε κόλαση . Το τέλος της μεταπολίτευσης είναι προ των πυλών. Τα γεγονότα θα τρέξουν με μεγάλη ταχύτητα που θα παρασύρει ολόκληρη την Ευρωζώνη που τελικά θα διαλυθεί .από τους λάθος χειρισμούς της Γαλλίας και Γερμανίας ως προς το ΔΧ και το ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πλήρης αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος"
    Τους έχετε ικανούς για το αντίθετο. Ανέκαθεν αυτοί ήταν, προ κρίσης έκρυβαν τα προβλήματα κάτω απ' το χαλάκι, απλά τώρα φάνηκε πεντακάθαρα η ανικανότητά τους. Όταν δεν υπάρχουν ένσημα και μόνο σπουδές, τζάκια κ.λπ. λογικό είναι να οδηγούμαστε στην καταστροφή, το κακό είναι ότι όσοι δεν συμμετείχαν στο πάρτυ καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα...
    Δυστυχώς είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι και δύσκολα θα απομακρυνθούν από τα κυβερνητικά πόστα. Αν δεν ξεπουλήσουν τα πάντα στα εντός και εκτός συμφέροντα και δεν εξασφαλίσουν τη δική τους ατιμωρισία με όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει δεν θα φύγουν εύκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Θα ήθελα να προσθέσω μόνο ότι φάνηκε πεντακάθαρα και ότι δεν υπάρχουν πραγματικές σπουδές, αλλά αγορασμένα πιστοποιητικά. Διότι είναι αδύνατον να έχεις σπουδάσει κάτι και να μην μπορείς να καταλάβεις κάτι τόσο προφανές που το καταλαβαίνει κι ο απόφοιτος Γυμνασίου!

      Διαγραφή
  3. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΜΕΝΩΝ..
    Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι Καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

    Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη σύλληψη του.

    Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

    Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

    Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

    Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009,
    η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες,
    Ρουσόπουλους,
    Βουλγαράκηδες
    και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου,
    αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.

    Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα.

    Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

    Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [[ ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ]]

    ΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ 16% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
    Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ονομαστικά, ο νυν Πρωθυπουργός και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ψήφισαν τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος σύμφωνα με τη ίδια την εισηγητική του έκθεση στηρίζεται στα στοιχεία που όλοι αποδέχονται ως τα μόνα αληθή ΑΥΤΑ του 2009, που είχε επικυρώσει έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, στα τέλη του 2010, η Eurostat – για πρώτη φορά χωρίς αστερίσκους;
    Δηλαδή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμπεριλαμβάνει στο προϋπολογισμό του 2013 όλες τις ενέργειες και τις λήψεις των αναγκαίων μέτρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του ελλείμματος 16% του 2009, και ο βουλευτής και τέως πρωθυπουργός, όπως και ο κύριος Παυλόπουλος , όπως και ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΣ!!! υπογράφουν και αποδέχονται την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση του ελλείμματος 16% του 2009.
    ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ποινική δίωξη για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εψήφισαν πως το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ήταν 16 %?
    Γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία και η πνευματική ‘’ΤΡΙΚΥΜΙΑ’’ της κας Βούλτεψη?
    Διαφορετικά, ας την ‘’ενημερώσει’’ …κάποιος ότι είναι μέλος της κυβέρνησης των θαυμάτων, σαν ..θαύμα που είναι και η ίδια?
    ΥΓ.
    Ο κύριος Παυλόπουλος μήπως θα πρέπει να εξετασθεί από κάποιον ψυχολόγο ή και ειδικό επί των κτυπημάτων ‘’ΜΠΟΞ’’ , διαφορετικά είναι τουλάχιστον ΑΦΕΛΕΣ και..ΑΦΕΛΕΣ να ισχυρίζεται πως δεν ΘΥΜΑΤΑΙ τι ψήφισε στην ονομαστική ψηφοφορία στον προϋπολογισμό του 2013.
    Λέτε να γύριζε από κάποιο…πάρτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
    Σήμερα, από ‘’κλεμμένες’’ θέσεις ζητάνε την υποστήριξή μας, την κατανόησή μας, την επιδοκιμασία μας και τελικά την ψήφο μας.
    Ζητάει ψήφο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας με όλη την αλυσίδα της παράνομης παρέας.
    Δεν είναι εγκληματική ΑΝΑΙΔΕΙΑ και ΘΡΑΣΟΣ του Σαμαρά και του Τσίπρα να ‘’ξεχνούν’’ ότι αυτοί διέλυσαν , ότι είχε απομείνει από την αδρανή, ύποπτη και εθνικά προδοτική διακυβέρνηση του Καραμανλή της σκοπιμότητας και της αναισθησίας? Δεν είναι πρόκληση και προσβολή να ‘’ξεχνούν’’ τη βρωμιά και την υπονόμευση εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αποτύχει και να ‘’καταλάβουν’’ την εξουσία?
    Θα ανεχόμαστε όλους αυτούς τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες της επιβεβλημένης πολιτικής ‘’στείρωσης’’???
    Θα επιτρέψουμε και πάλι στον κάθε …Πάνο να παράγει και να αναπαράγει επικίνδυνους πολιτικούς ιούς προσωπικής αποβλάκωσης και περιβαλλοντικής μόλυνσης?
    Ξέρουμε άραγε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και τι ζητάμε; Ποιος θα μας απαντήσει , αν όχι η ιστορική μας διαδρομή; Κάνουμε λάθη και τα διορθώνουμε, ή, πάντα κάνουν λάθη οι..άλλοι, κι εμείς τους τα ’’αναγνωρίζουμε’’… ανακουφισμένοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
    Περνώντας την πόρτα για να ψηφίσεις, Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300. Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων ΚΑΙ ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ να… μειώσει την ΑΝΕΡΓΙΑ. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
    Θυμήσου πως ζούσες το 2004 και πως ζεις σήμερα και τιμώρησε όσους συμμετείχαν στην καταστροφή της πατρίδας μας. Θυμήσου την περίοδο εκείνη πόσο ξένοιαστα και πόσο ευτυχισμένα ζούσαμε. Θυμήσου τα όνειρά σου και τα όνειρα των παιδιών σου που γύριζαν με το πτυχίο στο χέρι. Θυμήσου την έκφραση, την απελπισία και την αγανάκτησή του σήμερα και τιμώρησε τους άθλιους που του κατέστρεψαν τα όνειρά του. Θυμήσου το χαμένο χαμόγελο των παιδιών σου και τιμώρησε Παυλόπουλους, Καμμένους και όλους που σου ήπιαν το αίμα και σε κατάντησαν ζήτουλα των Ευρωπαίων και περίγελο του κόσμου.Τιμώρησε τον Καραμανλή και όσους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπουργούς διασπάθιζαν το βιό σου και φόρτωναν βάρη και χρέη ακόμα και στα εγγόνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]