Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοβαρότητα... μηδέν!

Επικίνδυνες επιπολαιότητες

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Τελικά η κυβέρνηση τα έκανε κυριολεκτικά μαντάρα προκαλώντας χθες ένα μίνι χρηματιστηριακό κραχ, εκτοξεύοντας τα σπρεντς και σπέρνοντας ξανά την πλήρη αστάθεια σε σχέση με τη χώρα, όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο για όποιον θέλει να βλέπει καθαρά την πραγματικότητα.

Από την περασμένη εβδομάδα η παρούσα στήλη επισήμαινε με έμφαση ότι οι προεκλογικές λαϊκιστικές εξυπνάδες της κυβέρνησης με τη δήθεν «έξοδο» του ΔΝΤ μπορεί να έχουν πολύ κακά αποτελέσματα. Οι δήθεν σοβαροί, αποδείχθηκαν επιπόλαιοι και επικίνδυνοι, αδιόρθωτοι, ξανά λαϊκιστές

Γιατί; Επειδή δεν πρόκειται το πρόγραμμα να αλλάξει ουσιαστικά σε τίποτα, επειδή έτσι θα φύγει ο μόνος «παίκτης» που θέλει, ανάμεσα στους δανειστές, να κοπεί το ελληνικό χρέος, επειδή το Βερολίνο θα αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά, κυρίως, επειδή, με αυτό τον τρόπο, θα βρεθούμε να έχουμε και τη χώρα υπό ξένη επιτροπεία, αλλά και τα ρίσκα των αγορών μαζί. Κι αυτό, δεν έχει ξαναγίνει.

Δυστυχώς, τα πράγματα πήγαν έτσι και χειρότερα, αλλά και αμεσότερα. Ολο αυτό το προεκλογικό ερασιτεχνικό πανηγύρι που ξεκίνησε στην Αθήνα και κορυφώθηκε στην Ουάσιγκτον στοίχισε ήδη πάρα πολύ στη χώρα, καθώς την έφερε άνευ λόγου και αιτίας στο επίκεντρο μιας νέας αστάθειας με τους ελληνικούς τίτλους να είναι σήμερα όχι κατάλληλοι για… αγορές, αλλά εκ νέου ταυτόσημοι με την έννοια ρίσκο – αν όχι και σκουπίδια…

Την ώρα που έχουν γίνει όλα αυτά, η κυβέρνηση μόλις τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται το μέγα λάθος στο οποίο την οδήγησαν ο πανικός των δημοσκοπήσεων και ο ρηχός, εντελώς κομματικών κινήτρων, πολιτικός σχεδιασμός τον οποίο έβαλε σε άτακτη εφαρμογή.

Το κλίμα στράβωσε πολύ σε ελάχιστο χρόνο. Και αντί να κοιτάξουν να μαζέψουν τα λάθη τους, κάνουν και κάτι ακόμα χειρότερο: σπέρνουν το διχασμό.

Δεν είναι σοβαρό πράγμα, ειδικά τη στιγμή που έχουν προκαλέσει όλη αυτή την αναστάτωση, κυβερνητικά και… παρακυβερνητικά στελέχη να φωνάζουν στα κανάλια ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα… καεί η Ελλάδα, θα έχουμε συγκρούσεις, θα στερέψουν τα ΑΤΜ ή θα σφαχτούμε μεταξύ μας.

Ελεος! Αυτές οι σαχλαμάρες ξεπερνούν κάθε όριο, ειδικά όταν προέρχονται από το σπίτι του κρεμασμένου…

Επιτέλους, η διχαστική τρομολαγνεία, πρέπει να σταματήσει. Κάνει τεράστιο κακό στη χώρα και στον ελληνικό λαό. Πιο πολύ κακό κι απ’ ότι έκαναν οι εν λόγω εξυπνάδες με το ΔΝΤ, τις οποίες ήδη πληρώνουμε ακριβά.

Στην κυβέρνηση, οφείλουν να αποδεχθούν τη σκληρή πραγματικότητα κι όχι να μη σταματούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να την αποφύγουν, εις βάρος της Ελλάδας.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]