Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αγκαλιά με τους «γύπες» ο Αλέξης!

Αγκαλιά με τα «κοράκια» (τους γύπες των αγορών) της παγκόσμιας οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας! Και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, καθώς θα λάβει μέρος στο συνέδριο που διοργανώνει ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ του κόσμου, το Ambrosetti Club.

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην ιταλική πόλη Κόμο, παρέα με μερικά από τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών, των αγορών, αλλά και της «λέσχης Μπίλντεμπεργκ του Νότου».
Εξάλλου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, το συγκεκριμένο φόρουμ είναι στην πραγματικότητα μια μικρογραφία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός. Κατά το παρελθόν έχουν παρελάσει πρόσωπα όπως ο Τζόζεφ Ακερμαν, πρόεδρος της Deutsche Bank, ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.ά.

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι και ένας παλιός γνωστός μας έχει κατά το παρελθόν (το 2011) συμμετάσχει στη... σεμνή εκδήλωση. Πρόκειται για τον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στα χνάρια του οποίου βαδίζει πλέον ο κ. Τσίπρας. Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι απίθανο να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον σταρ-οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι (που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Γιώργου), ο οποίος είχε «προφητεύσει» τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο κ Ρουμπινί, πάντως, θα έχει φέτος συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού και οι δύο θα βρεθούν στην ιταλική πόλη.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, τον τέως πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους Ζαν Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ. 

Διαμονή στο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου - και μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», το πιο ακριβό! Το αριστοκρατικό ξενοδοχείο Villa d’Este είναι ένα αναγεννησιακό παλάτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη Κόμο και χαρακτηρίζεται «η Εδέμ της Μεσογείου» για πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο.
Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχει την παραθεριστική κατοικία του ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ! Οι τιμές για μία ημέρα ξεκινούν από τα 800 ευρώ και αγγίζουν για τους πιο απαιτητικούς πελάτες τα 3.500 ευρώ. Άλλωστε, οι πανέμορφοι κήποι, τα αριστοκρατικά δωμάτια, οι εσωτερικές και οι εξωτερικές πισίνες, τα γήπεδα γκολφ και τένις, αλλά και τα γκουρμέ εστιατόρια του ξενοδοχείου φροντίζουν να καλύπτουν όλα τα γούστα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κάποιος μου είπε πρόσφατα κουνώντας το κεφάλι με θλίψη: Αν δεν κοκκινίσει ο Σαρωνικός από το αίμα, δε θα δούμε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος δεν παραδίδεται στους γύπες και τα σκοτεινά συμφέροντα, δεν έχει προοπτική κυβερνητικής καρέκλας, είναι ο κανόνας του παιχνιδιού, και ο Αλέξης ήδη συμμάχησε με τον διάβολο από το ταξείδι του στις ΗΠΑ, για να καλύψει την προσωπική του ματαιοδοξία να γίνει πρωθυπουργός εις βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού!!! Όσα λέει εντός της χώρας είναι για εσωτερική κατανάλωση και παραπλάνηση των αφελών πολιτών για να τον ψηφίσουν, άλλα όμως θα πράξει εάν συμβεί το τραγικό γεγονός να ανέλθει στην εξουσία και.........ο Θεός να μας φυλάξει.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]