Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειρωνικός ο Σόιμπλε για Πούτιν: Να πάρει το βραβείο Καρλομάγνου

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την κρίση και τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, εξαιτίας τόσο της κατάστασης στην Ουκρανία όσο και της γενικότερης γεωπολιτικής κατάστασης, έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο.

«Έχουμε ξεπεράσει την κρίση σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο τόσο ξεκάθαρα όσο θα έπρεπε», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος αναφέρθηκε ειδικά στα υψηλά ποσοστά της ανεργίας και στις περιορισμένες επενδύσεις.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιμείνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στη δημοσιονομική σταθερότητα και τόνισε ότι ο περιορισμός των ελλειμμάτων είναι απαραίτητος προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. Κάλεσε ακόμη τις χώρες της Ευρωζώνης να παραμείνουν προσηλωμένες στους κανόνες που έχουν συμφωνήσει.

«Υπερβολικά πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πιστεύουν ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα βοηθήσουν να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η φθηνή χρηματοδότηση δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις οι οποίες θα υπερισχύουν των αγορών», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην κρίση της Ουκρανίας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε σε ειρωνικό τόνο ότι σε λίγα χρόνια ίσως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να τιμηθεί με το Βραβείο Καρλομάγνου, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες οι οποίες έχουν συμβάλει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς «υποχρέωσε» τους Ευρωπαίους να προσπαθήσουν για την εξεύρεση κοινής γραμμής.

Είναι προφανές, πως, ο Σόιμπλε (της ενεργειακά εξαρτώμενης Γερμανίας) δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και της ρωσικής ισχύος... Εκτός και εάν η πολιτική της Γερμανίας επιθυμεί στην περαιτέρω πόλωση

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]