Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξανά στο στόχαστρο τουρκόφιλων η Χαρά Νικοπούλου και η "Κιβωτός" της...

Υπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων με άγνωστους χορηγούς και για άγνωστη χρήση, αφήνει μέσα από ένα συκοφαντικό κείμενο, γνωστή για την αγάπη της στη "Μητέρα Πατρίδα Τουρκία", τουρκόγλωσση εφημερίδα

Εμετικό δημοσίευμα κατά της Χαράς Νικοπούλου από την Trakyaninsesi (γνωστής εμετικής τουρκοφυλλάδας φυλλάδας που προωθεί τον εκτουρκισμό της Θράκης), έρχεται με την είσοδο του φθινοπώρου να δώσει το "στίγμα" της ακολουθούμενης τακτικής του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο (δι εκπροσώπου) βάλλει με ψεύδη και συκοφαντίες κατά του μοναδικής φιλανθρωπίας (και φιλοπατρίας) έργου που παράγει η "Κιβωτός" της Χαράς.

Μαθημένη η Χαρά (αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες που την στηρίζουν και εργάζονται ματί της) στα χτυπήματα των τουρκοπρακτόρων, αλλά η συκοφαντία και η εμετική λάσπη, αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού η τουρκοφυλλάδα της επιτίθεται αυτή τη φορά, αφήνοντας υπόνοιες για υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων στην Κιβωτό, μέσα από ένα δημοσίευμα που ως τίτλο του έχει "Φυλάκιο αλληλεγγύης ή υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων;"

Προφανώς, ο συντάκτης του συκοφαντικού αυτού κειμένου, που ενοχλείται από την ελληνική σημαία, έχει μεγάλη εμπειρία από υπόθαλψη εξτρεμιστικών ομάδων και από παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες στρέφονται κατά της ειρηνικής διαβίωσης, της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης, και βαθύτατα επηρεασμένος -προφανώς- από τις δικές του εμπειρίες, προσπαθεί να "φορτώσει" στην Κιβωτό της Χαράς, την κατηγορία της "υπόθαλψης εξτρεμιστικών ομάδων" και να θέσει θέμα (αργότερα) για ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας και των αρμοδίων Ελληνικών αρχών, σε πράξεις που απειλούν την ειρήνη στην Ελληνική Θράκη. Ίσως, ο επηρεασμένος από άλλες δραστηριότητες συντάκτης, θα έπρεπε να θυμάται πως πρέπει "να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου"...

ΑΚΡΙΤΑΣ
Παραθέτουμε το εμετικό άρθρο της Trakyaninsesi, διερωτώμενοι: "Η Αθήνα, ως πότε θα επιτρέπει αυτού του είδους τις επιθετικές συμπεριφορές στην Θράκη, συγκεκριμένων κύκλων που συνεργάζονται με το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής"; Συνιστούμε την προσεκτική ανάγνωση, προκειμένου να γίνουν αντιληπτοί οι λόγοι αυτής της επίθεσης από την τουρκοφυλλάδα, η οποία προφανώς δεν επιθυμεί το έργο βοήθειας της Χαράς προς τους ορεινούς οικισμούς των Πομάκων της Ροδόπης.

"Ανοιχτή επιστολή προς τους θεσμικούς παράγοντες της Ροδόπης δημοσιεύει σήμερα η ΦΩΝΗ με αφορμή τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών.

Η επιστολή που απευθύνεται στους βουλευτές κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και στον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη έχει ως εξής:
Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι στην ορεινή Ροδόπη  εγκαταστάθηκε μια ομάδα που στις δηλώσεις της αναφέρεται ότι έχει σκοπό τη διάδοση της Ελληνοχριστιανικής ιδέας, τη δημιουργία υποδομών αλληλεγγύης όπως ορφανοτροφείο, άσυλο ΑμΕΑ, φροντιστήριο ενισχυτικής διδασκαλίας κλπ. 

ΑΚΡΙΤΑΣΚίνδυνο δημιουργίας έντασης μεταξύ των σύνοικων στοιχείων της Ροδόπης φέρνουν οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες αυτόκλητων «σωτήρων» 
Η εγκατάσταση έγινε στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο του «Ακρίτα» που παραχωρήθηκε κατά χρήση με απόφαση του ΓΕΣ στην ομάδα της Χαράς Νικοπούλου και των συνεργατών της. Είναι γνωστό ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι δυνατόν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των κατοίκων αφού είναι γνωστό ότι εκατέρωθεν υπάρχουν εξτρεμιστικές ομάδες που επιδιώκουν την ένταση και τη δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων που δεν έχει ανάγκη ο τόπος.

Είναι σκόπιμο να πούμε ότι η χάραξη εθνικής πολιτικής είναι υπόθεση του Κράτους που οφείλει να διαφυλάττει την ηρεμία, την ισότητα μεταξύ των πολιτών ώστε να αποφεύγονται  επικίνδυνες καταστάσεις. Στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στην περιοχή του παλιού στρατιωτικού φυλακίου «Ακρίτας» γίνονται έργα που προβληματίζουν τους κατοίκους ως προς τη σκοπιμότητα.

ΑΚΡΙΤΑΣΤο χρήμα που ρέει είναι αρκετό και δεν δικαιολογείται από κάποιους εράνους μεταξύ των πολιτών, ο τρόπος που δημιουργείται το κέντρο αυτό θυμίζει ενδεχομένως στρατόπεδο συγκέντρωσης με πανύψηλους φράχτες. Όλα είναι στοιχεία που στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσουν εντάσεις και επεισόδια μεταξύ των διαφόρων ομάδων. Άραγε όλα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι θέματα που τα γνωρίζει η ελληνική Πολιτεία, τα γνωρίζει ένας επίσημος κρατικός μηχανισμός που πρέπει να παίρνει θέση για την αποτροπή δυσμενών καταστάσεων;

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως αντιλαμβάνεστε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αν πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί ελέγχου από το ίδιο το Κράτος. 

Η αλήθεια για την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη 
ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής ημερήσιας εφημερίδας που έχει αναλάβει εργολαβικά την προβολή του ιεραποστολικού έργου της Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη στην περιοχή μας και τη δραστηριότητα σε αυτήν της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου μαθεύτηκε η αλήθεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν θα δημιουργηθεί στα βουνά μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Εκεί βέβαια κατοικούν κυρίως μειονοτικοί και τα ανήλικα θα ανήκουν στην μειονότητα. Χειρίζονται λοιπόν ένα εθνικό, μειονοτικό θέμα χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών και του τοπικού του γραφείου, τουλάχιστον αυτήν την ενημέρωση έχουμε.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται και σε ένα ακόμα λεπτό σημείο, της χρηματοδότησης των εργασιών. Οι ελληνόφρονες αλλά και τα μοναστήρια είναι οι κύριοι χρηματοδότες. Το έργο όμως είναι μεγάλο. Τα ποσά θα ξεπεράσουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ελληνόφρονες δεν επηρεάζονται από την κρίση;

Όσο για τα μοναστήρια, μάλλον εισπράττουν και δεν χαρίζουν. Το θέμα λοιπόν της χρηματοδότησης δημιουργεί κάποια ερωτηματικά, όπως και η ευκολία με την οποία ο Στρατός παραχώρησε την έκταση αυτή και τα κτίρια που βρίσκονται στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.

Μέσα σε όλο αυτό το κομφούζιο των ερωτηματικών με πρώτο τα πόσα ορφανά υπάρχουν στα βουνά της Ροδόπης και ποιος θα ελέγχει τις δαπάνες και τη λειτουργία του «ορφανοτροφείου» εμφανίστηκε και ο Δεσπότης. Υπερκινητικός ο νέος Ποιμενάρχης, κλήθηκε και πήγε. Αν πήγε μόνο για τον θεμέλιο λίθο έχει καλώς. Αν όμως χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τους πρωταγωνιστές ας είναι προσεκτικός και ας ρωτήσει τον συνάδελφο του στον Έβρο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις από παρόμοιες κινήσεις στο Δέρειο.

Τα πολλά κατασκευαστικά έργα της ομάδας αυτής, όπως το Τάμα του Έθνους στην Αθήνα και το ορφανοτροφείο στον Ακρίτα Ροδόπης χωρίς κρατικό έλεγχο και καθοδήγηση του αρμόδιου γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις σε όσους μπορούν να σκεφθούν κινδύνους μελλοντικούς."

Σχόλιο ιστολογίου: Η Χαρά Νικοπούλου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη της στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης, τη στιγμή που οι τουρκοπράκτορες τους δείχνουν μόνο τον δρόμο προς την τουρκοποίησή τους μέσα από την κάλπη...

Οι υπογραμμίσεις στο κείμενο έγιναν από το ιστολόγιο
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. evrethika sto akritikon kastelorizon os episkeptis prin apomerika hronia kai egine mia sizitisi metaxi emena kai duo kathigiton ex athinon opou den gnorizan kan p-ia eitan i k hara nikopoulou iopoia eihai prosfata haraktiristi apo tous kuprious osmia sinhroni iroida .autoi einai isinhroni mbourdelo ellada opou dimiourgise to teras a papandreou kai i alitia tou pasok opou ekmetaleutikan tin thisia orismenon paidion tou politehniou autoi i simerini kleftarades agiogdites tis ellados

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ'' ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ'' ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ Η ΦΥΛΛΑΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Χαρά έδωσε ένα παράδειγμα για μίμηση από άλλους Έλληνες. Εμπρός, λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]