Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκεφάλισαν και Βρετανό όμηρο...

Μαχητές της ισλαμιστικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία, κυκλοφόρησαν το Σάββατο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ο αποκεφαλισμός του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το βίντεο με τίτλο «Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής» αρχίζει με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, να ομιλεί για τη συνεργασία της χώρας με την ιρακινή κυβέρνηση και τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά για την πάταξη του Ι.Κ.

«Αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους», δηλώνει ένας άνδρας με βρετανική προφορά, ντυμένος στα μαύρα και με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Ο άγνωστος στέκεται πάνω από τον Χέινς, ο οποίος είναι γονατισμένος και φορά μια πορτοκαλί φόρμα, μεταδίδει το Reuters.
Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ο αποκεφαλισμός του γονατισμένου άνδρα.

Στο τέλος, ο μασκοφόρος παρουσιάζει έναν άλλον άνδρα λέγοντας ότι πρόκειται να θανατωθεί εάν ο κ. Κάμερον συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χέινς, πατέρας δύο παιδιών, απήχθη το 2013, ενώ εργαζόταν για λογαριασμό της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Acted, για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία.

Κάμερον: «Σατανική» πράξη
Ο Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε το Σάββατο ότι η δολοφονία του Ντέιβιντ Χέινς από την εξτρεμιστική οργάνωση ήταν μια καθαρά σατανική πράξη και υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους δολοφόνους ενώπιον της δικαιοσύνης, όσο διάστημα κι εάν χρειαστεί.
«Είναι αποτρόπαιο και φρικτό η δολοφονία ενός αθώου φιλανθρωπιστή. Η καρδιά μου βρίσκεται με την οικογένεια του Ντέιβιντ Χέινς, ο οποίος είχε επιδείξει εξαιρετικό θάρρος και σθένος σε όλη αυτή τη δοκιμασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να κυνηγήσουμε τους δολοφόνους και να τους οδηγήσουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, για όσο διάστημα χρειαστεί», καταλήγει ο κ. Κάμερον.

Ομπάμα: Βάρβαρη δολοφονία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σε έντονο ύφος τη «βάρβαρη δολοφονία» του Χέινς.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σήμερα δίπλα στο στενό μας φίλο και σύμμαχο σε αυτή τη θλιβερή στιγμή», δήλωσε ο κ. Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Θα συνεργαστούμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και με μια ευρεία συμμαχία εθνών από την περιοχή και από όλο τον κόσμο, ώστε να φέρουμε τους δράστες αυτής της αποτρόπαιης πράξης ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταστρέψουμε αυτή την απειλή προς τους λαούς των χωρών μας, την περιοχή και όλο τον κόσμο».
Ο κ. Ομπάμα έχει κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας συμμαχίας μεταξύ των χωρών της Δύσης και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το Ι.Κ.

Τον περασμένο μήνα η οργάνωση ανάρτησε δύο βίντεο όπου μέλη του Ι.Κ. αποκεφαλίζουν εν ψυχρώ δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας διαβασει ο Καμερον ιστορια, ας μαθει τι ειχε πει για το ισλαμ πριν πολλα χρονια ο Τσωρτσιλ με την διορατικοτητα που τον κατειχε και ας αλλαξει τις πολιτικες του στην Αγγλια εναντι των μουσουλμανων δραστικα οσο ειναι καιρος, αντι να εξαπολυει κουφιες απειλες. Εχει να αντιμετωπισει μια λερναια υδρα μεσα στο εδαφος της Αγγλιας την οποια εκτρεφουν εδω και πολλα χρονια με την πολιτικη τους & οικονομικη στηριξη στους μουσουλμανους εκει, υπερβολικα σεβομενοι απο την εποχη του Τονυ Μπλερ τα ανθρωπινα δικαιωματα τους εναντιον και εις βαρος των Βρετανων πολιτων και αλλων νομιμων πολιτων διαφορετικης εθνικοτητας. Η πλειοψηφια των Βρετανων πολιτων ειναι αγανακτισμενη απο την υπερβολικη στηριξη & αποδοχη των μουσουλμανων στην Αγγλια απο τις πολιτικες που εφτασαν στο απεραντο θρασος των μουσουλμανων να ζητουν την επιβολη της σαρια και των συνηθειων τους στην δημοσια ζωη αντι να σεβονται την χωρα που τους εξασφαλισε πλουσιοπαροχη διαβιωση. Ισως ειναι καιρος να αρχισει η απελαση εκατονταδων ισλαμιστων που διαβιουν στο Λονδινο και παραλληλα τρεφουν εχθρικα συναισθηματα για την Αγγλια. Κινησου αμεσα Καμερον αν οντως νοιαζεσαι επι της ουσιας για την χωρα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]