Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καύκασος διαθέτει επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η Νότια στρατηγική κατεύθυνση, διαθέτει ισχυρή επάνδρωση καλύπτοντας την ταραγμένη περιοχή του Ρωσικού Καυκάσου. Μια περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία για την Ρωσική ομοσπονδία μιας και αποτελεί το «μαλακό υπογάστριο», αναφέρει ο Ρωσικός τύπος.

Εκεί υπάρχουν επίσης και οι Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις, στις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας (7η στρατιωτική βάση), στην Νότια Οσετία (4η στρατιωτική βάση), καθώς και η 102η στρατιωτική βάση στην Αρμενία.

Ο νότιος Καύκασος κινδυνεύει από την εξάπλωση του «στρατευμένου Ισλάμ», καθώς και από τις εντάσεις με το Ιράν, αποτελώντας τις κύριες ανησυχίες της Ρωσίας σε αυτόν τον τομέα. Στο Rostov-on-Don ευρίσκεται και η έδρα του στολίσκου της Κασπίας Θάλασσας, αλλά και η Σεβαστούπολη που είναι η έδρα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στην νότια στρατιωτική περιφέρεια υπάρχει προτεραιότητα στην παραλαβή εξοπλισμού, και προσωπικού από το Ρωσικό γενικό επιτελείο. Οι περισσότεροι από τους νεοσύλλεκτους ή τα νέα όπλα αποστέλλονται κατευθείαν εκεί. Στην περιφέρεια αυτή βρίσκονται οι περισσότερες μονάδες μαχητικών ελικοπτέρων, ως αποτέλεσμα της αμυντικής μεταρρύθμισης 2009-2011. Επίσης όλες οι στρατιωτικές μονάδες της, διαθέτουν επάνδρωση που ξεπερνάει το ποσοστό του 90%!

Τρεις μηχανοποιημένες ταξιαρχίες πεζικού της 49ης Στρατιάς αποτελούν την πρώτη γραμμή στην περιοχή. Η ισχυρή 58η Στρατιά (πέντε σώματα) αποτελεί την δεύτερη βαθμίδα, η οποία θα «συνδράμει» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2ο Στρατού (τρεις ταξιαρχίες) της Κεντρικής Περιφέρειας της Samara αποτελεί το τρίτο κλιμάκιο. Επιπλέον, η 20η Μηχανοκίνητη ταξιαρχία φρουράς, που υπάγεται απευθείας στον Γενικό Επιτελείο, αποτελεί την στρατηγική εφεδρεία, η οποία μπορεί να μεταφερθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και να διεξάγει οποιαδήποτε αποστολή.

Σε μια εβδομάδα, το υψηλό επίπεδο της στελέχωσης και το σύγχρονο οπλοστάσιο επιτρέπουν στην νότια στρατιωτική περιφέρεια να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία πολεμική επιχείρηση από τις επτά ταξιαρχίες, με υποστήριξη από αέρα και θάλασσα. Σε συνδυασμό με τις στρατηγικές εφεδρείες, η νότια περιφέρεια της Ρωσικής ομοσπονδίας αποτελεί την πιο σημαντική περιοχή η οποία είναι «αρματωμένη έως τα δόντια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]