Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι λέτε, κ. Σόϊμπλε;

Γράφει ο Μ. Μελετόπουλος

Προκαλεί εντύπωση πόσο λίγο σχολιάσθηκε (ουσιαστικά αποσιωπήθηκε) από τον φιλοκυβερνητικό τύπο η εξωφρενική, αντισυνταγματική, παράλογη πρόταση του Σόϊμπλε να θεσπιστεί Επίτροπος Προϋπολογισμών, με αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να απορρίπτει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης!

Δηλαδή οι προϋπολογισμοί, που καταρτίζονται από εκλεγμένες από τον λαό κυβερνήσεις και εγκρίνονται από εκλεγμένα από τον λαό κοινοβούλια, θα μπορούν να απορρίπτονται από έναν διορισμένο υπάλληλο, εντολοδόχο του Βερολίνου!

Η πρόταση Σόϊμπλε δείχνει την βαθειά περιφρόνησή του προς τους θεσμούς και τους λαούς των χωρών που είχαν την κακοτυχία να εγκλωβισθούν στην Ευρωζώνη. Εκλογικές διαδικασίες, αιρετά σώματα, συντάγματα, θεσμοί, νόμοι των υποτίθεται κυρίαρχων κρατών τίθενται υπό την εξουσία ενός γραφειοκράτη-γκάουλάϊτερ.

Στην Κατοχή, οι Γερμανοί άφηναν, σε κάθε χώρα που κατελάμβαναν, να λειτουργεί τυπικά η κυβέρνηση, η δημόσια διοίκηση κλπ., αλλά από πάνω υπήρχε ένας Γερμανός αξιωματούχος που διοικούσε την κατεχόμενη χώρα. Είναι εκπληκτικό πόσο μοιάζει το μοντέλο διοίκησης των Γερμανών επί Κατοχής με την σημερινή «ευρεσιτεχνία» του Σόϊμπλε.

Ήδη πολύ πριν την πρόταση Σόϊμπλε, η διακυβέρνηση της χώρας έχει ουσιαστικά περιέλθει στον προληπτικό έλεγχο της τρόϊκας. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθετεί εξαναγκαστικά, και υπό την απειλή της μη καταβολής της επόμενης δόσης, οποιοδήποτε εξωφρενικό μέτρο προστάζει η ομάδα διορισμένων υπαλλήλων που στην πραγματικότητα κυβερνά την χώρα. Η κατάλυση και του τελευταίου ίχνους εθνικής κυριαρχίας στην χώρα μας εμφανίζεται τώρα με την πρόταση του Σόϊμπλε, που αποκάλυψε τι έχουν στο μυαλό τους οι Γερμανοί.

Η Ελλάδα από δικά της σφάλματα οδηγήθηκε στην χρεωκοπία, αλλά δεν της αξίζει και μία τέτοια μοίρα. Πολέμησε σκληρά σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους, στο πλευρό της Δύσης, με αιματηρές θυσίες γιά να αποκρούσει τον γερμανικό απολυταρχισμό. Οι Γερμανοί κατέστρεψαν την χώρα μας ολοσχερώς, εξόντωσαν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της, κατέστρεψαν την ύπαιθρο και όλη την βιομηχανική υποδομή, «δανείστηκαν» δηλαδή υπεξαίρεσαν τον εθνικό πλούτο. Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε. Αυτά δεν παραγράφονται, κ. Σόϊμπλε. Ούτε «ανήκουν στο παρελθόν».

Οι Έλληνες στην μακρά ιστορία τους «ξήλωσαν» πολλές αυτοκρατορίες, κ. Σόϊμπλε. Στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα «των χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν». Στα Δερβενάκια συνέτριψαν μία αυτοκρατορία που εκτεινόταν από τον Δούναβι μέχρι τον Νείλο. Το 1941 με την Μάχη της Κρήτης χάσατε τον πόλεμο, όπως παραδέχεται στις Αναμνήσεις που υπαγόρευσε στην γραμματέα του ο πρώην καγκελλάριός σας Χίτλερ.

Χρέος της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης είναι να ορθώσει το ανάστημά της και να θέσει βέτο, όπως νομικά δικαιούται, στην πολιτική που διέλυσε τα έθνη της Ευρώπης. Έστω και μόνη της. Άλλωστε τις μεγάλες μάχες, στην ιστορία μας, τις δώσαμε μόνοι μας, όταν όλοι οι άλλοι είχαν παραδοθεί.

Πηγή KontraNews

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο χαρακτηρισμός "ναζί" είναι χάδι γι' αυτή την βαθειά διαταραγμένη και συμπλεγματική προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]