Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελεύθεροι οι 49 Τούρκοι όμηροι των τζιχαντιστών στη Μοσούλη

Τον επαναπατρισμό των 49 Τούρκων που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές στη Μοσούλη του Ιράκ επιβεβαίωσε η τουρκική κυβέρνηση, εξέλιξη που θέτει τέλος στο θρίλερ που απασχολούσε για τρεις μήνες την Τουρκία. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πώς διασφαλίστηκε η απελευθέρωσή τους.

Η ομηρία ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Άγκυρα ήταν διστακτική σε ενεργό συμμετοχή στην αμερικανική «συμμαχία προθύμων» κατά του IS.

Οι Τούρκοι, ανάμεσά τους και διπλωμάτες, είχαν πιαστεί όμηροι στην προέλαση των τζιχαντιστών στη Μοσούλη τον Ιούνιο, όταν η ISIS κατέλαβε και το τουρκικό προξενείο στην πόλη. Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, απελευθερώθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου και είχαν φτάσει στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές δεν διευκρίνισαν με ποιον τρόπο κατάφεραν να απελευθερώσουν τους 49: Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου περιορίστηκε στο ότι απελευθερώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφορίων «μέσω των δικών τους μεθόδων» είπε ότι δεν διεξήχθη επιχείρηση.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η απελευθέρωση ακολούθησε «προσχεδιασμένη επιχείρηση» των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου, που έκανε τις ανακοινώσεις από το Μπακού, διέκοψε την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για να συναντήσει τους απελευθερωθέντες στο Σανλιουρφά, στη συροτουρκική μεθόριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]