Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία έστειλε παλιοσίδερα για βοήθεια στους Κούρδους

Μετά από την συνάντηση την περασμένη εβδομάδα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ με Κούρδους ηγέτες στο Ιράκ και την υπόσχεση του για βοήθεια σε στρατιωτικό υλικό, αποκαλύφθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των υλικών είναι ακατάλληλα για χρήση.

Σύμφωνα με το άρθρο της Μπιλντ που στηρίζεται στην αναφορά που έστειλε το υπουργείο Αμύνης προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βόλκερ Βίκερ, γιλέκα ασφαλείας που παρασχέθηκαν δεν παρέχουν ασφάλεια.
Από τις 1000 συσκευές νυχτερινής κατόπτευσης λειτουργούνε μόνο οι 650.
Για τα υπόλοιπα αναφέρεται πως θα χρειαστούνε τρεις εβδομάδες για να φτάσουν.

Από τα 58 οχήματα Unimog τα 35 δεν είναι σε κατάσταση για να χρησιμοποιηθούνε, ενώ η επισκευή τους είναι ακριβή και θα χρειαστεί χρόνο. 
Σύμφωνα με το άρθρο, αυτή τη στιγμή έτοιμα προς χρήση είναι μόνο τα 23.

Σύμφωνα με την Μπιλντ, το έτοιμο προς χρήση στρατιωτικό υλικό περιλαμβάνει επίσης κράνη, ασυρμάτους και ανιχνευτές μετάλλου.

Κατά τα φαινόμενα, η Γερμανία άδειασε τα σκουπίδια από τις αποθήκες της, και τα "ξεφόρτωσε" στους Κούρδους για να τους... βοηθήσει!

6.300 νέα μέλη στους τζιχαντιστές
Σύμφωνα με το ευρισκόμενο στο Λονδίνο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας, η οργάνωση ΙΚΙΛ βρίσκεται στην φάση με την μεγαλύτερη συμμετοχή.
Αναφέρεται πως τον προηγούμενο μήνα εντάχθηκαν περισσότερα από 6 χιλιάδες νέα μέλη στις δυνάμεις της που μάχονται στην Συρία. Σύμφωνα με το ευρισκόμενο στο Λονδίνο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συρίας, η οργάνωση ΙΚΙΛ βρίσκεται στην φάση με την μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουραχμάν, από τα νεα 6.300 νέα μέλη της οργάνωσης, τα 1000 περίπου είναι ξένοι και οι υπόλοιποι είναι Σύριοι.Παλιότερα υπηρχαν υποθέσεις πως οι ενοπλες δυνάμεις της ΙΚΙΛ στην Συρία είναι 6 με 7 χιλίαδες άτομα και οτι μαζι με αυτούς που μάχονται στο Ιράκ φτάνουν σε σύνολο τους 15 χιλιάδες μαχητές.

Στην Σαουδική Αραβία που είναι από τους στυλοβάτες της ΙΚΙΛ, ο Μεγάλος Μουφτής Σείχης Αμπντουλαζίζ ελ Σείχ αναφορικά με την ΙΚΙΛ και την Αλ Κάιντα, δήλωσε πως ¨ οι ακραίες απόψεις που κατεστρέφουν τον κόσμο και τον πολιτισμό και η τρομοκρατία δεν αποτελούν καθόλου τμήμα του Ισλάμ, αλλά είναι ο Νο1 εχθρός του, ενώ τα πρώτα θύματα ειναι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι¨.

Το ΠΚΚ χτύπησε την τουρκική στρατοχωροφυλακή
Ομάδα μελών του ΠΚΚ πραγματοποίησαν επίθεση με τυφέκια και ρουκέτες , κατά της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας στην πόλη Κοτζάκιοι του νομού Ντιγιαρμπακίρ

Η ομαδα των ΠΚΚδων έκανε την επίθεση με ρουκέτες και όπλα τις βραδινές ώρες, κατά της στρατοχωροφυλακής,της αστυνομίας, όπως και των παρακείμενων καταλυμάτων αστυνομίας και στρατού.
Οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν και ακολούθησε σύγκρουση για κάποιο διάστημα. Οι ΠΚΚδες ευρισκόμενοι κάτω από πυκνά πυρά, επωφελήθηκαν από το σκοτάδι και διέφυγαν. Από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος νεκρός ή τραυματίας. Μετά από την επίθεση άρχισε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Αναφέρεται πως συνεχίζεται η επιχείρηση για την σύλληψη των ΠΚΚδων.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]