Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας από χώρες της Μέσης Ανατολής προς το Κοσσυφοπέδιο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα επί των θεμάτων τρομοκρατίας, Bashkim Zeqiri, «στο κοσσυφοπέδιο, υπάρχει μια στέρεη νομική βάση για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας».

Ο ίδιος δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και ότι τα τελευταία χρόνια έχει εισρεύσει στο Κοσσυφοπέδιο πακτωλός χρημάτων, από τη Μέση Ανατολή, που μόνο για το 2014 ανέρχονται στα € 50.000.000.

Σύμφωνα με έκθεση για την τρομοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το 2013, αναφέρονται ρητώς παρατηρήσεις και αστοχίες, όσον αφορά την παράνομη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Η κυβέρνηση του Κοσσόβου και τα θεσμικά της όργανα, οφείλουν να προσεγγίσουν με σοβαρότητα το όλο θέμα, μέσω συμφωνίας. Μία από αυτές τις παρατηρήσεις, είναι οι άγνωστες πηγές χρηματοδότησης ορισμένων ΜΚΟ, κάτι που έχει θέσει το Κοσσυφοπέδιο υπό διεθνή επιτήρηση από τις διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας.

«Μόνο φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, φέρεται να εισήλθε στο Κοσσυφοπέδιο ποσό «μαύρης χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» ύψους € 50.000.000 από χώρες της Μέσης Ανατολής, που δεν κατονομάζονται. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αναλυθούν, να αξιολογηθούν, και να δοθεί το αναλυτικό προφίλ όλων των συναλλαγών, και αυτό απαιτεί μια πολύ σοβαρή προσέγγιση», είπε ο Zeqiri.

Μόλις χθες η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του προέδρου της ισλαμικής κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου Ναΐμ Τερνάβα, λόγω χρηματοδότησης του από μαύρες πηγές καθώς και την ύπαρξη «ύποπτων» ιμάμηδων.

Σε επιχείρηση της αστυνομίας, πολλοί ιμάμηδες του Πρίζρεν, Κατσανί και του Γκνιλάνε, συνελήφθησαν μαζί με άλλα άτομα και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία.
Επίσης συνελήφθηκαν πάνω από 30 άτομα ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου αλ Νούσρα» στη Συρία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]