Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στον Πούτιν

Μην εφαρμόσετε το εμπάργκο σε βάρος της Ελλάδας

Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στον Πρόεδρο Πούτιν. Όχι για την εθνική αντίσταση, ούτε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε κάν για τις προσωπικές ηρωικές πράξεις κατά του φασισμού και του κατακτητή, πράξεις που τον μετέτρεψαν σε σύμβολο των αγωνιστών για δημοκρατία και προκοπή στα πέρατα της οικουμένης.

Αλλά, όπως πάντα, έτσι και τώρα η φήμη του και η παγκόσμια αναγνώρισή του μπαίνει στην υπηρεσία ενός και μόνο σκοπού. Της υπεράσπισης των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αφού θυμίζει ότι για τους αγώνες τους οι Έλληνες "τιμωρούνται" και χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα, με κυβερνήτες που μένουν μόνο για να ολοκληρώσουν την καταστροφή, ζητά, αυτός ο Μανώλης Γλέζος, το σύμβολο της αντίστασης, να μην εφαρμοστεί το εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και "ελπίζω, λέει, να εισακουστώ". 

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής ακολουθεί.

Προς τον Πρόεδρο
της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα
Βλαντιμίρ Πούτιν
Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.
Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου.  Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.  Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.
Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ. 

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας
Μανώλης Γλέζος
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. oyst palio komoynistes toy kostaxexan.lougkres

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήξερα ότι είσαι βλάκας. Ήξερα ότι είσαι ρουφιάνος. Ήξερα ότι είσαι αγράμματος. Αλλά δεν ήξερα ότι διεκδικείς με πάθος να ζήσεις το όνειρό σου και να νιώσεις γυναίκα

      Διαγραφή
    2. Την δική μου απάντηση θα σου την δώσω από κοντά...

      Διαγραφή
  2. Η επιστολή του Γλέζου, σε ύφος κλαψούρη Χατζηαβάτη, δεν με κάνει καθόλου περήφανο. Τον ψήφισαν στην Ευρωβουλή για να μάς εκπροσωπεί και όχι να μάς γελοιοποιεί.

    Αντιθέτως, οι πολιτικοί, αντί να κλαίγονται, θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι μπορούμε να απέχουμε από το εμπάργκο στη Ρωσία
    και, κατά συνέπεια, να μην δεχόμαστε ρωσικά αντίποινα. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός είπε ότι κλαίγονται; Πριν καν σκεφτούν να εφαρμόσουν εμπάργκο οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, ο Βενιζέλος εμπόδισε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, μειώνοντας τις βίζες. Δυο ρωσικά γραφεία ταξιδίων χρεοκόπησαν, αλλά πόσες ελληνικές επιχειρήσεις θα κλείσουν λόγω της αποχής Ρώσων τουριστών; Δε θα ακούσουμε κιχ γι' αυτό ούτε από τα ΜΜΕ ούτε από την ΚΕΦΑΛΟγιάνναινα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ είπα ότι κλαίγονται, διότι αυτό κάνει ο Γλέζος και οι άλλοι προσποιούνται ότι τρέχουν και δεν φθάνουν. Δεν το ξέρω ότι πριν εφαρμόσουν το εμπάργκο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, ο Βενιζέλος εμπόδισε χιλιάδες Ρώσους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, μειώνοντας τις βίζες και ούτε νομίζω ότι είναι σωστό, διότι δεν θα είχε λόγο να το κάνει.

      Θα ήθελα να τονίσω ότι στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε ο «τάδε» υπουργός έκανε αυτό, λες κι ο καθένας δρα αυτοβούλως. Έδρασε ο Βενιζέλος εν αγνοία του Σαμαρά και αν ναι, γιατί ο τελευταίος δεν διαχώρισε την θέση του; Η κυβέρνηση, λοιπόν, απλώς εφάρμοσε τις εντολές της ΕΕ, χωρίς ούτε να ζητήσει να εξαιρεθεί, ούτε να κάνει χρήση του βέτο, ουδέ καν του δικαιώματος να διαχωρίσει την θέση της. Διάβασες το άρθρο που παρέθεσα;

      Ούτε η χρεοκοπία των ρωσικών τουριστικών γραφείων σχετίζεται με την Ελλάδα. Επίσης, η μείωση των τουριστών στην Ελλάδα από Ρωσία και Ουκρανία δεν είναι άσχετη με την κρίση. Να λέμε τα πράγματα με τα’ όνομά των.

      Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει άριστα την δουλειά της, όταν την αφήνουν να την κάνει. Την εμπόδισε, όμως, η κυβέρνηση της Αθήνας να παραστεί σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Μόσχα, παρά τις διαμαρτίες της.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]