Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Ζητά να μην τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Σύνδεσης που έχουν συνάψει Κίεβο και Ε.Ε.



Η κυβέρνηση της Ρωσίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση χθες να μη θέσει σε ισχύ τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία πριν διευθετηθούν όλα τα ζητήματα τα οποία άπτονται της συμφωνίας αυτής και εγείρουν ανησυχίες στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ δήλωσε έπειτα από συνομιλίες που διεξήγε στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χουχτ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν ότι η Μόσχα πρέπει να επανεξετάσει τους κανόνες που εφαρμόζει σε ό,τι αφορά τους δασμούς με την Ουκρανία μόλις τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία Σύνδεσης.

«Φοβούμαι ότι οι συνάδελφοί μας δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την κλίμακα του προβλήματος με το οποίο θα βρεθούμε αντιμέτωποι», δήλωσε ο Ουλιουκάεφ, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και πρόσθεσε πως η συμφωνία αυτή δημιουργεί «ζώνες κινδύνου» για τη Μόσχα.

«Επιμένουμε στο ότι όσον αυτές οι ζώνες κινδύνου δεν ξεκαθαρίζουν, η Συμφωνία Σύνδεσης ανάμεσα στην Ουκρανία και στην ΕΕ δεν θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ΕΕ συνήψε τη συμφωνία με την Ουκρανία την 27η Ιουνίου — την ίδια συμφωνία που ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς είχε απορρίψει τον περασμένο Νοέμβριο, μια απόφαση που πυροδότησε τις διαδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του τον Φεβρουάριο.

Η Μόσχα μεταξύ άλλων εκφράζει φόβους πως η Ουκρανία ενδέχεται να επανεξαγάγει προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί στην ΕΕ στη Ρωσία, παρακάμπτοντας δασμούς που επιβάλει η Ρωσία για να προστατεύει τη δική της οικονομία.

Πριν από τις τριμερείς συνομιλίες στις Βρυξέλλες ο Ουλιουκάεφ είχε εκτιμήσει μιλώντας στο RIA ότι η συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας υπάρχει κίνδυνος να «εκτοπίσει ρωσικά προϊόντα από τις ευρωπαϊκές αγορές», αλλά και «ουκρανικά προϊόντα από την ουκρανική αγορά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Kεφάλαιο 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]