Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλοι τους ίδιοι είναι!

Ελπίζω ότι πολλοί θα θυμούνται τον Πάγκαλο όταν έριξε την ιδέα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούν να συνεργαστούν και να κυβερνήσουν σαν φιλαράκια. Τότε τον καλό καιρό που Πασόκοι και Νεοδημοκράτες σφάζονταν στο μπουρδέλο (το μπουρδέλο είναι δικός τους όρος και όχι δικός μου) όπως «σφάζονταν τα παλληκάρια στης Μαρίας την ποδιά». Και τα αποτελέσματα; Όλα είναι μιά χαρά.

Γι αυτό δεν πρέπει να εκπλαγεί κανένας με τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο και τις ιδέες του για συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ξέρει ο Δημήτρης...
Και γιατί όχι Ν Δ και ΣΥΡΙΖΑ;
Βλέπει κάποιος κάποια διαφορά μεταξύ τους;
Εγώ πάντως δεν βλέπω.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν την καταστροφή. Αμφισβήτηση σε αυτό δεν υπάρχει από κανέναν, πλην των κομματόσκυλων και των επιχειρηματιών που οφελήθηκαν τα μέγιστα από τα δύο αυτά (απο)κόμματα. Το μόνο που ενδιαφέρει στους συγκυβερνώντες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι να παραμείνουν στην διοίκηση εις τους αιώνας των αιώνων ή έως ότου να παραγραφούν όλα όσα αδικήματα έχουνε διαπράξει. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουν αυτό, είναι να μεταφέρουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν (και τα κέρδη που αποκόμισαν και τα μετέφεραν σε τόπους εξωτικούς) στις πλάτες των πολιτών. Καλή κομπίνα και έχει και τη σιγουράντζα της, αφού οι ίδιοι (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) είναι το κράτος, οι ίδιοι φτιάχνουν τους νόμους που τους... αθωώνουν.

Το ΣΥΡΙΖΑ, από ότι εγώ βλέπω, θέλει να συνεχίσει την ίδια τακτική. Ακούσατε ποτέ επίσημα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει - απαιτεί ξεκάθαρες εξηγήσεις από τους κυβερνώντες για το πως φτάσαμε ως εδώ;
Τις μόνες αρλούμπες που αναμασά ο Αλέξης είναι ότι θα κάνει στάση πληρωμών (ιδέες που απεκόμισε από το ταξιδάκι του στην Αργεντινή). Και, μετά, θα αλλάξει την Ευρώπη!!!

Πρώτον: Δεν νομίζεις ομορφο-λεβέντη ότι πρώτα θα πρέπει να τους ρωτήσεις αν θέλουν αλλαγές;
Και δεύτερον. Με ποιούς θα αλλάξεις την Ευρώπη Αλέξη μας; Με τους γύφτους που ήταν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με το κόμμα σου ή με τους άπλυτους άκουρους χωρίς γραβάτα που πήγαν στην ευρωβουλή;
Τι νομίζεις ότι η είναι ευρωβουλή; Ζωοπανήγυρη;

Τους μόνους που «φοβερίζει» είναι ή κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σοϊμπλε. Λες και αυτοί τα έκλεψαν και τα έχουν βάλει σε off - shore εταιρίες.

Να γίνω του Διαβόλου ο συνήγορος;
Πες ότι φταίει η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόϊμπλε.
Πώς θα τους δικάσεις ομορφάντρα μου;
Και που θα τους δικάσεις;
Στα αλώνια ή στα σαλόνια; Κι επειδή του λόγου σου δεν είσαι από τα αλώνια, βλέπω να το προγραμματίζεις για τα σαλόνια... στα δικά τους τα σαλόνια!

Αλλά ο Αλέξης για τους πραγματικούς ένοχους τσιμουδιά… Άχνα… Χάρακας…
Ούτε κουβέντα! Γιατί, ο Αλέξης, μπορεί να είναι πολλά, αλλά κορόιδο δεν είναι..
Αφού στο μέλλον θα γίνουν συνεταιράκια. Τα αυριανά συνεταιράκια του θα… ασπειλήσει;
Δεν περνάει ημέρα που να μην ακούσω ή να μην διαβάσω ότι έπιασαν κάποιον ιδιώτη ή δημόσιο υπάλληλο που έκλεψε.
Ακούσατε τον Αλέξη να πη ότι θα βάλει τέλος σε αυτή την ασυδοσία;
Πάντως εγώ δεν τον άκουσα.
Το μόνο που ακούω είναι ότι θα διπλασιάσει τους μισθούς (ένεκα δοκιμασμένο, πιασάρικο και αποδοτικό το «λεφτά υπάρχουν», ο χαμογελαστός Αλέξης το πλασάρει με έναν διαφορετικό τρόπο)...

Και μην ξεχνάμε το Ποτάμι του αριστερούλη Σταύρου Θεοδωράκη. Δεν ξέρω αν προσέξατε τις δηλώσεις που έκανε στις ευρωεκλογές. Στα τηλεπαράθυρα όπου βρισκόταν δήλωνε ότι το Ποτάμι πρέπει να βγει τρίτο κόμμα για να συνεργαστεί ή με Νέα Δημοκρατία ή με το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Να συνεργαστεί ή με τον έναν ή με τον άλλον για να συνεχιστή το ίδιο σύστημα.
Να συνεργαστούν αυτοί με τον Σταύρο για να σωθεί ο τόπος λέμε…!
Για τα προβλήματα και αυτό το χάλι τίποτα. Αυτά αποτελούν «παρελθόν» και πρέπει τώρα οι ληστοσυμμορίτες (με νέες μάσκες) να ετοιμάσουν το μέλλον… το δικό τους μέλλον…

Στην ουσία οι Ευρωπαίοι τα έφαγαν. Εάν θυμάστε έναν μεγαλο-δημοσιογράφο που ακούει στο όνομα Ευαγγελάτος (ναι ντε, αυτός με τα… στρώματα) όταν άρχισε η κρίση δημοσίευε με ντοκουμέντα (έδειχνε πλάνα) πως οι Έλληνες κυκλοφορούν οδηγώντας τα καλύτερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Και όχι μόνο... Οι Έλληνες, έλεγε τότε ο "έγκριτος" ζούνε πλουσιοπάροχα, αφού τρώνε ντομάτες από την Πολωνία, πίνουνε γάλα από την Ολλανδία, αγοράζουν σιτάρι για τα κόλλυβα από την Ουκρανία, κλπ. 
Και δεν ήταν ο μόνος "έγκριτος" που τα έλεγε αυτά... 

Γι' αυτό Γεράσιμε αν θέλεις φτηνό λάδι θα πρέπει να μαζέψεις ελιές.
Αν θέλεις φτηνό γάλα θα πρέπει να μάθεις να αρμέγεις όπως οι Ολλανδοί.
Αν θέλεις φτηνά κόλλυβα θα πρέπει να σπέρνεις σιτάρι όπως οι Ουκρανοί.
Κατάλαβες Γεράσιμε ραγιά, για που (ή ως τι) σε προορίζουν;

Αν δεν κατάλαβες, να αρχίσεις να ανησυχείς. Γιατί εσύ τους (ξανα)ψήφισες κι αυτοί σου ετοίμασαν το επόμενο "πακέτο προσφορών". 
Τα χειρότερα έρχονται, ραγιά. Κι έρχονται για σένα, αφού εσύ τα επέλεξες, αφού διάλεξες τις χάντρες και τις μεταξωτές κορδέλες, ενώ στην πραγματικότητα επέλεγες τους ίδιους διεφθαρμένους, τα ίδια λαμόγια, τους ίδιους απάτριδες, τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους, να συνεχίσουν να σε βιάζουν, να σε ξεσκίζουν, να σε δολοφονούν αργά και βασανιστικά...

Εσύ, ραγιά, διάλεξες την ασφάλεια του δυνάστη - εκτελεστή σου και όχι την θαλπωρή του αγώνα για τη ζωή σου... 

Και να δεις πως το είχανε πει κάποιοι που σκοτώθηκαν για να ζήσεις εσύ ελεύθερος... Το θυμάσαι φαντάζομαι: "Καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή". 
Στην περίπτωσή σου, ελληναρά μου, τα σαράντα χρόνια είναι μόνο ο... προθάλαμος. Γιατί, αν δεν τα έμαθες, ξεπούλησαν τα πάντα, και βάλανε εσένα στην συσκευασία σαν... δώρο!

Κι αν δεν το ξέρεις, να σου το πω κι αυτό: Η Ελευθερία είναι ένα αγαθό που το κερδίζεις με αγώνα, από όλους εκείνους που θέλου να σου το στερήσουν... Και είναι πολλοί εκείνοι που σε θέλουν σκλάβο τους, για να ακουμπάνε τα πόδια τους στην πλάτη σου και να κερδίζουν ακόμη και από το θάνατό σου...

Peter Triantaffyllos Toronto

ΥΓ: Όσο για τους Χρυσαυγίτες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι παλαβοί!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]