Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «Ιμπραήμ» απειλεί (και) την Ελλάδα!

Γράφει η Δήμητρα Αθανασοπούλου

Αν η Ιστορία είναι ένα σφαγείο, όπως είχε πει κάποτε ο Χέγκελ, όπου θανατώνονται πόθοι και αξίες, ενώ βασίλεια, δυναστείες και κοσμοθεωρίες γεννιούνται μόνον για να πεθάνουν, τότε σε τι «μεταφράζεται» ο διακαής, πλην νοσηρός πόθος των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ να βαδίσουν με ευλαβική συνέπεια στα χνάρια της «νεκρής» πλέον Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Οπως όλα δείχνουν, στην αναβίωση του κομματιασμένου οθωμανικού ονείρου -δηλαδή στην επέκταση των Ισλάμ και την επιβολή του νόμου της σαρίας ακόμα και σε τόπους όπου δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο- μέσα από την αναδιαμόρφωση των συνόρων της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης, με έναν από τους βασικούς σταθμούς απόβασης την Ελλάδα.

Οι ιεροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, αφού κήρυξαν την ίδρυση χαλιφάτου και κάλεσαν τζιχαντιστικές οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο να εκφράσουν την πίστη τους σε αυτό, προχώρησαν στην έκδοση ενός χρονοδιαγράμματος του επεκτατικού πολέμου τους.

Σε έναν κόσμο όπου όλα χαρτογραφούνται... διέρρευσε, φυσικά, και ο χάρτης του ιερού πολέμου, αποκαλύπτοντας τις βλέψεις των ιερών μαχητών για την επιβολή του ισλαμικού νόμου: από την Τουρκία και την Κύπρο, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα περάσουν έως και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο του επεκτατικού πολέμου των ισλαμιστών, η χώρας, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εντάσσονται στο πρώτο μέρος του σχεδίου, ενώ η Ιβηρική Χερσόνησος -όπου το ισλαμικό στοιχείο έχει γράψει τη δική του ιστορία για 700 χρόνια, έως τα τέλη του 15ου αιώνα- προβλέπεται να έχει κατακτηθεί έως το 2020.

Ο χάρτης του ιερού πολέμου είχε «κυκλοφορήσει» νωρίτερα από την τούρκικη ιστοσελίδα Son Dakika, η οποία είχε χαρτογραφήσει τις «βλέψεις» του ΙΚΙΛ. Μετά όμως την κήρυξη του χαλιφάτου από τη σουνιτική οργάνωση των οπαδών του «ιερού πολέμου», η οποία έχει μάλιστα αποκηρυχθεί ακόμα και από την Αλ Κάιντα, ο χάρτης του επεκτατικού ιερού πολέμου αποκτά ειδικό βάρος. Η ανακήρυξη δε του ηγέτη του ΙΚΙΛ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντισε σε χαλίφη και ηγέτη όλων των μουσουλμάνων και η αλλαγή ονόματος του ΙΚΙΛ σε Ισλαμικό Κράτος προσδίδουν στον «ιερό επεκτατικό πόλεμο» έναν «πανμουσουλμανικό χαρακτήρα», γεγονός που το καθιστά πιο επικίνδυνο. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι ο νέος χαλίφης που «κάνει τον κόσμο να τρέμει», όπως σχολίαζε το γαλλικό περιοδικό «Marianne», δηλώνει ότι επιθυμεί να αποκαλείται στο εξής Ιμπραήμ -όνομα του υιού του Μωάμεθ-, έτσι ώστε να συστηθεί ως διάδοχος και προφήτης, τότε αυξάνει τις πιθανότητές του να κάνει τουλάχιστον τον μουσουλμανικό κόσμο να τον «ακολουθήσει» στο «επεκτατικό όραμά του». Είναι άλλωστε ενορχηστρωτής του πρώτου «ιερού πολέμου» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Αν λάβουμε, τέλος, υπόψη τους 5.000 Ευρωπαίους και Βορειοαφρικανούς τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ, τότε ο κίνδυνος μεγαλώνει, ιδίως αφού «αυτοί οι σε υπαρξιακή κρίση Ευρωπαίοι και Βορειοαφρικανοί» επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Το χαλιφάτο του 21ου αιώνα -91 χρόνια μετά τη διάλυση του τελευταίου χαλιφάτου, εκείνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- είναι η «νέα απειλή για τον κόσμο», όπως σχολίαζε το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur».

Σε αυτό το σημείο ας ορίσουμε τι είναι χαλιφάτο, το οποίο στα αραβικά σημαίνει διαδοχή. Πρόκειται για ένα ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει το σύνολο των μουσουλμάνων πιστών (ουμά), που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο (σαρία) και που κυβερνάται από έναν μοναδικό χαλίφη, που θεωρείται διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.Χαλίφης στη θέση του χαλίφη λοιπόν. Η ατέρμονη επαναλαμβανόμενη φράση του Ιζνογκούντ δεν αφορά αυτή τη φορά φυσικά πρόσωπα αλλά κράτη... Και δεν θα είναι μέρος ακόμα μίας γαλλικής κομεντί, αλλά πιθανόν το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο δράμα της ανθρωπότητας.

Ο ΧΑΛΙΦΗΣ ΙΜΠΡΑΗΜ

Κάποιοι τον αποκαλούν «αόρατο σεΐχη», ενώ άλλοι τον αντιμετωπίζουν ως τον «νέο Μπιν Λάντεν». Εκείνος όμως συστήνεται ως χαλίφης Ιμπραήμ -ο διάδοχος του Μωάμεθ και κατ' επέκταση και όλων των μουσουλμάνων- ενώ παράλληλα διατυμπανίζει ότι θέλει να σβήσει από τον χάρτη την Αλ Κάιντα. Και το έχει ήδη καταφέρει, αφού τελευταία κανείς δεν μιλά για το έως τώρα μεγαλύτερο «δίκτυο τρόμου». Ο 43χρονος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο έως τώρα αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και νυν χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, που ενσαρκώνει το νέο σύμβολο του «σύγχρονου τρόμου», προέρχεται από θρησκευόμενη οικογένεια, είναι κάτοχος διδακτορικού στις Ισλαμικές Σπουδές από το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 10.000.000 δολάρια.

Πηγή "Δημοκρατία"

Ο "χαλίφης" καλεί όλους τους μουσουλμάνους

Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι κάλεσε τους απανταχού μουσουλμάνους σε παγκόσμια τζιχάντ.
Σε ηχογραφημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο ηγέτης του ΙΚ (πρώην ΙΚΙΛ) κάλεσε τους μουσουλμάνους να γίνουν «πρωταθλητές στην θρησκεία του Αλλάχ» εφαρμόζοντας τις μεθόδους του ιερού πολέμου.
Τους κάλεσε επίσης να  μεταναστεύσουν στο «σπίτι του Ισλάμ» από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται,  λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί καθήκον για κάθε μουσουλμάνο.
«Βιαστείτε μουσουλμάνοι, ελάτε στη χώρα σας. Ναι, είναι η χώρα σας», ακούγεται να λέει ο αλ Μπαγκντάντι.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Βιωνουμε ποικιλες ραγδαιες βιαιες ανακαταταξεις παγκοσμιως, πολλα τα ηφαιστεια που βραζουν και τα μετωπα που ανοιγονται, με τους ασκους του Αιολου να πνεουν απειλητικα & επικινδυνα. Τι να πρωτοσκεφθει ο μεσος απλος πολιτης, την δυσκολη καθημερινοτητα της επιβιωσης η οσα δραματικα ερχονται;;;;;Kαι απο που να φυλαχθει καποιος;;;;; Απο την εσωτερικη σηψη και διαλυση της κοινωνιας & της χωρας η απο τους εξωτερικους εχθρους που πολλαπλασιαζονται στην γειτονια μας;;;;; Ακουει κανεις απο τους δηθεν ηγετες του τοπου μας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ... Ο ΙΣΜΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΙΣΑΑΚ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .. ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΓΑΡΗΝΟΙ ... ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ , Ο ΙΣΜΑΗΛ ή Ο ΙΣΑΑΚ ? ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ .... ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΛΩΝΟΣ ... Η ΡΙΖΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ... Ο ΑΒΡΑΑΜ ... ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ... ΔΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]