Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοι θέλουν να διασπάσουν τη Ρωσία;

Γράφει ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Ήδη το 1997, σε «ειδική» γεωπολιτική επιθεώρηση των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πολιτειολόγος και γνωστός συνεργάτης της CIA και του Πενταγώνου, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, δημοσίευσε τον «παγκόσμιο χάρτη» του (“World View Map”). Ήταν το έτος, κατά το οποίο είχε κυκλοφορήσει και το θεωρούμενο πλέον ως «κλασικό» έργο του με τίτλο «Η μεγάλη σκακιέρα», όπου και εκφράζονται οι αμερικανικές επιδιώξεις για κυριαρχία πάνω στον πλανήτη.

Στον ως άνω χάρτη του λοιπόν ο Μπρεζίνσκι κάνει λόγο για «Ομοσπονδιοποιημένη Ρωσία» (“Confederated Russia”), η οποία απαρτίζεται από τρία συστατικά μέρη: τη Ρωσία (“Russia”), τη Σιβηρία (“Siberia”) και τη Δημοκρατία της Άπω Ανατολής (“Far Eastern Republic”). Είναι λοιπόν πάγια θέση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η τριχοτόμηση του ογκώδους ρωσικού γεω-χώρου, κάτι το απολύτως λογικό, εφόσον έτσι εξασφαλίζεται η ηγεμονία των ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα πλάι στην πολυδιασπασμένη (και άρα αδύναμη) «Ομοσπονδιοποιημένη Ρωσία» ο Μπρεζίνσκι τοποθετεί μια παντοδύναμη τοπική ανταγωνιστική της Μόσχας δύναμη: τη «Μεγαλύτερη Κίνα» (“Greater China”)!

Την ως άνω βασική ιδέα πήρε ένας καλός «μαθητής» του Μπρεζίνσκι, ο Βουλγαροεβραίος Σολομών Πασί (πρώην υπουργός εξωτερικών της Βουλγαρίας, το 2001-2005), και έφτιαξε έναν παρόμοιο χάρτη, που ΠΡΩΤΟΙ εμείς παραθέσαμε σε όλο τον ελληνικό Τύπο πριν από τρία χρόνια στην «Ε.Ω.».


Ο χάρτης του Σολομών Πασί.

«Έτσι ο Σολομών Πασί βλέπει τη Ρωσία κατά τον 21ο αιώνα» τιτλοφορείται ο χάρτης αυτός, σύμφωνα με τον οποίο η σημερινή Ρωσική Ομοσπονδία «σπάζει» στα τρία: Ευρωπαϊκή Ρωσία με πρωτεύουσα το Σανκτ Πέτερμπουργκ, Σιβηρία με πρωτεύουσα το Νοβοσιμπίρσκ και Δημοκρατία της Άπω Ανατολής με πρωτεύουσα το Χαμπαρόβσκ...

Όμως, με δημοσιεύματά μας επίσης, αποδείξαμε ότι... ο Σολομών Πασί είναι ο «σταθμάρχης» της υπερστοάς (στοάς των στοών) «Μπένε Μπερίτ» στη χώρα της Βουλγαρίας! Και ότι ο ίδιος αποτελεί «ειδικό εμφύτευμα» της σοβιετικής KGB στα μετακομμουνιστικά Βαλκάνια, προκειμένου το Κόκκινο Ιερατείο να μπορεί να ελέγχει πλήρως και τη «δημοκρατική μετάβαση» των χωρών αυτών... Επρόκειτο ασφαλώς για σχέδιο του Γιούρι Αντρόποφ ήδη από το έτος 1982.

Ποιον συμφέρει λοιπόν σήμερα να προωθείται ένα τέτοιο σενάριο; Ποιος επιθυμεί τη διάσπαση της Ρωσίας και τον τεμαχισμό της σε τρεις ξέχωρες ζώνες;

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]