Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και που να πιάσουν οι πραγματικές ζέστες…


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Θερμό καλοκαίρι από πλευράς καιρού δεν έχουμε δει ακόμη… Κάτι μικρο-καύσωνες δύο-τριών ημερών και τίποτα το σπουδαίο.  Στην πολιτική σκηνή όμως οι ζέστες έχουν κτυπήσει κόκκινο γιατί διαφορετικά δεν εξηγούνται τα όσα βλέπουμε και ακούμε. 
Δυστυχώς για το πολιτικό σκηνικό της χώρας τελείωσε το «όπιο του λαού», δηλαδή το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα το ενδιαφέρον που είχαμε όλοι μας για το μέχρι που θα έφθανε αυτή η Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ.  
Τώρα τα κεφάλια μέσα στα προβλήματα.  Αλλά όπως και να το κάνει κανείς είχαμε κάτι να ξεφύγουμε από την μιζέρια με το που περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και φυσικά ως γνήσιοι Έλληνες ρίξαμε τα αναθέματα μας στους μετέπειτα «ήρωες» εξ αιτίας της ήττας μας από την εθνική ομάδα της Κολομβίας την πρώτη αγωνιστική!!! 

Ας πάμε στο πολιτικό μενού τώρα.  Και τι δεν περιλαμβάνει αυτό.  Να αρχίσουμε από την νέα «επιτυχία» της κυβέρνησης;  Το νέο σχέδιο της…  Λέγεται «μικρή ΔΕΗ»…  Για να είμαστε ειλικρινείς, ως άλλος κ. Χρυσοχοΐδης και εμείς δεν έχουμε διαβάσει όχι το μνημόνιο αλλά όλο το νομοσχέδιο για το τι προβλέπεται για την petit ΔΕΗ (ή είμαστε στην Ευρώπη ή δεν είμαστε…) με κάθε λεπτομέρεια.  Και δεν το πράξαμε όχι από βαρεμάρα αλλά γιατί γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα συμβεί… 

Ντροπή θα πείτε, και όμως δεν είναι…. Ας μας πει κάποιος ένα πλάνο των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που έχει λειτουργήσει προς όφελος της χώρας και των πολιτών!!! Τι; Κανένα… Α, ας μην είμαστε άδικοι.  Πρέπει να είμαστε έντιμοι και εμείς όπως και οι πολιτικοί μας, που λέει ο λόγος…  Μας κορόιδεψαν ποτέ; Μας είπαν ψέματα ποτέ; Δεν έκαναν ότι είναι δυνατόν για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, τον λαό;  Ποιον λαό; Άντε πάλι οι ζέστες… Τους ολιγάρχες εννοούμε… 

Εμείς βέβαια θυμόμαστε μια απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας, της ΔΕΗ συγκεκριμένα, με δύο ονόματα… Energa και Hellas Power!!! Δηλαδή αν πάρουμε ως βάση τη προηγούμενη «απελευθέρωση» στην ηλεκτρική ενέργεια μιλάμε ότι η μικρή ΔΕΗ θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Οι Energa και Hellas Power πόση επιτυχία είχαν;  Διακόσια σαράντα εκατομμύρια ευρώ άλλαξαν τσέπες και από τα δημόσια ταμεία πήγαν σε ιδιωτικά ταμεία και 19 εμπλεκόμενοι θα δικαστούν, ελπίζουμε συντόμως, με βαριές κατηγορίες… 

Και μάλιστα οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες δεν πήραν προίκα και το 30% των πελατών της ΔΕΗ όπως προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης… Και φυσικά μην περάσει από το νου κανενός ότι αυτοί οι πελάτες της ΔΕΗ, το 30%, θα ερωτηθούν αν θέλουν να πάνε στην νέα την μικρή ΔΕΗ!!!  Η κυβέρνηση ξέρει τι είναι το καλό τους!!!  Σιγά μην τους ρωτήσει κιόλας… Αλλά όπως μας ενημερώνει το δελτίο επικοινωνίας όλα είναι για το καλό μας…  Τίποτα δεν θα αυξηθεί, τα τιμολόγια τα κανονίζει η κυβέρνηση, αυτή με την φιλολαϊκή πολιτική που έχει αφήσει χωρίς ρεύμα σπίτια και σπιτάκια… Το μόνο κακό με το δελτίο αυτό είναι το ότι δεν μας εξηγούν το «γιατί τότε να πωληθεί σε ιδιώτες μέρος της ΔΕΗ»; 

Αλλά η μικρή Ολλανδέζα, συγγνώμη ΔΕΗ δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα από την ζέστη…. Ξαφνικά κάποιοι ντόπιοι ήρωες, κάποια κυβερνητικά στελέχη θυμήθηκαν να μας αποκαλύψουν λεπτομέρειες για να μας δείξουν με τι λαμόγια ξένους έχουμε να κάνουμε!!!  Οι αποκαλύψεις αφορούν τον κύριο Ράιχενμπαχ ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να εκβίασε για αμοιβή 50 εκατ. ευρώ μέσω ΜΚΟ!!! 

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες και αν συνέβη το γεγονός αυτό όπως καταγγέλλεται. Μπορεί απλά κάποια πατριωτάκια να έχαναν εκείνα τα 50 μύρια από το ΕΣΠΑ και τις μελέτες τους για αυτό να φωνάζουν τώρα… Αλλά εμάς η απορία μας είναι άλλη.  Αυτή η υπερήφανη και έντιμη κυβέρνηση που κάνει κουμάντο στον τόπο, όπως μας λέει τουλάχιστον γιατί ως γνωστόν δεν κυβερνά η τρόικα, τι μέτρα έλαβε;  Γιατί δεν έφερε το θέμα στην δικαιοσύνη;  Αχ και εμείς κοντή μνήμη που έχουμε…  Αφού όλοι αυτοί οι τροϊκανοί και λοιποί έχουν ασυλία στην χώρα μας και με την βούλα του νόμου!!!

Μα γράφει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι η πολυπληθής Task Force δεν εμφανίζεται σε καμία νομική συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο καθώς ουδέποτε έχει υπογραφεί σχετική διεθνής τριμερής σύμβαση (Memorantum of Understanding).  Ευκαιρία λοιπόν να διώξει η κυβέρνηση των εθνικών σωτήρων Σαμαρά-Βενιζέλου την πολυπληθή Task Force και μάλιστα για θέμα, το ολιγότερο, ηθικής τάξης… Τώρα μας έπιασαν και εμάς οι ζέστες και γράφουμε αυτά τα πράγματα; Και μετά αν ανοίξουν το στοματάκι τους οι Γερμανοί για τις μιζούλες που έχουν δώσει οι εταιρείες τους στην Ελλάδα, τι θα γίνει; Ως γνωστόν κάνει κάποιος καλύτερα την δουλειά του όταν έχει πιάσει τον Πάπα από τα …γένια!!! 

Αλλά οι «ζέστες» του πολιτικού συστήματος δεν σταματάνε εδώ.  Χθες προφυλακίστηκε άλλος ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής.  Αυτός ανήκε στο κόμμα του ενός από τα δύο άκρα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά.  Με το άλλο άκρο τι γίνεται; Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ;  
Δεν θα βρεθεί επιτέλους κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για να κλείσει η δικαιοσύνη και κάποιο στέλεχος του στην μπουζού;  Τόσα ακούσαμε για υποστήριξη τρομοκρατών και τόσα άλλα… Τι γίνεται;  Η κυβέρνηση τελικά φαίνεται ότι αποφάσισε να ξεκαθαρίσει μια και καλή και τον ΣΥΡΙΖΑ… Μόνο που ο τρόπος θα είναι «λίγο» διαφορετικός από αυτόν με την Χρυσή Αυγή… Θα κάνει την αξιωματική αντιπολίτευση κυβερνητικό εταίρο!!!
Άλλωστε προς τα εκεί κινούνται οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Σοφίας Βούλτεψη και μάλιστα οι δηλώσεις της έρχονται μετά από αυτές του κ. Δ. Αβραμόπουλου, όσο και αν τις «μάζεψε» μετά, «περί μεγάλου συνασπισμού»…  Δηλαδή τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια!!! 

Τέλος τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο αρμόδιος υπουργός παιδείας κ. Λοβέρδος να λύσει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα κατ’ εκείνον.  Το αν θα κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών γενικά, μία-δύο φορές ή αν θα είναι ελεύθερο να κτυπούν όσες φορές θέλουν οι ιερείς!!!  

Τώρα με τα συσσίτια που θα είναι ΜΟΝΟ για τους τουρκόφωνους, το λεγόμενο «καραβάνι της αφθονίας» της Άγκυρας, συγγνώμη του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) στη Θράκη, αυτή η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί.  Δεν σας φθάνει που κατάργησε τα συσσίτια της Χρυσής Αυγής για τους Έλληνες; Ανικανοποίητος αυτός ο λαός… Απαπαααα…

Κατά τα άλλα καλό μήνα και μην ανησυχεί ο λαός μας.  
Θα σφίξουν και άλλο οι ζέστες… 
Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]