Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Ήρθε η ώρα οι λαοί να ζήσουν ελεύθεροι

Σε μια ιστορική ομιλία, μια ομιλία- ύμνος προς στην εθνική κυριαρχία, που ίσως και να αποτελέσει οδηγό για πολλούς ηγέτες κρατών ανά την υφήλιο, ο πρόεδρος  της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε με ξεκάθαρα λόγια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους εν δυνάμει επικυρίαρχους του πλανήτη και τα σκοτεινά σχέδιά τους αλλά και την ξεκάθαρη απόφασή του, η Ρωσία να προχωρήσει ελεύθερη, ανεξάρτητη και να πορευτεί ως ισότιμος εταίρος στην Παγκόσμια κοινότητα. 

Σε αυτή την πορεία κάλεσε εμμέσως να συμπορευτούν, λαούς και κράτη που θέλουν να αποφασίζουν μόνοι για τη μοίρα τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 
Ο ρώσος ηγέτης  μιλώντας στην καθιερωμένη διετή συνάντηση με τους ρώσους διπλωμάτες, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και έριξε ευθείες βολές κατά των φιλοδοξούντων της παγκόσμιας επικυριαρχίας. 

Παράλληλα, διεμήνυσε προς τη Δύση ότι το μονοπολικό μοντέλο κυριαρχίας του κόσμου έχει αποτύχει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί παιχνίδια ανάλογα της Ουκρανίας, αναφορικά με την ασφάλεια τόσο της χώρας του όσο και όμορων κρατών. 
«Λαοί και χώρες εκφράζουν όλο και πιο δυνατά τη βούλησή τους να αποφασίζουν για τη μοίρα τους από μόνοι τους, να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους και την πολιτιστική ταυτότητα, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον στρατιωτικό τομέα, στην πολιτική, τη χρηματοδότηση, της οικονομίας και της ιδεολογίας».  
Ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ρώσου ηγέτη, που σκιαγράφησε την σημερινή τραγική από πλευράς ελευθεριών, παγκόσμια κατάσταση. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Πούτιν αποσαφήνισε ότι δεν θα ανεχθεί πρακτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών από την Δύση και δεν θα δεχθεί πλέον πολιτική «τελεσιγράφων και καθοδήγησης». 
Ζήτησε οικοδόμηση σχέσεων σε ισότιμη βάση, αμοιβαίο σεβασμό και σεβασμό στα συμφέροντα του άλλου. Παράλληλα, στηλίτευσε τις πρακτικές παρέμβασης σε χώρες, κυρίως δυτικής προέλευσης, απαιτώντας σεβασμό στην Εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση των λαών: 
«Είναι καιρός να αναγνωριστεί το δικαίωμα της διαφορετικότητας, το δικαίωμα της κάθε χώρας να χτίσει τη ζωή της με δική της βούληση, και να μην γίνεται υποχείριο, να μην υπαγορεύεται από κανέναν», 
υπογράμμισε με έμφαση ο ρώσος ηγέτης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο αλλά όπως διευκρίνισε η ευθύνη ανήκει στην Ουάσιγκτον. Σε ότι έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε θετικά, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για τον φυσικό και πιο σημαντικό εμπορικό και οικονομικό εταίρο. Αναφερόμενος δε στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου south stream, υπογράμμισε ότι παρά τις γνωστές δυσκολίες, το έργο θα προχωρήσει.

Μίλησε με σκληρά λόγια για την αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία και άφησε πολλές αιχμές για τον Ουκρανό πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο, ειδικά για την πολιτική πρακτική που εφαρμόζει στις ανατολικές περιοχές, λέγοντας ότι μέχρι τώρα απλώς ήταν παρατηρητής, τώρα θα αναλάβει τις στρατιωτικές και πολιτικές ευθύνες του. 

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι εκατομμύρια απλών ανθρώπων πρέπει τώρα να πληρώσουν τα πολιτικά παιχνίδια", δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε με νόημα: 
«Πίσω από εύγλωττες συνομιλίες σχετικά με την ελεύθερη επιλογή και το ευρωπαϊκό μέλλον κρύβονται οι προσπάθειες να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα εξαρτώμενο κράτος με όλα τα πολιτικά επακόλουθα και τις  οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες».
Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπάρχει και η λέξη "ισονομία",την οποία η ηγετική ομάδα (ελίτ) της νέας παγκόσμιας ασυναρτησίας εντοπίζει και προβάλλει με τα ανθρώπινα δικαιώματα της δικής της αποκλειστικά έμπνευσης. Όποιος δεν συμμορφώνεται, ας αρχίσει να σκέφτεται τους ισλομαφασίστες και σε μας εδώ, τους αναρχοαυτόνομους αντιεξουσιαστές - ρυπαρογράφους και αφισοκολλητές εκτός άλλων. Υπάρχουν όμως και άλλα (οικονομικά) μέτρα, τα οποία οι εκλεγμένοι αχυράνθρωποι οφείλουν να λαμβάνουν πάντα υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχώρα ακάθεκτος Βλαδίμηρε, είσαι η μόνη ελπίδα των λαών για αναχαίτιση των σκοτεινών συμφερόντων της ΝΤΠ. Μακάρι να αφυπνισθούν, να σε ακολουθήσουν και να συμμαχήσουν μαζί σου και άλλοι ηγέτες χωρών. Οι λαοί όμως είναι ήδη μαζί σου γιατί ο κόσμος άρχισε και καταλαβαίνει τι υφαίνεται και τι μας περιμένει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]