Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτικός σεισμός σε ήδη τεταμένο κλίμα

- Παράνομη κρίθηκε η απεργία στη ΔΕΗ 
- Άνοιξαν και το Εθνικό Τυπογραφείο για το Σαββατοκύριακο για την επιστράτευση 
- Φοβούνται καταλήψεις

- H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος από την απεργία 
- Το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές καταλήψεις των εγκαταστάσεων 
- Οι διακοπές ρεύματος περιορίζονται σήμερα μόνο στην Κρήτη 
- Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το Σαββατοκύριακο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Το δικαστήριο αργά το βράδυ έκρινε την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ως παράνομη, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους, αφήνουν να εννοηθεί πως μία τέτοια απόφαση δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους και με άλλους τρόπους.

Σε μία τέτοια συγκυρία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα εάν οι απεργοί δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς.

Πηγή: NewsIT

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]